6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Discipline mai puţine la Universitatea „Lucian Blaga”

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

 Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a trimis la Ministerul Educaţiei, spre aprobare, propunerile cu cifrele de şcolarizare pe anul 2013 -2014. Din datele prezentate, reiese că totalul de 4940 de locuri pentru studii de licenţă este mai mic faţă de cel de 5074 din anul universitar 2012 – 2013.

Explicaţia dată de rectorul Ioan Bondrea este că se renunţă la cantitate, în avantajul calităţii. „Am avut un număr maxim de locuri şi mult mai puţini candidaţi înscrişi. În consecinţă există anumite domenii pe care le-am anulat, pentru că ele nu au fost eficiente ca şi număr de candidaţi pe ultimii trei ani şi nu sunt eficiente nici din punct de vedere financiar. Nu le scoatem din portofoliul universităţii, dar nu le scoatem anul acesta la admitere”. Printre aceste materii se numără fizica, inginerie mecanică, cibernetică, statistică şi informatică economică, economie, relaţii economice internaţionale. De asemenea şi cifra de şcolarizare propusă pentru programele de masterat este redusă la 3160 în anul universitar 2013 – 2014, faţă de 3779 a anului universitar 2012 – 2013.  Rectorul Ioan Bondrea precizează că, deşi unor profesori universitari li se va reduce numărul de ore, acest proces trebuia făcut. Prin această măsură, se urmăreşte în principal eliminarea suprapunerii unor discipline care, deşi au o titulatură diferită, sunt aceleaşi ca şi conţinut. Ca alternativă, rectorul le propune cadrelor didactice afectate, cercetarea şi proiectele. 

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

VIDEO: Mai mulți sibieni, printre românii blocați în Dubai

Mai mulți români, printre care și sibieni, sunt blocați în Dubai din cauza fenomenelor meteo extreme din ultimele zile.Sibienii...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect