Connect with us

Cultura

Concursul naţional de chimie „Chimia-Ştiinţă sau Magie?” la Biblioteca municipală ,,St.L.Roth” Mediaş

Daniel Dăbăcan

Publicat

pe

concurs national chimie medias 2

Sala de conferinţe a Bibliotecii municipale Şt.L.Roth Mediaş va fi în această săptămână gazda unei noi expoziţii de postere şi afişe, intitulată „Noi şi Chimia”. Această expoziţie face parte din cadrul concursului naţional „Chimia-Ştiinţă sau Magie?”, care a ajuns la cea de-a doua ediţie. Scopul acestui concurs constă în dezvoltarea creativităţii elevilor, prin atragerea în minunata şi misterioasa lume a chimiei. La cele trei secţiuni din cadrul concursului au fost înscrise peste 150 de lucrări din 22 de judeţe ale ţării.

Secţiunile concursului sunt „Noi şi chimia ”- expoziţie-concurs de postere ştiinţifice adresat elevilor din clasele V-XII, „Experimente şi amuzamente chimice”- concurs de prezentări power point sau filme care surprind desfăşurarea unui experiment realizat de elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal si nu in ultimul rand, „Chimia şi mediul înconjurător” – concurs de proiecte/miniproiecte de mediu realizate de elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Obiectivele proiectului sunt corelarea teoriei cu practica, cu partea experimentală şi aplicativă, dezvoltarea capacităţilor de relaţionare, analiză, sinteză, dezvoltarea capacităţilor de comunicare, lucrul în echipă, aplicarea chimiei în viaţa cotidiană, dar şi stabilirea relaţiilor  interdisciplinare între chimie, fizică, biologie, ecologie, matematică.

Evenimentul este organizat de Clubul Copiilor Mediaş in parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Cultură. Va avea loc în data de 3 aprilie 2013, cu începere de la ora 10:00, în sala de conferinţe a Bibliotecii municipale Şt.L.Roth Mediaş. 

 

 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *