Connect with us

Cultura

O medieșeancă este concurentă la X Factor. A primit 3 de “DA” din partea juriului

Daniel Dăbăcan

Publicat

pe

Kadar Bianca Maria X Factor

Kadar Bianca - X Factor 4După ce municipiul de pe Târnava Mare a dat în 2012 un câștigător la X Factor (Tudor Turcu), a venit rândul acum, în noul sezon, unui alt concurent care își dorește să meargă mai departe în această competiție națională.

Este vorba despre Kadar Bianca Maria, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Mediensis. Originară din Mediaș, se apropie de majorat și este pasionată de artă și natură. Chiar dacă juratul ei preferat este Horia Brenciu, micul artist menționează că, printre altele, preferatul ei principal este publicul!

Bianca a trecut de etapa prelesecțiilor care au avut loc la Sibiu și a ajuns la audițiile de la București, unde a obținând 3 de “DA” din partea celor 3 jurați, Delia, Horia Brenciu și Ștefan Bănică jr. Nu a reușit să treacă mai departe în bootcamp, dar norocul îi poate surâde cu a doua șansă. În acest an, regulamentul concursului a fost schimbat, în sensul că telespectatorii pot vota și trimite un concurent direct în Galele Live.

Pentru a afla mai multe amănunte, Ziarul Sibiu 100 % a stat de vorbă cu Kadar Bianca.

Reporter: De când cochetezi cu muzica ?
Kadar Bianca: Am început să cochetez cu muzica de la vârsta de 8 ani, dintr-o întâmplare. Părinții mei au divorțat, iar muzica a transformat toată această situație nefericită în ceva frumos și constructiv.

Rep: Mai ai pe cineva în familie, care are ceva în comun cu muzica ? Sau tu ești cea care a spart gheața…
K.B: Talentul l-am moștenit de la tatăl meu care, în tinerețe cochetase de asemenea cu muzica. Pentru el a fost un hobby, pentru mine a devenit o pasiune.

Rep: Cine te-a inspirat sau cum te-ai hotărât să participi la X Factor și care au fost concret pașii pe care i-ai urmat ?
K.B: Anul trecut a fost prima dată când am încercat să intru în acest concurs, din păcate fără succes. Atunci nu m-a inspirat nimic, a fost doar dorința de a-mi expune în fața evaluatorilor pasiunea mea și ceea ce știu să fac. Cu toate acestea, nu m-am lăsat descurajată, deoarece eram sigură de ceea ce știam și puteam să fac, așa că am încercat și anul acesta, dar cu un scop foarte aparte. Este vorba despre medieșeanul Alcan, despre care știm cu toții că nu mai este printre noi! După ce am participat prima dată, am povestit noi doi despre cât de tare ar fi să mergem și să participăm împreună în anul care urma (2015). Din păcate nu s-a mai putut, așa că mi-am adunat puterile și am mers la preselecțiile de anul acesta singură, dar pentru amândoi. Preselecțiile au avut loc la Sibiu, în incinta unui hotel, unde m-am prezentat cu următoarele melodii: I see fire-Ed Sheeran și un cântec de munte intitulat Rapa (pe care l-am dedicat lui Alcan). Ulterior, tot ce a trebuit să fac a fost să aștept să mă sune pentru a-mi comunica dacă am mers sau nu mai departe, pentru că există și posibilitatea aceasta de a nu fi aleasă. M-au sunat pe data de 17 mai și mi-au spus că am fost acceptată pentru următoarea etapă și anume audițiile. Mi-au cerut să le trimit un set de negative, dintre care să aleg tot eu două cu care vroiam să mă prezint în fața juriului. Am ales Stand by me-Prince Royce și Love me tender-Elvis Presley. Am mai așteptat puțin telefonul lor, care să îmi indice data exactă când o să trebuiască să plec la București. După ce am fost înștiințată, am pornit spre capitală cu puține emoții, dar cu mult entuziasm, însoțită de mama mea, prietenul ei și de un bun prieten de-al meu. Audițiile au început la ora 10 dimineața și am plecat de acolo pe la 5-6 seara. Am pășit pe scenă plină de încredere și speranță, cu zâmbetul pe buze și gata să cânt.

Rep: Ce părere au avut jurații despre reprezentația ta artistică ?
K.B: Piesa pe care am prezentat-o a plăcut juriului, Horia Brenciu a spus că a fost surprins foarte plăcut, Delia a avut lacrimi în ochi și a spus că vede ceva foarte frumos în viitorul meu muzical, iar de Ștefan Bănică junior mi-a fost cel mai teamă. Însă și el a spus că a ieșit totul ok, că am transmis ceva prin piesă. După ce am cântat, au urmat părerile juriului, care au fost foarte bune și pentru asta am primit mult doriții 3 de DA!Nu am mers mai departe în bootcamp, însă sunt în stadiul de așteptare pentru că de anul acesta este și votul publicului. Din momentul în care o să fiu prezentată la TV în concurs pot să fiu votată și să merg direct în Galele Live.

Kadar Bianca Maria - X Factor 36Rep: Cine este alături de tine, cine te sprijină în acest concurs ?
K.B: Alături de mine sunt toți apropiații, prietenii, cunoștințele, dar foarte mult Alex, pentru că el mi-a dat ambiția necesară și puterea de a scoate tot ce e mai bun din mine!

Rep: Care din cei trei jurați este preferatul tău și de ce ?
K.B: Juratul meu preferat este Horia Brenciu, deoarece este apropiat stilului meu. Este dinamic, glumeț, plin de bună dispoziție și asta e ceea ce îl face să devină unul din preferații mei; dar printre altele preferatul meu principal este publicul!

Rep: Ce așteptări ai de la tine, în ceea ce privește continuitatea concursului X Factor ?
K.B: Trebuie să fiu hotărâtă și puternică, pentu ceea ce e mai mult ca posibil să urmeze.

Motto-ul preferat al Biancăi: “Repetiția este mama progresului”.

Show-ul începe în această săptămână, prima emisiune din noul sezon este joi, iar a doua vineri. Organizatorii oferă telespectatorilor nu una, ci două ediții X Factor, urmând ca de săptămâna viitoare emisiunea să fie difuzată doar vinerea de la 20.30. Un element de noutate este acela că telespectatorii sunt cei care, alături de jurații Horia Brenciu, Delia și Ștefan Bănică, au un cuvânt greu de spus în privința concurenților.

Anul acesta, pentru a trece de etapa audițiilor cu juriul, concurenții trebuie să obțină trei „DA”. Dintre aceștia, telespectatorii își pot vota în fiecare săptămână favoriții, astfel că cel care adună cele mai multe voturi ajunge direct în prima gală live și se salvează de Bootcamp, în acest caz aflându-se și medieșeanca Kadar Bianca Maria.

Votul se va face cu ajutorul unei aplicații speciale, X Factor Romania, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații al telefonului. Publicul are la dispoziție 24 de ore să își voteze concurentul preferat care a primit trei „DA” și pe care vrea să-l vadă în galele live. Aplicația X Factor Romania poate fi folosită pe IOS și Android.

Echipa Ziarului Sibiu 100 %, îi dorește medieșencei mult succes în continuarea show-ului.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *