Connect with us

Cultura

Junii Sibiului prezintă “La Sibiu, în Piața Mare, Târg de n-are-asemănare”

Avatar

Publicat

pe

la sibiu in piata mare targ de n are asemanare 2
Bannet continental 29 aprilie

Junii Sibiului pregătesc un spectacol de zile mari pe 19 iunie, de la ora 19.30, în Piața Mare a orașului, ca parte a Festivalului Internațional de Teatrul de la Sibiu. “La Sibiu, în Piața Mare, Târg de n-are-asemănare” este un spectacol de teatrul muzical-coregrafic care pune accent pe latura temporală a tradiției, fiind construit din două părți care vin să accentueze dinamismul cultural al orașului. Prima parte recreează atmosfera târgurilor de altădată din Piaţa Mare a oraşului, iar în spatele tarabelor vom regăsi negustori cu mărfuri venite din Lipsca, Istanbul ori Franţa, fie că e vorba de cojoace mari şi cojocele, de „curele bune din piele” sau „mătăsuri fine franţuzeşti şi catifea de calitate”. În cea de-a doua parte, imaginea târgului baroc se transformă în cea a Sibiului contemporan, mai precis a anului 2007, când în Piaţa Mare şi-au dat întâlnire diferite popoare, prin intermediul evenimentelor culturale şi al turiştilor.

Astfel, “La Sibiu, în Piața Mare, Târg de n-are-asemănare” e un spectacol care valorifică elemente istorice, etnice şi antropologice, prin dialog, muzică şi dans, promovând costume specifice barocului, minorităţilor şi spaţiului de târg, dar și specifice contemporaneității. Istoria este așezată într-o formă accesibilă publicului larg – spectacolul -, şi recreează o secvenţă de viaţă de mare importanţă în Sibiul baroc, anume târgul. Ritmul, mişcarea şi cromatica bogată a spectacolului reprezintă un limbaj care poate fi înțeles și de turiști, care pot astfel să descopere aspecte din civilizaţia şi istoria românească, spectacolul funcţionând astfel ca o punte de legătură între comunităţi.

Din piesă fac parte peste 100 de persoane, dansatori, solişti, personal de specialitate, personal tehnic. În rolurile principale îi regăsim pe Bogdan Roman Gheorghe, Robert Târnăveanu, Daniel Rosalim, Viorica Telcean, Marcel Părău şi Ina Chiriac, scenariul este semnat de Theodor Vasilescu, iar regia și coregrafia de Theodor Vasilescu și Silvia Macrea.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *