Connect with us

Cultura

Zdob și Zdub cântă la TIFF

Alexandra Suciu

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Festivalul Internaţional de Film Transilvania aduce la Sibiu muzica și voia bună, alături de filmele multi-premiate cu care şi-a obişnuit spectatorii. 

Etno-rockerii de la Zdob şi Zdub vor fi cei care vor concerta, anul acesta în Piaţa Mare, într-un spectacol programat joi, 21 iunie, de la ora 19:30, în cadrul TIFF Sibiu 2013.

Trupa din Republica Moldova este cunoscută pentru modul unic în care combină hardcore-ul şi folclorul românesc/moldovenesc şi pentru show-urile live spectaculoase.

Zdob şi Zdub a concertat în peste 20 ţări, la festivaluri de renume, şi a deschis show-urile unor trupe consacrate precum Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage şi Fun Lovin’ Criminals.

Cei şase membri ai formaţiei se bucură de notorietate în rândul publicului din România şi prin prisma creaţiilor originale, înregistrate şi interpretate live cu solişti de folclor precum Vasile Dinu (MC Vasile, România), Surorile Osoianu (Moldova) și Trio Erdenko (Rusia).

În deschidere, pe scena din Piața Mare va urca trio-ul sibian DOMINO. Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici și Valentin Oancea sunt cei trei sibieni care au avut ideea de a cânta Beatles la țambal și de a include acest instrument complex în multe alte combinații suprinzătoare.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania se desfășoară la Sibiu în perioada 19 – 23 iunie.  

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *