Connect with us

Cultura

Încep înscrierile în ciclul primar de învăţământ

Raluca Buduşan

Publicat

pe

elevi catalin abagiu

 

Luni, 1 aprilie, se dă startul înscrierilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, pentru anul şcolar 2013-2014. Pentru acest an, Inspectoratul Judeţean Şcolar Sibiu a aunţat câteva noutăţi importante. Programul de înscriere este zilnic în intervalul 08 – 20 şi sâmbăta în intervalul 8:00 – 13:00. Este important de ştiut despre exitenţa telefonului verde, 0800816269, un număr de telefon gratuit, la care părinţii pot solicita orice fel de informaţii cu privire la aceste înscrieri. De asemenea, pe site-ul inspectoratului sunt afişate toate detaliile legate de înscrieri şi modificări.

Lista noutăţilor începe cu faptul că anul acesta ISJ nu a alocat circumscripţii şcolare pentru secţiile de germană. Astfel, elevul care optează pentru această secţie poate fi înscris unde doreşte. Dacă numărul cererilor îl depăşeşte pe cel al locurilor existente, atunci metodologia permite evaluarea competenţelor de limbă germană. În momentul de faţă sunt 225 de locuri la secţiile de germană, cu posibilitate de mărire a locurilor, dacă există cerere, pănă la 30. O altă noutate este şi „Ziua porţilor deschise”, din 30 martie până în 7 aprilie, perioadă în care părinţii, copiii şi toţi doritorii pot vizita spaţiile în care se desfăşoară activitatea la clasa pregătitoare şi se pot obţine informaţii despre ceea ce înseamnă sistemul educaţional în clasa pregătitoare. Pe de altă parte, în perioada 1 – 12 aprilie, în toate grădiniţele se vor organiza întâlniri de informare. Tot de anul acesta se va pune la dispoziţia părinţilor şi posibilitatea înscrierilor online. Părintele va trebui să meargă la unitatea de învăţământ doar pentru validare. Important este faptul că, dacă părintele nu bifează în prima etapă şcoala de circumscripţie, copilul îşi pierde locul, nu mai este rezervat ca în anii precedenţi. 

Anul acesta, în judeţul Sibiu sunt 199 de posturi, 239 de săli de clase care vor funcţiona în 99 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, cu 178 de structuri de clădire, în care va funcţiona clasa pregătitoare. În toate unităţile de învăţământ cu ciclul primar sunt clase pregătitoare. Conform recensământului, ar trebui să se înscrie 3.856 de elevi, însă există probabilitatea ca numărul lor să ajungă până la cel puţin 4.000.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *