fbpx
Connect with us

Educatie

Studenții de la Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS vor face practica în cadrul Ministerului Finanțelor

Avatar

Published

on

Studenții Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu vor avea posibilitatea de a efectua stagii de practică în cadrul Ministerului Finanțelor, în urma unui protocol de colaborare semnat între cele două instituții.

Conform protocolului, în fiecare an universitar, Ministerul Finanţelor prin Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) și Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi structurile subordonate acesteia va pune la dispoziție 50 de locuri de practică pentru studenţii şi masteranzii Facultății de Știinţe Economice, însă acest număr va putea fi modificat prin act adiţional, la solicitarea uneia dintre părţi.

Advertisement

Parteneriatul se va întinde pe durata a doi ani și se va prelungi automat, în cazul în care niciunul dintre parteneri nu va solicita încheierea lui. Primii studenți și masteranzi vor începe stagiile de practică în cadrul MF începând cu anul universitar 2021-2022.

”Considerăm acest parteneriat unul extrem de important pentru noi, prin prisma efectelor virtuoase pe care un acord cu un partener strategic prestigios din mediul public, le poate avea. Îi mulțumesc d-lui Radu Dobre, Sef administratie Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu, pentru deschidere și susținerea acestui demers”, a declarat conf.univ.dr. Cristina Tănăsescu, decanul Facultății de Științe Economice.

“Încheierea acestui Contract-cadru marchează reluarea colaborării dintre instituţia noastră şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. Avem certitudinea că vom putea veni în faţa studenţilor cu informaţii utile atât în cadrul procesului de învăţământ cât şi ulterior în carieră şi în viaţă.

Advertisement

De asemenea, dorim să le oferim studenţilor economişti posibilitatea de a desfăşura stagii de practică în cadrul instituţiei noastre, dar şi să contribuim activ la adaptarea programelor de licenţă şi masterat la cerinţele actuale de pe piaţa muncii. Considerăm necesară dezvoltarea acestei colaborări, în condiţiile în care Facultatea de Ştiinţe Economice reprezintă principalul furnizor de specialişti pentru fiscul sibian, peste 50% dintre actualii angajaţi ai instituţiei fiind absolvenţi ai acestei facultăţi. În acest context, amintim că doamna Preşedinte ANAF Mirela Călugăreanu, care ne-a susţinut cu ocazia încheierii acestui parteneriat, a urmat cursurile şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, obţinând în anul 2017 titlul de doctor.

Îi mulţumim doamnei Decan Cristina Tănăsescu pentru iniţierea acestui demers, deosebit de oportun în contextul în care, în prezent Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a iniţiat un proces de recrutare destinat întineririi resursei umane. Considerăm că atragerea unor tineri specialişti va contribui substanţial la implementarea cu succes a Strategiei digitale 2021-2025, destinată transformării ANAF într-o organizaţie digitală, în scopul creșterii eficienței în colectare și facilitării interacțiunii dintre administrația fiscală și contribuabili”, a declarat Radu Dobre, șef administratie Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu.

”Universitatea a fost permanenț conectată la mediul de afaceri local, prin semnarea de parteneriate cu companiile private, însă sectorul public este un partener la fel de important pentru noi. ULBS își dorește să furnizeze oameni bine pregătiți atât pentru mediul privat cât și pentru instituțiile statului, iar prin parteneriatul semnat de Facultatea de Științe Economice ne dorim să răspundem necesității de pregătire a viitorilor specialiști în finanțe publice”, a precizat prof.univ.dr. Sorin Radu, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educatie

Consiliul Naţional al Elevilor: Noul an şcolar nu ne poate lua pe nepregătite din nou

Avatar

Published

on

Consiliul Naţional al Elevilor solicită ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii să comunice modalitatea în care va începe noul an şcolar până la sfârşitul lunii august, subliniind nevoia de predictibilitate privind debutul cursurilor.

“În ultimele săptămâni, autorităţile din România au adus în vedere o posibilă evoluţie a infectării cu COVID-19 în lunile care urmează, ca urmare a începutului valului IV al pandemiei, dar şi ca urmare a transmiterii comunitare a noilor tulpini de SARS-CoV-2.

Având în vedere aceste aspecte, dar şi faptul că, la acest moment, nu se prefigurează crearea unor scenarii privind modalitatea în care va debuta anul şcolar 2021-2022, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să trateze această decizie cu celeritate şi să comunice modalitatea în care va începe şcoala până la sfârşitul lunii august, astfel încât sistemul educaţional din România să nu mai fie pus în situaţia de anul trecut, atunci când, cu doar o săptămână înainte de începerea şcolii, nimeni nu ştia forma în care se vor organiza cursurile”, transmite CNE, printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Potrivit organizaţiei, este “esenţial” ca deciziile în ceea ce priveşte debutul noului an şcolar să fie “racordate” la situaţia de la nivel local, iar stabilirea eventualelor scenarii în care elevii se vor întoarce la cursuri să fie descentralizată.

CNE mai cere ca unităţile de învăţământ să fie dotate cu materiale sanitare, iar infrastructura să permită respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea infectării cu COVID-19.

“Noul an şcolar nu ne poate lua pe nepregătite din nou. Avem experienţa anului trecut, atunci când, cu doar câteva zile înainte de începerea cursurilor, autorităţile locale, elevii, părinţii şi profesorii au fost puşi în situaţia de a se adapta de pe o zi pe alta. Instituţiile competente au datoria de a oferi predictibilitate comunităţilor şcolare, iar modalitatea în care se va desfăşura anul şcolar viitor trebuie să fie comunicată până la finele lunii august.

Advertisement

Altminteri, ne vom confrunta cu aceeaşi nebuloasă ca în toamna trecută”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor Silviu Morcan, potrivit comunicatului. (AGERPRES)

Advertisement
Continue Reading

Educatie

Rezolvarea contestațiilor a crescut numărul profesorilor care au luat notă pentru Titularizare

Avatar

Published

on

Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2021, după soluționarea contestațiilor.

Procentul notelor egale sau mai mari de 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 48,2%, ceea ce plasează Sibiul pe locul 10 la nivelul țării, în creștere cu 1,3% față de rezultatele inițial. Procentul notelor între 5 și 6,99 este de 34,7% , în scădere cu 0,4% față de rezultatele inițiale.

Advertisement

Doi candidați, care au susținut examenul la limba germană modernă și limba și literatura română, pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii) au obținut nota 10.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Advertisement

Continue Reading

Educatie

Ministrul Educaţiei: Şcoala începe în format fizic în 13 septembrie. Fără scenarii de funcţionare

Avatar

Published

on

Noul an şcolar va începe în 13 septembrie, iar toţi elevii vor participa fizic la cursuri. Este anunţul făcut marţi de către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, la această oră, nu sunt luate în calcul niciun fel de scenarii, astfel că toţi elevii se vor întoarce în bănci.

Advertisement

Sorin Cîmpeanu a spus că în unităţile de învăţământ din ţară au fost respectate normele sanitare impuse de pandemia de COVID, iar nivelul de vaccinare în cazul personalului didactic este unul ridicat.

De asemenea, şeful de la Educaţie spune că se au în vedere şi acţiuni viitoare pentru creşterea procentului de cadre didactice vaccinate. Toate aceste lucruri îl fac pe Sorin Cîmpeanu să afirme că noul an şcolar va începe în format fizic în 13 septembrie.

“Mă pronunţ, cât se poate de clar, în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare. Am dreptul să manifest acest optimism, luând în considerare orice alte variante vor apărea din evoluţia epidemiologică.

Advertisement

Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”, au foat declaraţiile făcute, marţi, de Sorin Cîmpeanu.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE