Connect with us

Fapt Divers

Turismul în era Covid, înjumătățit. Sibiul a fost vizitat de mai mulți români decât străini

Avatar

Publicat

pe

Pandemia de Covid-19 a avut efecte majore asupra turismulului la nivel național, iar Sibiul nu a fost ocolit. Numărul persoanelor care au sosit și înnoptat în unitățile de cazare turistică din ianuarie și până în septembrie s-a înjumătățit față de aceeași perioadă a anului trecut, arată un raport al Institutului Național de Statistică (INS). Mai mult, a scăzut atât numărul străinilor care au sosit în România, cât și numărul românilor care au plecat în străinătate. Prin urmare, din totalul celor care și-au petrecut concediile în Sibiu, dar și în țară, peste 90% au fost români, arată sursa citată.

Pe fondul restricțiilor de circulație impuse de autorități, mulți oameni au preferat să își facă concediile în țară. Sibiul, vizitat în mod normal și de numeroși străini, a primit, anul acesta, mai mulți turiști români. „Și turismul din Sibiu a fost afectat de pandemia de Covid-19. Majoritatea turiștilor care au vizitat Sibiul au fost din România”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Potrivit INS, în perioada 1.01.-30.09.2020, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică din județul Sibiu a înregistrat valori de peste 214.000. Sibiul a înregistrat un număr mai mare de înnoptări în aceeași perioadă de timp, peste 363.000 de persoane înnoptând în unitățile de cazare de pe raza județului.

PUBLICITATE

Analiza INS arată că cifrele sunt mult mai mici față de anul trecut la nivelul întregii țări. Astfel, în primele nouă luni din 2020, în structurile de primire turistică s-au înregistrat puțin peste 5 milioane de sosiri, în scădere cu 50,6% faţă de aceeași perioadă din 2019, când au fost peste 10 milioane de turiști. Și înnoptările au scăzut cu 49,5% față de anul trecut, iar durata medie a şederii a fost 2,4 zile la turiştii români şi de 2,2 zile la turiştii străini. Mai mult de atât, în ceea ce privește sosirile în unitățile de cazare, 92,4% au fost români, în timp ce străinii au reprezentat doar 7,6%. Cât privește înnoptările, 92,9% au fost turiști români, în vreme ce doar 7,1% au fost străini.

Mai puțin turiști străini în România și mai puține vizite ale românilor în străinătate

Anul acesta, numărul străinilor care au sosit în România a fost în scădere cu 59% față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în scădere cu 57,3%.

PUBLICITATE

Cele mai mulți turişti străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au provenit din Germania, Italia, Israel, Franţa şi Regatul Unit.

PUBLICITATE

Fapt Divers

Accident rutier cu 4 autoturisme în Sibiu. Un pieton a fost rănit

Avatar

Publicat

pe

4 autoturisme au fost implicate, marți, într-un eveniment rutier în municipiul Sibiu.

Astfel, la intersecția străzilor Semănătoarei cu Batozei s-a produs o coliziune între două aotuturisme care, în urma impactului, au lovit alte două autoturisme parcate, dar și un pieton.

PUBLICITATE

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 21 de ani, din județul Brașov, care s-a ales cu escoriații, fiind transportat la Unitatea de Primire Urgențe Sibiu de către un echipaj SMURD pentru un control medical amănunțit.

Polițiștii rutieri sibieni au deschis o anchetă în acest caz.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

Sibian cu permisul suspendat, prins de polițiști pe Șoseaua Alba Iulia

Avatar

Publicat

pe

Doi șoferi băuți la volan, dintre care unul avea și permisul suspendat au fost descoperiți în județul nostru. S-a întâmplat luni, în Sibiu și Curciu, polițiștii întocmind două dosare penale.

Luni, în municipiul Sibiu, pe Șoseaua Alba Iulia, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au descoperit un sibian în vârstă de 55 de ani în timp ce conducea un autoturism deși are permisul suspendat. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,59 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

PUBLICITATE

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Luni seara., în jurul orei 19,30, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Curciu de către un localnic în vârstă de 63 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,67 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

Se solicită intervenţia urgentă a Guvernului pentru protejarea asigurărilor auto după falimentul City Insurance

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită Guvernului intervenţia urgentă pentru a proteja asigurările auto ale românilor, după intrarea în faliment a celei mai mari companii de profil, City Insurance.

“Solicităm Guvernului intervenţia urgentă pentru a proteja asigurările auto ale românilor, după intrarea în faliment a celei mai mari companii de profil – City Insurance. Milioane de oameni care şi-au plătit asigurările obligatorii sunt, în prezent, afectaţi de fraudele în cascadă generate de lăcomia asiguratorilor şi indiferenţa complice a celor plătiţi să împiedice astfel de practici”, se arată într-un comunicat COTAR transmis marţi AGERPRES.

PUBLICITATE

În context, organizaţia solicită autorităţilor să elimine din proiectul de Ordonanţă pentru modificarea legii RCA prevederile care vor permite companiilor de asigurare să-şi însuşească pe nedrept banii asiguraţilor români.

“Contăm pe buna-credinţă a premierului şi a Ministerului Finanţelor, cu care ne vom întâlni azi (marţi, n.r.), pe tema Proiectului de OUG de modificare a legii RCA, publicat pe website-ul Ministerului Finanţelor pe 22 aprilie 2021 şi faţă de care am semnalat problemele grave de neconstituţionalitate şi nelegalitate. Este incredibil cum au ajuns interesele unor asiguratori iresponsabili şi lacomi să-i forţeze pe români să scoată iar bani din buzunar când vor merge cu maşinile lovite la reparat”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Potrivit sursei citate, în plin scandal generat de prăbuşirea City Insurance, care deţinea jumătate din poliţele RCA din România, Executivul se pregăteşte să le ofere asigurătorilor auto o Ordonanţă de Urgenţă prin care tocmai aceştia vor ajunge să limiteze despăgubirile după accidente. Diferenţele vor fi achitate din buzunarele proprii ale oamenilor asiguraţi/păgubiţi.

PUBLICITATE

“Fixarea unor aşa-zise preţuri de referinţă pentru lucrările de reparaţie va oficializa şi legaliza unele practici deja apărute pe piaţa asigurărilor, din cauza cărora păgubiţii cu daune neplătite au ajuns în faţa instanţei pentru a-şi recupera de la asigurător banii de reparaţii.

Dacă această ordonanţă va intra în vigoare în actuala formă, există riscul ca, în timp ce firmele de asigurare vor putea majora după bunul plac, în continuare, preţul poliţelor, asiguraţii să fie nevoiţi să-şi achite reparaţiile prin co-plată. Următoarele victime ale acestor prevederi vor fi service-urile auto corecte, care vor refuza efectuarea unor reparaţii îndoielnice, sub preţul real al pieselor şi manoperei.

Parte a unei componente economice care contribuie cu procente semnificative la PIB-ul României, acestea vor ajunge să dea faliment, după ce de ani de zile au susţinut reparaţiile beneficiarilor, cu riscul de a aştepta ani de zile hotărârile instanţelor de judecată pentru a-şi recupera banii de la societăţile de asigurare”, se precizează în comunicat.

PUBLICITATE

Totodată, introducerea co-plăţii va constitui o povară financiară suplimentară pentru români, şi aşa afectaţi de preţurile tot mai mari ale poliţelor RCA, şi va garanta profituri tot mai mari pentru asiguratori, a căror contribuţie la bugetul naţional prin taxe şi impozite este modică, precizează sursa.

“Înţelegem din informaţiile prezente în spaţiul public faptul că premierul vrea să afle dacă falimentul celui mai mare asigurator auto din România este o fraudă. Salutăm această poziţie şi solicităm concret şi identificarea persoanelor vinovate de dezastrul din piata de asigurări.

De acest tun financiar trebuie să răspundă inclusiv persoane din cadrul sectorului de asigurări din cadrul ASF, Consiliul Concurenţei – pentru piaţa de tip oligopol, dominată de doi asiguratori rău-platnici care au acumulat peste 75% din piaţa RCA – din cadrul Parchetelor, care au omis să-şi îndeplinească atribuţiile, din cadrul Oficiului de Combatere a Spălării Banilor care ar fi trebuit să cunoască toate tranzacţiile ilegale făcute de unii asiguratori de rea-credinţă din piaţă etc”, subliniază documentul.

PUBLICITATE

Potrivit COTAR, în România, piaţa de asigurări a scăpat total de sub control, inclusiv din cauza neîndeplinirii atribuţiilor care le revin conform legii, de către unele persoane aflate în funcţii de conducere din cadrul ASF.

“Cel mai cunoscut exemplu este chiar domnul Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF, pe care întreaga piaţă îl consideră responsabil pentru dezechilibrele create. La fel stau lucrurile şi în cazul Consiliului Concurenţei, în mandatul prezentei conduceri a instituţiei, piaţa RCA devenind una de tip oligopol, în care două companii de asigurări rău-platnice deţin peste 75% din piaţă.

Aceste două companii sunt vizate de peste 90% din totalul reclamaţiilor înregistrate la ASF şi peste 90% din totalul litigiilor aflate pe rolul instanţelor de judecată. Rapoartele Autorităţii de Supraveghere Financiară reflectă o deteriorare continuă şi semnificativă a conduitei societăţilor de asigurare, în condiţiile în care service-urile auto sunt grav afectate de scumpirile din ultima perioadă şi de un pronunţat deficit de personal calificat”, se mai arată în comunicatul organizaţiei transportatorilor.

PUBLICITATE

Mai mult, COTAR acuză şi o creştere de peste 100% a preţului RCA chiar în aceste zile, odată cu oficializarea falimentului City Insurance. (AGERPRES)

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE