Connect with us

Cultura

Caravana Metropolis ajunge la Sibiu

Avatar

Publicat

pe

10454263 843432069008068 5110300768845825083 o

În perioada 18-23 august Piața Mică devine cinema în aer liber. 6 filme vor fi proiectate la Sibiu, primul având loc ieri, 18 august 2015 când Caravana Metropolis a deschis seria proiecțiilor cu pelicula „Două zile, o noapte” în regia lui Luc Dardenne și Jean-Pierre Dardenne.

Astăzi,19 august 2015 programul continuă cu filmul „De ce eu?” în regia lui Tudor Giurgiu. Filmul, bazat pe fapte reale, urmărește povestea povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000.

Joi, 20 august, filmul „Force Majore” de Ruben Ostlund, câștigător a „Un certain Regard” va fi proiectat începând cu ora 21:30 în Piața Mică. Filmul aduce în fața publicului sibian povestea unui tată care-şi petrece vacanţa într-o staţiune din Alpi îşi abandonează soţia şi cei doi copii în faţa unei avalanşe care se dovedeşte ulterior a fi una controlată. Gestul său de laşitate îi va schimba însă pentru totdeauna relaţia cu familia. Proiecția „Bătrânul de 100 de ani care a ieșit pe fereastră și a dispărut”, în regia lui felix Herngren, va avea loc în data de 21 august 2015.

Weekend-ul începe în forță cu filmul „Teoria Întregului”, câștigător al premiului Oscar, în regia lui James Marsh, și care descrie relaţia dintre Stephen Hawking şi soţia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când erau studenţi la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten. Proiecția va avea loc la ora 21:30.

Duminică, 23 august 2015, cei mici sunt așteptați în „Orășelul Alandala”, în regia lui Veit Helmer, unde copiii și bunicii reuşesc să transforme un orăşel din Europa într-un loc al invenţiilor şi al recordurilor. Maşina de gunoi devine fabrică de biciclete, o macara devine rollercoaster şi totul pare posibil atunci când imaginaţia nu mai are limite.

Credit foto: Silviu Ungureanu

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *