5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Marșul pentru Viață, în 22 martie la Mediaș

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Medieșenii sunt așteptați la a patra ediție a Marșului pentru Viață. Sâmbătă, în data de 22 martie, între orele 16.30 și 18.30, se va desfășura Marșul pentru Viață, eveniment organizat de Protopopiatul Mediaş în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaş. „Unic din prima secundă” este tema Marșului din acest an și afirmă unicitatea și valoarea infinită a fiecărei persoane încă din prima clipă a vieții.
Este nevoie ca societatea să valorizeze mai mult darul vieții și să sprijine femeile în criză de sarcină. Fiecare copil, de dinainte de a fi născut, se distinge de orice alt om de pe planetă, are ADN propriu și o menire foarte specifică în această lume, pe care nimeni nu o poate înlocui. Anii trecuți, peste 2.000 de medieșeni au luat parte la primele două ediții ale Marșului pentru Viață.
Pentru a sprijini femeile în criză de sarcină, principalele măsuri propuse sunt înființarea de cabinete de consiliere în criza de sarcină și acordarea unei indemnizații pe perioada sarcinii începând din a 14-a săptămână de sarcină (limita legală pentru avortul la cerere).
Organizatorii nu solicită interzicerea legală a avortului, nu se sprijină niciun fel de violență împotriva femeii. Prin activitățile pro-viață desfășurate, sunt promovate conștientizarea societății despre criza de sarcină, înțelegerea adevărului științific că viața începe de la concepție și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea.
Nu există un organizator unic național, ci în fiecare localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro‑viață locale. Marșul pentru viață din 2018 a avut loc în 300 de localități din România și Republica Moldova.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect