Connect with us

Judeţ

Stagiunea Quadrato Music Nights aduce un superconcert de jazz în Mediaş

Avatar

Publicat

pe

Vineri, 25 iunie, de la ora 19:30, va avea loc în atmosfera intimă a curții interioare a mănăstirii franciscane din Mediaș, primul concert din stagiunea Quadrato Music Nights.

Concertul „Days of wine and roses” este și primul concert în Mediaș al artiștilor mureșeni Ana Maria Galea-voce și Daniel Csikos-pian, cunoscuți ca duo sub numele de “New Landscapes”. Proiectul celor doi muzicieni cu vastă experiență concertistică aduce în atenția publicului teme standard de jazz, compoziții proprii, dar și improvizație liberă. Singurătatea în doi, lipsa contactului cu scena, imposibilitatea de a colabora cu alți artiști, stările profunde de angoasă, răspunsul la întrebarea „cum voi supraviețui acestei provocări?” sunt câteva dintre temele abordate în concertul „Days of wine and roses’’.

PUBLICITATE

Evenimentul include în pauza concertului o degustare de vinuri de la Villa Vinea, în prezența unui oenolog. Biletele se achizitionează online și costă 45 lei/adulţi și 15 lei/elevi şi studenţi, iar în ziua concertului vor fi disponibile la intrare cu 55 lei/adulţi și 20 lei/elevi şi studenţi.

Seria de evenimente Quadrato Music Nights este sprijinită de Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția de Cultură, Muzeul Municipiului Mediaș, Biserica Romano – Catolică și Villa Vinea.

Ana Maria Galea a absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte atât la festivaluri şi evenimente de notorietate, cât şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate. A fost, alături de Ciprian Parghel și Daniel Csikos reprezentanta româniei la Festivalul Muzicii Eurpoene din Alger, Algeria. Artista a avut prilejul să cânte alături de Mat Maneri (muzician nominalizat la Grammy) şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene” organizat de Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, alături de bateristul American John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER, proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză combinând într-un mod inedit arta dramatică şi muzica.

PUBLICITATE

Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria este profesor la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș și susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte. Artista este şi iniţiatoarea proiectelor „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio România Târgu Mureș”, „Muzică și Arte” sau „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” de la Târgu Mureș pentru care a fost şi project manager la prima ediţie.

Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, secţia pian, clasa profesor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diferite festivaluri, printre care „Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Târgu Mureș”, „Combinatul de Film”, „Blues pentru Timișoara”, „Festivalul Promenadelor”, „Strada de Carte” şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi. Este autor de muzică pentru teatru și muzică pentru copii. Din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică și de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Târgu Mureș.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Judeţ

Gaz Metan începe lupta în Cupa României, în deplasare, cu Concordia Chiajna

Avatar

Publicat

pe

Gaz Metan Mediaș joacă, miercuri după amiaza, în 16-imile Cupei României cu Concordia Chiajna, în deplasare.

Medieșenii abordează partida cu un moral excelent după victoria din deplasare, 2-1, cu Rapid, de vinerea trecută. Succesul a coincis cu prima partidă a lui Ilie Poenaru în rolul de tehnician al “lupilor negri”.

Medieșenii se așteaptă la o partidă dificilă la Chiajna din două motive: Concordia joacă foarte bine în acest început se sezon al ligii secunde, anunțându-se o candidate certă pentru promovarea în Liga I, iar pe de altă parte fotbaliștii lui Ilie Poenaru trebuie să se adapteze rapid la gazonul de la Chiajna, unul artificial.

Chiar și în aceste condiții, Ilie Poenaru nu concepe alt rezultat decât victoria și a spus că Gaz Metan trebuie să-și respecte blazonul de formație din prima ligă. Partida dintre Concordia Chiajna și Gaz Metan se dispută miercuri după amiaza de la ora 16.30.

“Eu îmi doresc să câștig fiecare partidă. Întâlnim o echipă foarte bună, care după toate rezultatele de până acum și după felul în care joacă, are șanse mari să promoveze anul viitor în Liga I, deci mă aștept la un meci foarte greu. În plus, jucăm și pe un teren sintetic și va trebui să ne adaptăm foarte repede.

Trebuie să câștigăm această partidă pentru că suntem echipă de Liga I și trebuie să ne respectăm blazonul”, a spus noul tehnician al medieșenilor, Ilie Poenaru.

CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Ales local nou în Consiliul Local Mediaș

Avatar

Publicat

pe

Consiliul Local Mediaș va avea un nou consilier local.

La sfârșitul   acestei săptămâni este programată o ședință extraordinară a Consiliului Local Mediaș în cadrul căreia un nou ales local va depune jurământul. Este vorba despre Gheorghe Draga, ales pe listele Partidului Social Democrat Mediaș la alegerile locale din luna septembrie a anului trecut.

Gheorghe Draga îl înlocuiește pe Lucian Bordi, alesul social democrat prezentându-și demisia din Consiliul Local Mediaș recent. Ședința extraordinară a Consiliului Local Mediaș în cadrul căreia noul consilier local va depune jurământul este programată vineri după amiaza.

CITEȘTE MAI MULT

Judeţ

A fost semnat primul contract al proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Mediaș, Agnita și Dumbrăveni

Avatar

Publicat

pe

Luni, la sediul Operatorului Regional Apa Târnavei Mari a avut loc semnarea contractului privind asistența tehnică și managementul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni. Contractul are o valoare de 20.990.000 lei fără TVA.

Principalele activități prestate în cadrul acestui contract se referă la asistența în managementul proiectului, respectiv asistență pe parcursul implementării proiectului pentru îndeplinirea cerințelor din contractul de finanțare, optimizarea activității personalului operatorului, informarea publicului și publicitatea proiectului, actualizarea modelului hidraulic, dezvoltarea unui management eficient de control al pierderilor de apă, managementul nămolurilor și al reziduurilor din stațiile de epurare și revizuirea Master Plan-ului după implementarea proiectului.

Alte activități prevăzute se referă la activitatea de supervizare a contractelor de lucrări, respectiv faza de pre-construcție, faza de construcție; faza de post-construcție.

“Acest contract de servicii, ca de altfel întreg Proiectul regional va contribui la dezvoltarea socio-economică a zonei prin îmbunătățirea condițiilor de viață în mediul rural prin înființarea sistemelor de colectare a apelor uzate și prin asigurarea furnizării apei potabile de calitate, crearea de noi locuri de muncă atât în etapa de implementare, cât și în cea de exploatare a investițiilor.

Cel mai semnificativ beneficiu al proiectului este impactul pozitiv al conformării cu acquis-ul de mediu. Astfel, reabilitarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare vor avea ca rezultat creșterea calității vieții populației în ceea ce privește sănătatea și confortul.

Reamintim că, „Proiect Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, Județul Sibiu” (cod SMIS 137169), finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM), are o valoare totală de 700.258.507,21 RON (inclusiv TVA).

Finanțarea investiției se face astfel: 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13 % bugetul de stat și 2% bugetele locale. Contribuția Operatorului Regional la finanțarea investiției este de 6%”, au transmis reprezentanții operatorului Apa Târnavei Mari Mediaș.

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE