Connect with us

Turism

Noi destinații turistice în Sibiu: 13 trasee de drumeție, amenajate de Consilul Județean pentru Eurorando

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Sibiul are din acest an mai multe trasee de drumeți amenajate și modernizate, pentru a se ridica la standarde europene, inclusiv pentru a le oferi participanților la Eurorando, evenimentul european de drumeție, trasee cu o calitate și siguranță ridicate.

Consiliul Județean Sibiu a desfășurat în acest an lucrări importante de refacere pentru mai multe trasee de drumeție din județ, atât pentru implementarea unui sistem standardizat de amenajare a traseelor, prin oferirea de sprijin operatorilor care au dorit să înființeze și să amenajeze poteci, dar și prin amenajarea propriu-zisă a unor trasee de drumeție pedestră și trasee tematice în județul Sibiu. Lucrările s-au desfășurat prin intermediul programului Anii Drumeției, finanțat de CJ.

După cum au precizat reprezentanții CJ, s-a urmărit evaluarea traseelor turistice existente în județul Sibiu, identificarea de trasee noi, omologarea, amenajarea și introducerea acestora în circuitul turistic.

În vara acestui an, au fost amenajate și lansate mai multe trasee tematice de drumeție pedestră: Poiana soarelui. Cultura lemnului, cu o lungime de 12,9 km, în orașul Săliște și Pe Plai din Sebeșu de Sus, cu o lungime de 8,3 km. Alte 5 poteci tematice  și un traseu nou de drumeție montană se află în lucru și urmează a fi inaugurate în săptămânile ce urmează.

Pentru evenimentul Eurorando, care se desfășoară în aceste zile în Sibiu, și care aduce în oraș și în împrejurimi zeci de pasionați de drumeții din cinci țări, CJ a amenajat 13 trasee de drumeție pedestră, atât în zona montană, cât și în zona colinară a județului Sibiu, trasee care sunt de acum înainte la dispoziția turiștilor și sibienilor care doresc să experimenteze acest tip de turism. În total, au fost amenajați 119 km de trasee de drumeție pedestră.

PUBLICITATE
  1. Zona Bâlea:

H2: Bâlea Lac-Șaua Caprei-Vf Vânătoarea lui Buteanu-Căldarea Văiuga-Bâlea Lac

H3: Bâlea Lac-Vf Netedu-Transfăgărășan

H4: Bâlea Lac-Bâlea Cascadă

H10: Bâlea Lac-Șaua Caprei-Iezerul Caprei-Curmătura Bâlii-Lacul Bâlea

  1. Zona Munților Cindrel:

H5: Păltiniș-Dealul Fraga-Rășinari

H6: Rășinari-Dealul Runcului-Râu Sadului

H7: Râu Sadului-Apa Cumpănită-Râu Sadului

PUBLICITATE

H8: Sadu-La Cruce-Valea Sadului

H9: Păltiniș-Poiana Găujoara-Poiana Muncel-Poiana Oncești-Păltiniș

H11: Rășinari-Cisnădioara

H13: Lacul Gura Râului-Fântânele

H15: Rășinari-Dealul Ganța-Călugăru

PUBLICITATE
  1. Alte zone de interes:

H12: Gușterița-Hamba

Traseele au diferite niveluri de dificultate, de la plimbări relaxante și educative – dedicate familiilor cu copii sau începătorilor, până la drumeții intense, dedicate pasionaților de provocări, cu diferență mare de altitudine și grad ridicat de dificultate.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ