Connect with us

Cultura

Patruzeci de filme, proiectate la TIFF Sibiu

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Picture 007 interior

 40 de filme vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu, care va avea loc între 19-23 iunie, unul dintre evenimentele speciale fiind prezentarea, în aer liber, a capodoperei “Păsările” de Alfred Hitchcock, la 50 de ani de la premiera peliculei.

 

Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la ediţia din acest an a evenimentului de la Sibiu vor fi prezentate 40 de filme, cele mai importante evenimente având loc în aer liber, în Piaţa Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele 40 de pelicule reprezintă o selecţie a celor mai bune filme de ficţiune şi documentare care au ca subiect muzica, dansul, literatura, artele vizuale, arhitectura, sculptura şi teatrul.

Filmele vor fi proiectate în Piaţa Mare, la Teatrul Gong, Centrul Cultural Habitus, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Music Pub şi în localitatea Cisnădioara.

Potrivit lui Giurgiu, unul dintre momentele importante ale ediţiei, care va avea loc în perioada 19-23 iunie, va fi prezentarea în aer liber, în premieră naţională, a capodoperei lui Alfred Hitchcock, “Păsările”, la 50 de ani de la premiera filmului, care a obţinut Globul de Aur în 1964.

Totodată, va fi prezentat documentarul “Insula” care prezintă momente importante din procesul “facerii” spectacolului “O furtună” (după W. Shakespeare), semnat de Silviu Purcărete, dar şi filme de largă inspiraţie: “Life of Pi”, “Glastropia”, “First Position”, “The man behind the throne”, “A royal affair”, “Lore”, “Dans la Maison”, “Anna Karenina”, “Cloud Atlas” sau “Flight”.

Potrivit organizatorilor, costul unui bilet pentru filmele care vor fi proiectate în Piaţa Mare este de trei lei, iar intrarea pentru filmele prezentate în celelalte locaţii costă şapte lei, respectiv cinci lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *