Connect with us

Cultura

Artiști renumiți internaționali la ICon Arts 2015

Avatar

Publicat

pe

IAC 2015 CONCERT
Bannet continental 29 aprilie

Festivalul ICon Arts 2015, ce va avea loc în perioada 24 iulie – 1 august, aduce în scenă două evenimente dedicate în întregime vocilor americane. Primul concert va avea loc la Cetatea Biertan și va fi susținut de artiști absolvenți ai unor universități renumite de peste ocean. Cel de-al doilea eveniment va fi susținut de doi interpreți consacrați ai operei, soprana Annemarie Condacse și baritonul David Malis, iar spectacolul va avea loc la Castelul Peleș.

Astfel, vineri, 24 iulie, de la ora 18:00, la evenimentul ”American Voices – Celebrating American Composers”, artiștii Laura Watson – mezzo-soprană, Carol Coleson – soprană, Rebecca Cook – soprană, Bernardo Medeiros – bariton și Ivan Ley – bariton, acompaniați la pian de Diana Spînu, vor susține un concert compus din muzică americană contemporană și arii de operă. Artiștii vor interpreta opere din cei mai apreciați compozitori contemporani din ultimele secole: Aaron Copland, Libby Larsen, Ned Rorem, John Duke sau George Gershwin. Intrarea la concert este liberă.

Anne-Marie Condacse și David Malis vor deschide cel de-al doilea concert, ”Aspects of Love”, ce va avea loc sâmbătă, 25 iulie, ora 16:00, la Castelul Peleș din Sinaia. Cele două voci vor fi acompaniate la pian de Diana Spînu, iar publicul se va putea bucura de lucrări compuse de Mozart, Enescu, Frontini, Gershwin sau Leoncavallo. Intrarea la concert se face pe baza invitațiilor ce pot fi obținute de pe site-ul www.peles.ro.

Soprană cunoscută în toată lumea, Anne Marie Condacse s-a născut în România și a fost artist rezident în cadrul Filarmonicii Naționale George Enescu și a performat ca solist invitat pentru Opera Națională Română, Teatrul de Operetă Ion Dacian, Teatrul Liric Oradea, Filarmonica din Cairo, Woodlands Symphony și Moores Opera Center. Dr. Condacse a primit titlul de Doctor în Muzică pentru Interpretare Vocală, cu specializare în Pedagogie Muzicală și Canto de la Moores School of Music din cadrul Universității Houston. De asemenea, deține un Masterat în Interpretare Vocală de la Shepherd School of Music, Rice University. În cadrul Universității de Stat din Oklahoma, Dr. Condacse a predat Canto, Dicție, Literatură muzicală vocală, Aprecierea Muzicii, Opera în literatură precum și seminarul de operă.

David Malis este un bariton de la Opera Metropolitană, renumit la nivel internațional, fiind primul american care a câștigat prestigioasa competiție Cardiff Singer of the World. Și-a început cariera la Opera din San Francisco, debutând ca Papageno în Die Zauberflöte. Davis Malis a debutat la Metropolitan Opera in the Parks cu rolul Belcore în L’elisir d’amore de Donizetti, într-o producție ce reunea artiști precum Luciano Pavarotti, Kathleen Battle și Giuseppe Taddei.
Interpretarea lui Ford în Falstaff de Verdi a fost aclamată și l-a propulsat pe artist către Teatro alla Scala, Royal Opera în Covent Garden, Teatro Colòn în Buenos Aires, Welsh National Opera, Brooklyn Academy of Music, Thêàtre des Champs-Elysées în Paris, precum și către un spectacol comandat de Casa Regală la care a participat Diana, Princess of Wales. Malis l-a interpretat pe Figaro în Il Barbiere di Siviglia de peste 30 de ori în colaborare cu renumitul maestru Alberto Zedda, într-o producție inovatoare și foarte populară de Dario Fo, care a fost lansată pe DVD de BBC și RAI.
David a predat la Teatrul de Opera Lucca în Oberlin, Italia și pentru programul Salzburg în cadrul Universității din Miami.
La ”Crested Butte Music Festival” și la ”Festival de Musique de St. Barthélémy” a fost regizor de operă și coordonator timp de 12 ani, unde a produs, regizat si interpretat spectacole precum La Bohème, Cosi fan tutte, Le Nozze di Figaro, Die Zauberflöte, Carmen, La Traviata, L’elisir d’amore, Faust, Die Fledermaus, Don Pasquale, The Merry Widow, The Bear, Madama Butterfly, La Sonnambula, Gianni Schicchi, Il Barbiere di Siviglia și Rigoletto. În prezent, este Director de Operă și Profesor Asistent de Canto la Universitatea din Arkansas.
Cei doi artiști s-au alăturat, în 2015, Academiei ICon Arts Sibiu.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *