Connect with us

Featured

Tribunalul și Judecătoria Sibiu se mută pe strada Ocnei, în noul sediu, luna viitoare

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Așa cum era de așteptat, cele două instituții de justiție din județul Sibiu, Judecătoria Sibiu și Tribunalul Sibiu, se mută începând din 2 iunie pe strada Ocnei, în Casa Albă Independența, așa cum este cunoscută clădirea în care s-au aflat birourile fostei fabrici cu același nume. În această perioadă se face mutarea propriu-zisă, potrivit unei decizii a președintelui Tribunalului Sibiu.

Arhivele, sălile de judecată, aparatura electronică trebuie să fie mutate până la data de 1 iunie 2020. Președintele Tribunalului Sibiu a semnat decizia prin care angajații sunt obligați să împacheteze mobilierul și aparatura până în data de 15, după aceea urmând să se facă mutarea, până pe 1 iunie.

PUBLICITATE

Aceeași decizie prevede ca termenele pentru procese să fie menținute pentru sălile din noul sediu.

„În conformitate cu dispozițiile art. 7 lit. a coroborat cu art. 9 alin. (1) din   Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, aprobat prin Hotărarea   Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015, potrivit cărora, președintele   tribunalului ia măsuri pentru organizarea și bună funcționare a instanței pe care o  conduce, precum și a activitătii instanțelor din circumscripția tribunalului,   Având în vedere necesitatea mutării sediului Tribunalului Sibiu și a   Judecătoriei Sibiu în clădirea situată în Sibiu, str. Ocnei nr. 33, conform contractului   de închiriere nr. 11/1112/42/28.10.2019.   Raportat la amplitudinea operațiunilor de transport, complexitatea lucrărilor de   reamenajare a birourilor și aparaturii electronice,   Având în vedere situația epidemiologică actuală și necesitatea protejării   populației și a personalului instanței de riscul imbolnăvirii cu virusul Covid 19,   Având în vedere că termenele acordate deja în perioadă 18 mai-30 iunie se   suprapun cu perioadă de mutare, iar părtile nu sunt citate pe ore, pentru a asigură un   flux redus, raportat și la echipă amplă de persoane care va asigură operațiunile de mutare,  DECIDE:   Art. 1. Personalul instanței va împacheta și eticheta obiectele din biroul în care   își desfăsoară activitatea, inclusiv fiecare piesă de mobilier în parte, pană la data de   15.05.2020 inclusiv”.

Principalele prevederi ale deciziei privind procesele pe rol:

PUBLICITATE

– După data de 18 mai 2020, toate cauzele de pe rolul Tribunalului Sibiu   și ale Judecatoriei Sibiu care au termene acordate la sediul actual, vor fi preschimbate   cu termene noi, începând cu data de 2 iunie 2020 inclusiv,la sediul din stradă Ocnei  nr. 33, cu păstrarea aceleiași săli de judecată, dar în mod obligatoriu prin stabilirea   unei programări a cauzelor pe ore.

– Suplimentar Judecătoria Sibiu are la dispoziție o sală de judecată nouă, Sală M,   în vederea judecării cauzelor civile, conform programărilor făcute de conducerea instanței.

– Fac excepție dosarele care au obiect  considerat urgent, conform reglementărilor din perioadă stării de urgență. Pentru aceste dosare pot fi acordate temen la sediul actual în perioadă 8 mai  2020 doar la sală G (pentru Tribunalul Sihiui și la sală J (pentru Judecătoria Sibiu)

PUBLICITATE

– În situația în care dosarul urgent are deja termen de judecată acordat la o altă sală, jandarmul care efectuează paza instanței, consultând lista de ședința din ziua respectivă, pusă la dispoziție de grefierul de ședință va direcționa părțile spre una din sălile G sau J, după caz.

– În perioada 15 mai – 01 iunie, serviciul cu publicul de la compartimentele arhivă și registratură, va funcționa la sediul actual ca și în prezent.  Începând cu data de 2 iunie 2020 programul de registratură și arhivă va fi  organizat la noul sediu.

– Cauzele suspendate de plin drept în temeiul dispozițiilor art. 42 alin. 6   din Decretul nr. 195/16.03.2020, vor fi repuse pe rol imediat după încetarea stării de   urgență, iar termenele de judecată vor fi acordatela noul sediu, pe str. Ocnei nr. 33.

PUBLICITATE

 

PUBLICITATE

Administrație

HARTA Noi detalii despre închiderile de străzi din Sibiu, în „Săptămâna Europeană a Mobilității”

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Primăria Sibiu a revenit cu noi informații detaliate despre străzile din centrul Sibiului care vor fi închise în perioada 17 – 19 septembrie, adică în weekendul care urmează. Restricțiile vor fi valabile între 8.00 și 20.00.

Evenimentul care a condus la decizia închiderii unor artere de circulație din Sibiu este Săptămâna Europeană a Mobilității, o manifestare la nivel european în care s-a înscris și orașul nostru. Ea va fi marcată în Sibiu printr-o serie de evenimente stradale, la care sunt invitați toți sibienii.

Scopul principal al Săptămânii Europene a Mobilității este cel de descurajare a utilizării mașinii personale pentru transportul urban. Din acest motiv, accesul mașinilor pe unele străzi și în anumite parcări din centrul istoric va fi oprit, în zilele de 17,18 și 19 septembrie.

PUBLICITATE

Spațiile închise, de vineri, 17 septembrie, ora 08.00 până duminică, 19 septembrie, ora 20.00, vor fi:

  • Piața Schiller,
  • strada Arhivelor,
  • Piața Mică,
  • str. Mitropoliei, de la str. Tribunei până la str. Al. Odobescu
  • str. Al. Odobescu, de la str. Mitropoliei până la intersecția cu str. Konrad Haas
  • str. Cetății.
  • strada Centumvirilor.

Primăria spune că locuitorilor de pe străzile Mitropoliei și Cetății li se va permite accesul cu mașina către proprietăți. De asemenea, excepție vor face microbuzele electrice care circulă pe Linia Verde din centrul istoric, acestea fiind non-poluante și constituind o alternativă de deplasare.

De asemenea, strada Avram Iancu va fi închisă traficului între Piața Mare și intersecția cu str. General Magheru, dar doar sâmbătă, 18 septembrie, în intervalul orar  08.00 – 18.00.

închideri trafic Mobility Week

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Eveniment

Comuna Şeica Mică intră în carantină în următoarele două săptămâni

Avatar

Publicat

pe

Cu o incidenţă a cazurilor de COVID de 11,15 la 1.000 de locuitori, comuna Şeica Mică intră în carantină din această noapte şi până în 26 septembrie. În acest context, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii sibieni vor fi mobilizați în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse.

În această perioadă, pentru protecția locuitorilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite. Se va acționa în sistem integrat atât la intrarea şi ieșirea din zona carantinată, cât și în interiorul acesteia pentru ca poliţiştii şi jandarmii să verifice dacă locuitorii respectă toate măsurile de protecție sanitară. În zona carantinată se instituie un filtru rutier la intersecția Drumului Naţional 14B cu Drumul Judeţean 142J.

PUBLICITATE

Conducătorii auto folosi două rute ocolitoare. Este vorba despre Drumul Naţional 14B Micăsasa – Drumul Judeţean 106B Mândra – Drumul Judeţean 107B – Drumul Naţional 14 Slimnic, respectiv Drumul Naţional 14B Micăsasa – Drumul Naţional 14 Copșa Mică.

“Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a preveni și a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea reprezentanților autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

PUBLICITATE

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Featured

Noi reguli pentru anul școlar, toți elevii intră în online la o incidență de peste 6 la mie

Avatar

Publicat

pe

Ministrul Educației și ministrul Sănătății au prezentat noile reguli care vor fi valabile în acest an școlar, conform Biziday.

Potrivit Ordinului aprobat de cele două ministere, în acest an școlar toate creșele, grădinițele și școlile își vor desfășura activitatea cu prezență fizică până la incidența de 6 la mie. Când incidența va fi mai mare, vor mai rămâne deschise doar creșele și grădinițele, toți ceilalți elevi, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, vor trece la cursuri online, cu excepția învățământului special.

PUBLICITATE

“După depășirea incidenței de 6 la mie, nu vor mai fi permise activitățile remediale. Ordinul este în formă finală și va fi semnat când CNSU ne va abilita pentru semnarea lui. Motivația pentru această decizie, are legătură cu limitările învățământului în sistem hibrid. Specialiștii în educație au recomandat să folosim mai degrabă învățământul online, decât cel hibrid. Inclusiv Consiliul Național al Elevilor a solicitat acest lucru.”, a transmis ministrul Educației.

De asemenea, sălile de clasă vor fi amenajate astfel încât să fie asigurată distanța dintre elevi de minim un metru. Purtarea măștii rămâne obligatorie în interior, iar autoritățile le recomandă pe cele de uz medical, chiar dacă sunt permise și măștile textile care să asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii. Sunt interzise orice alte dispozitive care înlocuiesc măștile, cu excepția vizierelor care sunt permise doar pentru cadrele didactice din învățământul special. Masca nu va fi obligatorie în curtea școlii, cu excepția festivităților de deschidere a anului școlar.

“Măsurile de prevenție se mențin, vorbim de distanțare, purtarea măștii la interior. Am recomandat purtarea măștii de tip medical, pentru că este standardizată. Am revenit asupra măsurii anterioare, măștile de tip textil pot fi purtate, dar trebuie să acopere corect fața. Vizierele pot fi folosite doar de către profesori și doar în învățământul special”, a declarat ministrul Sănătății.

PUBLICITATE

Dacă vor exista cazuri pozitive, elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a VI-a, pot continua online timp de 14 zile, dar se poate reveni începând cu ziua a opta, prin testare rapidă, dacă rezultatele sunt negative. Pentru părinții care refuză testarea copiilor în cea de-a opta zi, elevii se vor întoarce la școală în ziua a 14-a. În ceea ce privește învățământul liceal și clasele mai mari de a VI-a, copiii care au fost vaccinați și au trecut prin boală, pot continua să învețe față în față, iar ceilalți copii trec în învățământ online, cu posibilitatea revenirii la școală din ziua a opta.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE