Connect with us

Blog

Ştiai că Rowan Atkinson, cunoscut şi ca Mr. Bean, are diplomă de masterat în ingineria electrică?

Avatar

Publicat

pe

Astăzi am aflat că Rowan Atkinson, actorul pe care toţi îl ştim drept Mr. Bean, are o diplomă de master în ingineria electrică la Oxford.

Totodată, am  mai aflat o poveste interesantă despre el. La un moment dat circula împreună cu familia cu un avion privat, iar pilotul avionului a leşinat şi avionul a început să piardă altitudine. În timp ce soţia actorului încerca să-l trezească pe pilot, Mr. Bean s-a tot chinuit să redreseze avionul şi, deşi nu mai pilotase niciodată, a reuşit să facă asta. Între timp s-a trezit şi pilotul, care a făcut aterizarea în siguranţă.

Nu ştiu dacă masteratul în ingineria electrică l-a ajutat să găsească butoanele pe care trebuia să le apese, dar ambele informaţii m-au ajutat să-mi dau seama că Rowan Atkinson este mult mai mult decât un actor care poate face lumea să râdă fără să vorbească şi am vrut să dau mai departe informaţia.

PUBLICITATE

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Blog

MINDSPOT PREZINTĂ JOCUL SĂPTĂMÂNII: CAMELOT JUNIOR

Publicitate

Publicat

pe

Camelor Junior, este un best seller ar jocurilor educationale pentru copiii de la 4 ani.

De ce este Camelot Jr. un joc educational?

PUBLICITATE

Dezvolta vederea in spatiu, puterea de deductie, imaginatia,  rationamentul logic in gasirea solutiilor de construire a castelului conform premizelor si cerintelor date.Scopul jocului si tematica jocului, acela de a ajuta printul sa salveze printesa, ii ajuta pe copii sa relationeze mai usor cu jocul, antrenandu-le astfel rabdarea, perseverenta si atentia.Productia este de calitate si la standarde europene: lemn si culori non-toxice.

Vino la MindSpot să afli mai multe detalii despre cum jocurile educationale pot ajuta in dezvoltarea gandirii copiilor si nu numai.

În săptămâna 17 septembrie 2016 – 24 septembrie 2016, jocul Camelot Junior are pe rafturile MindSpot, magazinului tău de jocuri educaționale și de societate, o REDUCERE de 10%!

PUBLICITATE

Pentru a beneficia de reducere vino cu ziarul Sibiu 100% în magazinul nostru și mai poți beneficia de 5% REDUCERE la oricare alt joc.

Oferta este valabilă doar în perioada mai sus menționată.

Ne găsești pe Șos. Alba Iulia Nr.6, colț cu str. Onisifor Ghibu, de marți până vineri între orele 13:00-19:00 și sâmbăta între orele 11:00-19:00.

PUBLICITATE

Informații suplimentare găsești și pe www.facebook.com/mindspotro, pe email la info@mindspot.ro sau telefonic la 0727757534.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Blog

SEMNIFICAȚIA UNUI CENTENAR, DARUL LUI DUMNEZEU PENTRU ROMÂNIA CREȘTINĂ

Pr. Constantin Necula

Publicat

pe

Despre fratele Traian Dorz n-ar mai trebui să scriem articole ci, asumând darul său de neegalat, să alcătuim un Acatist mărturiei ostășești la vreme de Gulag și răstignire a Neamului omenesc. Nașterea sa, în smerita așezare cu nume neomenos- Râturi, azi Livada Beiușului, a schimbat nu doar viața sa- dăruită prin jerfă Mântuitorului și frățietății Bisericii, ci și viața noastră. A fiecăruia dintre aceia care i-am citit și recitat Cântările Nemuritoare ori poeziile sale de dincolo de Cer, i-am citit meditațiile ori i-am gustat povestirile cu grai de bunic înțelept. Traian Dorz este nu numai Frate ci și Bunic și tată sufletului curat căutător al vieții în Hristos, în mireasma de Ceaslov a limbii române, la marginea de lumină a Istoriei ce a biruit iadul comunist. Ne este și dascăl în credință și luminos coleg de învățătură, rămânând smerit sub Crucea Mântuitorului, gata de muncă, asiduă și necruțătoare. Căci el a prăznuit pe Domnul și-n văile de moarte ale pușcăriilor comuniste și-n ocna cea largă, care era România. Dăltuitor în creasta de val a cuvântului viu, fin alcătuitor de seve duhovnicești, limpede iconar al Tainelor trăirii în Taina Bisericii. Fratele Traian Dorz este ortodoxia imnografiei populare românești.

(mai mult…)

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Blog

CU MOARTEA PE MOARTE CĂLCÂND…

Pr. Constantin Necula

Publicat

pe

Dintre toate fricile ce bântuie omul, nu doar modern, frica de moarte pare a fi cea mai cutremurătoare. Ca oameni moderni simțim din plin că, în fond, fundamentele marilor noastre interogări rămân aceleași. Viața și moartea, răutatea celor din jur și boala, sărăcia și războiul nu ne sunt străine. Au câștigat deplin în ultima vreme fricile apocaliptice și adiacentele lor, frica de numere și cipuri, de diavoli închipuiți ori reali, hiperbolizările minciunii și mediocrității, sărăcirea de sensuri ale vieții cotidiene- tot mai săracă în idealuri morale și duhovnicești. Vorbim tot mai mult despre ce mâncăm și ce construim, despre cum ne onorează oamenii sau, pur și simplu, ne este tot mai drag să bârfim și tot mai greu să ne rugăm pentru aproapele. Știrile sunt parte integrantă a culturii. Ziarele, singura cultură imediată iar prezentatorii TV sunt mai des invitați la mesele noastre decât proprii părinți ori copii.

Mai grav, frica de moarte ne face răi, porniți pe căpătuială cu orice preț, argumentând uneori cu fundamente duhovnicești carierismul nostru ori acumularea materială. Suntem gata să postim dar nu putem ierta, suntem dispuși să stăm două ore în Liturghie dar nu câteva minute la telefon cu părinții bolnavi ori singuri, luăm cuvântul citând Scripturile dar ne e tot mai greu să prindem gândirea Scripturii- deci a Duhului Sfânt, în propria gândire. Frica de moarte ne detensionează sufletele dar ne arde valorile prin care i-am putea supraviețui. Ne emoționează drame din cealaltă parte a lumii iar pe cei de lângă noi nu-i mai vedem.

PUBLICITATE

Aici e Taina Învierii. Mântuitorul Hristos, cu moartea pe moarte călcând, ne învață că nu moartea trebuie să ne fie frică ci neasumarea ei prin verticalitatea Crucii Sale. Fără brațele Crucii Sale suntem prinși încă în abisurile iadului celui ucigaș, morți deplini, legați pe veșnicie cu întunericul. El, Mântuitorul vine să vindece frica de moarte cu nădejdea Învierii, prin  lucirea Luminii Sale străbătând văile morții, atât de primitoare sufletelor lipsite de iubire. A crede, așadar, în Învierea Domnului este exercițiul dintâi întru propria izbăvire de moarte, este limpezirea ochilor sufletești în aerul tare al zorilor Învierii. A crede în Înviere înseamnă să porți în toate zilele vieții tale pecetea unei Duminici fără sfârșit, prinsă în cadrele Liturghiei și desăvârșită în bunătate și destinsă cordialitate cu aproapele, copleșind depărtările sufletești cu razele puterii de a ierta, de a primi iertarea. De aici frumusețea Ortodoxiei. Din această minunată arătare a Domnului Înviat în lumina de zori a fiecărui suflet, la marginea tuturor mormintelor încă închise, la țărmul tuturor mărilor lovite de furtună și îndoială. Fără Învierea Mântuitorului frica de moarte ar fi singura rațiune a vieții. Prin Învierea Sa, bucuria ia loc fricii și veșnicia timpului trecător. Moartea e călcată cu moartea, condamnată la Înviere. 

Pr. Constantin Necula

 

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE