fbpx
Connect with us

Featured

Ultimul pacient COVID internat în municipiul Sibiu. Alți patru sunt tratați la Mediaș

Gabriel Dogaru

Published

on

România a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr de 51 de persoane testate pozitiv cu COVID-19, după ce în ultimele două zile numărul scăzuse sub 30. Numărul deceselor anunțate a fost de 48, din care 44 mai vechi.

O creștere ușoară a numărului de cazuri COVID din România, față de zilele anterioare, nu pare să pună probleme în acest moment, fiind o creștere specifică zilelor de marți. În weekend, s-au înregistrat 33 (duminică) și 28 (luni) de persoane infectate, după ce pentru vineri fuseseră raportate 58 de cazuri noi (raportul de sâmbătă).

Potrivit datelor oficiale, la nivel național mai sunt internate 392 de persoane confirmate cu COVID-19, din care 61 sunt în secții ATI.

Advertisement

Situația COVID în Sibiu

În județul Sibiu, nu s-a înregistrat niciun caz de COVID-19 noi în ultimele trei zile, iar în ultimele șapte zile a fost depistată o singură persoană pozitivă la testul COVID-19. Nici decese nu au fost raportate în ultimele trei zile, astfel că situația este calmă în spitalele COVID, unde mai sunt internați doar 5 pacienți, din care 3 în secții ATI. Dintre aceștia, doar unul singur mai este internat în municipiul Sibiu, la Spitalul Județean. Din păcate, acesta se află chiar în secția ATI, din cauza stării grave. Ceilalți patru se află la Spitalul Mediaș, din care doi sunt în ATI.

A fost înregistrat și un mic incident statistic, cu un caz pozitiv ce fusese raportat de județul Alba, din eroare, pe județul Sibiu, acesta fiind remediat în cifrele de astăzi. Astfel, în total, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei, au fost confirmate pozitiv cu SARS-COV-2 26.511 persoane. Un număr de 1068 de persoane dintre acestea au decedat.

Advertisement

Eveniment

Ministrul Transporturilor: Săptămâna aceasta începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti

Avatar

Published

on

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, marţi, pe pagina personală de Facebook, că săptămâna aceasta va începe asfaltarea tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, între Sibiu şi Boiţa, lucrări care includ şi viaductul Tălmăcel.

Segmentul Sibiu-Boița cuprinde viaductul Tălmăcel, încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri, două noduri rutiere, două spaţii de servicii, 27 de poduri şi pasaje şi tot 27 de podeţe.

Advertisement

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), cu o valoare de 612.647.863,38 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL. Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

“De departe, cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu și Boița este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat și executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu. Săptămâna aceasta începe asfaltarea pe tronson. Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Pitești-Sibiu este de 46%, iar acestea vor fi încheiate în avans – în 2022, conform termenelor asumate de constructor – mai ales că acest șantier este deblocat integral”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

SURSĂ FOTO: captură youtube.com/Ioan Adrian Gica

Advertisement

Continue Reading

Featured

A fost confirmat, oficial, primul caz de infectare cu tulpina Delta în judeţul Sibiu

Avatar

Published

on

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a anunţat, marţi, că în județul nostru a fost confirmat primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină Delta, la o persoană în vârstă de 30 de ani, care a intrat pe teritoriul României din Tadjikistan, în ziua de 30 iunie 2021.

Simptomele au debutat în 12 iulie, pacientul fiind testat RT PCR o zi mai târziu cu rezultat pozitiv. În 14 iulie a fost trimisă o probă pentru secvențiere SARS-CoV-2 la Laboratorul Spitalului Clinic Judeţean din Târgu Mureș.

Advertisement

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a efectuat ancheta epidemiologică, a identificat contacții direcți, apropiați ai cazului și a dispus carantinarea acestora. Persoana infectată cu tulpina Delta a necesitat asistență medicală și a fost internată pentru investigații și tratament de specialitate în cadrul Secţiei de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

“S-a luat legătura cu reprezentantul legal al unității unde lucrează persoana confirmată, pentru a se dispune măsurile necesare în vederea limitării extinderii infecției cu Covid-19.

Cazul confirmat a avut formă ușoară/medie de boală, fiind declarat vindecat după 14 zile de la testul pozitiv. Nu au apărut cazuri secundare de îmbolnăvire care să prezinte link epidemiologic.

Advertisement

Menționăm că până la momentul de față au fost expediate 5 probe în vederea secvențierii, din care 3 au fost infirmate pentru variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, una confirmată, ultima aflându-se în lucru”, au precizat reprezentanţii DSP Sibiu.

Advertisement
Continue Reading

Featured

FOTO & VIDEO Cum arată noile buletine cu cip. MAI a emis prima carte electronică de identitate

Avatar

Published

on

Noua carte electronică de identitate a intrat oficial în vigoare, la data stabilită de UE, 2 august 2021, în cadrul unui proiect pilot derulat la Cluj Napoca. În acest an vor fi emise un număr limitat de astfel de documente.

Prima solicitare pentru noua carte electronică de identitate din România a fost preluată la Cluj Napoca, iar documentul va fi emis în 10 zile, acesta fiind termenul necesar pentru procedurile tehnice. Costul noului document este de 14 euro, în condițiile în care media UE este de 41 de euro, și se estimează că în acest an vor fi emise aproximativ 5.000 de cărți electronice de identitate. Noua carte electronică de identitate va înlocui, în mod treptat, cartea de identitate aflată în circuit din 1997, pana in august 2031, conform termenlor stabilite de Regulamentul UE şi va fi recunoscută în afara graniţelor ţării noastre.

Advertisement

Noua carte de identitate conține elemente suplimentare de siguranță, care se datorează noilor tehnologii ceea ce-i conferă titularului o protecție suplimentară și previne situațiile de furt de identitate şi poate fi solicitată opțional de către părinți pentru copiii lor încă de la naștere, cu o valabilitate variabilă în funcție de vârsta titularului. În acest moment 15 țări membre UE utilizează acest tip de document și România intră în rândul țărilor care emit astfel de documente, dar termenul Regulamentului UE este august 2031.

Legislația în vigoare astăzi prevede posibilitatea cetățeanului să opteze pentru această carte electronică de identitate cu suport electronic de stocare ori pentru o carte simplă de identitate fără suport de stocare, pe același format, dar fără niciun fel de inserție. Dreptul la liberă circulație poate fi exercitat în baza pașaportului sau în baza actualului document de călătorie până la expiurarea acestuia, dar nu mai târziu de 2 august 2031. Începând din 2 august 2031 doar cu documentele electronice se poate circula, indiferent că vorbim de pașaport electronic sau de cartea electronică de identitate.

“Apreciem ca în acest proiect pilot vor fi emise circa 5000 de cărți electronice de identitate până la finele acestui an și prioritate pentru acest proiect pilot o au cetățenii ale căror documente de identitate. Conform reglementărilor UE transpuse în legislația UE, prima carte electronică de identitate trebuie să fie emisă cel mai târziu în data de 2 august 2021. Acest lucru este un angajament care se întâmplă și pe care îl onorăm. Aici vorbim de 2 etape: prima etapă estimăm că va dura 5-6 luni, în care va fi emisă prima carte electronică de identitate și vor fi introduse treptat în circulație cărți electronice de identitate pentru persoane cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani și pentru copii cu vârste între 0 și 14 ani.

Producerea cărții electronice de identitate este un proces complex, care nu poate fi finalizat într-un termen mai mic de 10 zile. Așadar vorbim de minim 10 zile, termenul până la care poate fi înmânată cartea electronică de identitate, iar la acest termen se adaugă perioada de transport având în vedere că ele se vor produce centralizat la București. În etapa națională de emitere vom intra peste 18 luni. Va fi obligatoriu să avem această carte electronică de identitate începând din august 2031″, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, la Cluj Napoca.

Advertisement

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE