Connect with us

Cultura

Campania “Hai pe net’’, din nou la Mediaş

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Asociaţia “Mediaşul pentru Cultură’’, în parteneriat cu Şcoala Naţională de Gaz şi Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş  desfăşoară în perioada 26 – 30 martie 2013 pentru prima dată  ,,Campania Hai pe net’’  într-un centru pentru persoane adulte cu handicap,dotat deja  cu 2 computere pentru beneficiari. 

 

Anul trecut povestea domnului Cosma Dorin, primul beneficiar care a trecut pragul unei biblioteci şi a învăţat să utilizeze computerul, a fost scrisă de Antonela Sofia Barbu, de la Departamentul CIP – Biblionet din cadrul Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’ şi a cîştigat locul I. 

,,Fiind Voluntar de profesie în Programul Fundaţiei Vodafone şi identificând lipsa informării şi accesului la informaţie a beneficiarilor  cu handicap m-a determinat să înscriu acest centru şi Asociaţia ,,Mediaşul pentru Cultură’’ în această campanie. Scopul este de a aduce tineri şi persoane cu handicap în acelaşi spaţiu pentru a participa la activităţi comune. Şcoala Naţională de Gaz a răspuns solicitării de colaborare şi anul trecut, de aceea vom continua împreună să sprijinim aceste persoane care nu au deschis niciodată un computer. Totodată, personalul din acest centru va contribui şi va participa la această campanie. Primul click pe www.eos.ro şi contorul de inregistrare a fost al directorului CRRPH, domnul Mircea Brînda,’’ a declarat  Antonela Sofia Barbu, manager de proiect. 

Activităţile dedicate tinerilor şi persoanelor adulte cu handicap sunt:

– Folosirea instrumentului Employment Toolkit, resursă disponibilă în limba română pentru cei care doresc să-şi sporească şansele de angajare

– Revista presei

– Navigare pe site-uri de interes pentru vârsta a treia legate de diverse teme precum:  sport, timp liber, bilete de tratament

– Noţiuni despre Serviciul European de Voluntariat  pe internet.

Fundaţia EOS România a fost înfiinţată în 1997, având peste zece ani de experienţă în introducerea şi dezvoltarea utilizării noilor tehnologii atât în sistemul de educaţie formală cât şi la nivelul comunităţilor mai largi. Misiunea EOS se focalizează pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunităţi tuturor membrilor comunităţii de a acumula deprinderi si abilităţi necesare mânuirii informaţiilor si creării de cunoştinţe noi, elemente esenţiale pentru participarea la dezvoltarea unei societăţi deschise bazate pe cunoaştere.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *