Connect with us

Cultura

Picnic în Piața Huet, la festivalul „Huet.Urban”

Alexandra Suciu

Publicat

pe

Timp de două zile, între 1 și 2 iunie, Piața Huet prinde, din nou, viață.

Anul trecut, piața a îmbrăcat haina barocului. Măști împănate, toalete de epocă și un cvartet baroc au schimbat, pentru o scurtă perioadă, atmosfera celei mai vechi piețe din Sibiu. Sobrietatea barocului lasă locul anul acesta culorii, atmosferei relaxate, bunei dispoziții și petrecerii. Piața Huet se transformă pentru și prin intermediul Festivalului „Huet.Urban”.

Ediția din acest an a festivalului are două teme principale: „Green” și „Smart”, pentru că festivalul deschide noi posibilități de comunicare în managementul urban. Specialiști în urbanistică și în ecologie vor prezenta care sunt soluțiile viitorului pentru ca orașul să devină unul din ce în ce mai adaptat cerințelor din acest domeniu. Conferințele și atelierele se vor concentra pe eficiența energetică, pe abordarea ecologică a conceptelor urbane în Sibiu dar, în același timp, și pe promovarea turistică a acestui minunat oraș.

„Tema Smart este una infinit mai complexă decât cea din anul precedent. Ne oferă nenumărate oportunități de a crea, de a căuta soluții, de a reuni specialiști în domenii ce până acum rar au ieșit în prim-plan. La Huet.Urban se vor prezenta, soluții viabile pentru viitor”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul festivalului.
Dacă partea „smart” pare mai pretențioasă, ea va fi deplin compensată de partea „green”. Piața Huet va deveni de nerecunoscut. În locuri pe care sibienii le știu acoperite de ciment sau piatră cubică va răsări iarba, unde de această dată se va putea sta pe gazon, la un picnic

„Ideea unui picnic într-o piață ce folosește mai mult drept parcare decât spațiu urban ne-a încântat de la bun început. Vom avea pregătite coșuri de picnic, suprafețe generoase de iarbă naturală, vrem ca sibienii și turiștii ce vor vizita festivalul să fie uimiți de schimbarea la față a Pieței Huet”, mai spune Michael Engel.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *