15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

FOTO: Peste 200 de sași au revenit acasă, la Dârlos

Cele mai citite

Intâlnirea sașilor Dârlos (9 august 2015)-8După mai bine de 25 de ani de la revoluție, sașii s-au întors în locul natal, plin de amintiri și clipe minunate petrecute împreună cu familia. Este vorba despre localitatea Dârlos, care a găzduit în weekend prima ediție a evenimentului „Întâlnirea Fiilor Satului Sași-Români”. Peste 200 de sași veniți din diferite colțuri ale Germaniei, au luat parte la un program cultural și artistic bogat, pregătit de Asociația “Cultură și Tradiție 2012″.

„Cu plăcută emoție ne-am întâlnit după mulți ani, cu mulți dintre prietenii și colegii din copilăria și tinerețea noastră. Le urăm un sincer bun venit și le reamintim că ei fac parte din istoria acestei minunate localități, o istorie pe care, de-a lungul secolelor, au clădit-o alături de noi, românii, în relații frumoase, de bună vecinătate și de respect reciproc. Valoarea și tradiția au fost păstrate doar în acest mod, niciuna dintre națiile trăitoare aici neatentând la moștenirea istorică și culturală a celeilalte. Le mulțumim tuturor, pentru efortul de a reînvia acele momente de frumoasă amintire fără de care n-ar fi fost posibil acest eveniment. Dorim, noi, românii locuitori azi ai Dârlosului, să fie creat un precedent prin această întâlnire, pentru că sentimentul de prietenie ce ne-a legat de-a lungul secolelor, să fie reînnodat și repetat în viitor de cei ce ne vor urma”, este mesajul cu care au fost întâmpinații oaspeții.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect