9.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Lucrări semnate de 30 de artiști europeni, expuse la „Brukenthal”

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Ultima zi a lunii iulie aduce deschiderea unei noi expoziții, la Muzeul Național „Brukenthal” Sibiu. De această dată, este vorba despre „Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede”, care va fi vernisată vineri, 31 iulie, la ora 11. Participarea la vernisaj se va face doar pe bază de invitație și în limita locurilor disponibile.

Aceasta este cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția avocatului George Șerban. Peste 50 de lucrări semnate de 30 de artiști europeni vor fi expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului „Brukenthal” din Piața Mare.
„Ai auzit de Picasso, de Toulouse-Lautrec, de Renoir sau Matisse? Dacă îți place Dali, Magritte, Braque, de Chirico, Munch sau Klimt vino să vezi lucrări de grafică și litografie. Arta europeană în preajma anului 1900 a cunoscut o dezvoltare extraordinară, venită după realismul și impresionismul francez ce a marcat secolul 19, secolul 20 a fost unul exploziv în artă. Numeroși artiști s-au delimitat de vechile curente și printr-un curaj extraordinar au lăsat la o parte convențiile artistice anterioare orientându-se spre alte orizonturi. Spațiul pictural bazat de cele mai multe ori pe o perspectivă centrală a fost distrus acum apărând o construcție liberă, energică, modernă. Dezvoltarea rapidă a societății începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, și continuând în secolul XX, și schimbările importante au influențat într-o foarte mare măsură modul în care mijloacele de exprimare artistică sunt percepute de către populație. Datorită cererii mari de lucrări, artiștii acestei perioade încep și multiplicarea lucrărilor prin tehnica gravurii și litografiei, care astăzi se bucură de o cerere fantastică, iar uneori prețul este amețitor”, spune dr. Alexandru Constantin Chituță, curatorul expoziției.
Partenerul expoziției este Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
Conform organizatorilor, expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a secolului 19 și din secolul 20 și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul.
Expoziția va rămâne deschisă în Cabinetul de Stampe până în 27 septembrie.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Mașinile vor avea obligatoriu montată o „cutie neagră”. De când intră în vigoare măsura

Din luna iulie, mașinile noi înmatriculate în Uniunea Europeană vor avea obligatoriu montată o „cutie neagră”.Din 6 iulie 2024,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect