Connect with us

Cultura

Duel între vioară și percuție la ICon Arts

Avatar

Publicat

pe

IAS3

Icon Arts continuă seria concertelor de muzică contemporană, după două concerte de succes ce au avut ca temă principală muzica de pe continentul american. În seara zilei de 27 iulie, la Sala Thalia din Sibiu a avut loc un duel antrenant între vioară și percuție alături de Lou Harrison.

Percuționistul Alexandru Anastasiu, împreună cu cursanții secției de percuție Alin Anușcă, Alexandru Munteanu, David Popa, Irina Rădulescu și percuționistul sibian Andrei Marcovici l-au provocat la duel pe violonistul Ladislau Csendeș și au interpretat Concertul pentru vioară și ansamblu de percuție de Lou Harrison. În program au mai fost incluse lucrările Bee de Emmanuel Sejourne, Rythm Song de Paul Smadbeck, Land de Takatsugu Muramatsu, Tambourin Paraphrase de Keiko Abe, Never Ending Story de Alexandru Anastasiu și Lullaby for Evelyn de David Edgar Brown.

Festivalul ICon Arts a început vineri, 24 iulie, la Biertan, cu un concert intitulat American Voices. Șapte tineri interpreți americani au evoluat pe scenă cu un repertoriu format din lucrări compuse de compozitori americani de secol XX precum George Gerwshwin și Aaron Copland, dar și din zilele noastre, precum Libby Larsen, una din cele mai cântate compozitoare din America sau Ned Rorem, câștigător al Premiului Pulitzer în anul 1976. Pe lângă publicul numeros, concertul American Voices s-a bucurat de prezența atașatului cultural al Ambasadei Americii la București, Marjorie Stern.

Cel de-al doilea concert ce a avut loc sâmbătă, 25 iulie, la Castelul Peleș din Sinaia, intitulat Aspects of love, i-a avut drept protagoniști pe Annemarie Condacse (soprană) și David Malis (bariton). Aceștia au interpretat arii și duete celebre din lucrări ale compozitorilor George Gershwin, George Enescu, Wolfgang Amadeus Mozart, Hugo Wolf și alții.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *