Connect with us

Sănătate

Un medic din Franța acuză Spitalul Județean de felul în care i-a tratat tatăl. Ce spun reprezentanții SCJU Sibiu despre cazul pacientului decedat

Avatar

Publicat

pe

Un medic din Franța a adus acuzații grave Spitalului Județean de Urgențe din Sibiu, după ce tatăl acestuia a decedat în cadrul spitalului. Fiul bărbatului vrea să atragă atenția asupra modului în care a fost tratat un pacient fără speranță într-un spital românesc, scrie Digi 24. În acest context, SCJU Sibiu a transmis un punct de vedere pentru a lămuri situația.

Mircea Rebegel avea 71 de ani. La sfârșitul lunii septembrie, bărbatul s-a simțit rău și a fost internat la secția de hematologie a spitalului din Sibiu. La sosirea în spital rezultatul testului COVID a fost negativ, dar pacientul a contactat virusul după internare, iar pe data de 8 octombrie a fost transferat pe secția de boli infecțioase.

Familia pacientului decedat de COVID-19, care suferea și de cancer limfatic, spune că a ținut legătura cu bărbatul prin telefon și acesta s-a plâns în permanență de felul în care era tratat. Mai mult, familia pacientului a spus că acesta a avut parte de un tratament inuman din partea cadrelor medicale.

PUBLICITATE

Tudorița Rebegel, soția pacientului decedat a spus că „Îmi spunea că e lagăr de exterminare și voia să vină acasă. La rândul său, Theodor Rebegel, fiul pacientului decedat a spus că „Vorbeam cu el telefon și spunea că îi e sete, că are gura uscată, că nu trece nimeni pe la el și spunea că este lagăr de exterminare”.

Mircea Rebegel a încetat din viață pe 27 octombrie. Cu o zi înainte, membrii familiei au reușit să ia pentru ultima dată legătura cu el.

Fiul pacientului, medicul Theodor Rebegel, spune că din foaia de externare reiese că tatăl său nu a primit tratament adecvat pentru COVID-19. Mai mult, medicii au spus familiei că bărbatul se află în comă când a murit, însă o fotografie făcută de ruda care a venit să-l identifice contrazice acest lucru, arată sursa citată. „Era cu ochii larg deschiși și cu fața crispată după o gură de oxigen. Un om care moare în comă, pur și simplu nu ține ochii deschiși larg și cu fața crispată”, a spus Theodor Rebegel.

PUBLICITATE

La externare, contrar procedurilor COVID-19, familia a primit înapoi hainele decedatului.„De neconceput! Haine, cu fluide biologice de la un om cu Covid să le trimită la o bătrână acasă și la fosta mea cumnată care are sechele de tuberculoză. E un risc enorm ce au făcut cei de la boli infecțioase din Sibiu”, a mai spus fiul pacientului.

Spitalul Județean Sibiu a transmis un punct de vedere

În această după-amiază, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au transmis un punct de vedere cu privire la pacientul decedat.

PUBLICITATE

„Este vorba despre un pacient oncologic în tratament, imobilizat la pat, predispus la infecții și cu multe comorbidități asociate printre care si probleme de deglutiție (înghițire). Pacientul s-a aflat în stare foarte gravă încă de la internare sa. Pentru că prezenta simptomatologie asociată infecției cu COVID-19, pacientul a fost testat și diagnosticat și cu pneumonie SARS CoV2. Pacientul a primit îngrijirile medicale corespunzătoare, a primit apă și s-a încercat hrănirea sa pe cale orală, cu atenție și în limita toleranței, dar din cauza tulburărilor de înghițire, pacientul se îneca la orice încercare de a-l hrăni. Din păcate, starea sa gravă asociată cu pneumonia Sars-Cov2 au dus la decesul pacientului, în pofida eforturilor personalului medical. Medicul curant a explicat aparținătorilor în mod repetat toate aceste aspecte prind tratamentul și evoluția. Referitor la bunurile pacientului, precizăm că s-a predat familiei tot ce acesta a avut asupra sa, în condițiile în care spitalul nu are voie, din punct de vedere legal, să oprească nimic din haine sau obiecte. Pacientul a ajuns pe secția de Boli Infecțioase prin transfer, după ce a primit în repetate rânduri sânge, fapt care poate explica urmele de fluide de pe haine”, se arată în punctul de vedere transmis de managerul Spitalului, dr. Liliana Coldea.

Totodată, reprezentanții spitalului transmit că informațiile au fost transmite „clar și corect” către fiul pacientului.

„În calitate de oameni, înțelegem drama și durerea cauzată de pierderea unei persoane dragi și empatizăm cu familia care traversează aceste momente dificile, cu atât mai mult cu cât colegul nostru din Franța este cunoscut, făcându-și studiile în spital și ținându-se permanent legătura cu acesta de către medicii curanți.

PUBLICITATE

Dar, totodată, dorim ca activitatea personalului medical, care de șapte luni face eforturi supra-omenești și își asumă riscuri pentru salvarea de vieți, să fie relatată cu corectitudine și cu respectarea adevărului. Vă asiguram că întregul personal al secțiilor unde a fost tratat pacientul înțelege teama, neliniștea si dorința celor de acasă de a ști ce se întâmplă cu persoanele internate. A existat și există deschidere în acest sens și au fost transmise informațiile clar și corect către fiul pacientului. Dar, din păcate, pentru salvarea vieții acestui pacient nu s-a putut face mai mult.

Mesajul articolului publicat/difuzat de Digi24, prin care se transmite ideea eronată ca spitalul este “un lagăr de exterminare” duce în derizoriu activitatea spitalului și este o jignire la adresa celor care își riscă propriile vieți pentru a-i trata pe semenii lor. De cele mai multe ori reușesc. Câteodată nu. Dar fac tot ceea ce este omenește posibil.

Încercăm să facem, cu resursele pe care le avem la dispoziție, tot ceea ce se poate pentru a remedia ceea ce nu funcționează în parametri optimi, astfel încât pacienții și familiile acestora să fie mulțumiți. Totodată, ne bazam pe o informare corectă și echidistantă din partea mass-media, căreia îi furnizam toate informațiile care fac obiectul interesului public. Vă mulțumim!”, se mai arată în punctul de vedere al SCJU Sibiu.

PUBLICITATE

Sănătate

Valul patru a încetinit în ultima zi, dar cresc apelurile la 112 și internările în spitale

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

România a raportat astăzi un număr aproape egal cu cel de ieri, fiind o stagnare specifică zilelor de vineri. Și numărul de decese este apropiat de cel de ieri, însă internările au crescut și, din păcate, au crescut și cele ale copiilor infectați cu COVID.

Potrivit datelor transmise la ora 13.00 de guvern, în ultima zi au fost înregistrate 4.478 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În același timp, în intervalul 16.09.2021 (10:00) – 17.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 73 de decese (36 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș,  Bihor, Brașov, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,  Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

PUBLICITATE

Dintre cele 73 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 la categoria de vârstă peste 80 ani.

66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.727. Dintre acestea, 762 sunt internate la ATI.

PUBLICITATE

Din totalul pacienților internați, 180 sunt minori, 166 fiind internați în secții și 14 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.354.630 de teste RT-PCR și 2.816.721 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 19.108 teste RT-PCR (7.782 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.326 la cerere) și 26.950 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 24.358 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.038 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.869 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 326 de persoane.

PUBLICITATE

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.497 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 537 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Sănătate

Sibiul înregistrează primul deces al unei persoane vaccinate

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

În ultimele 24 de ore numărul celor care s-au infectat cu COVID a crescut, fiind raportate nu mai puțin de 84 de cazuri depistate pe baza testelor. Din păcate, a fost anunțat și un deces, care s-a produs la o persoană vaccinată.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Sibiu, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 27.546 de persoane, din care 84 persoane au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID care au decedat a crescut la 1.101 după ce un pacient aflat în secția ATI a murit în ultima zi. Potrivit datelor oficiale, este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani, vaccinat.

În această dimineață, în spitalele COVID erau spitalizate un număr de 144 persoane, dintre care pe ATI 18 persoane. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 623 de teste.

PUBLICITATE

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare un număr de 1063 persoane aflate în carantină și un număr de 376 persoane în izolare.

Incidența COVID din județul Sibiu a urcat peste 1 la mie, ca urmare a creșterii numărului de cazuri. Astăzi, numărul de pacienți activi la 1000 de locuitori era de 1,1. În municipiul Sibiu, incidența a crescut la 1,68, cu 286 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Info utile

Bulgaria, Franța și Republica Moldova au intrat în zona galbenă. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de joi seara, hotărârea privind actualizarea listei ţărilor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius şi Saba şi Liechtenstein au intrat în zona roşie de COVID-19.

PUBLICITATE

În zona roşie în funcţie de rata de incidenţă COVID la mia de locuitori se află următoarele state/ zone/ teritorii: Grenada, Israel, Guam, Polinezia Franceză, Muntenegru, Dominica, Mongolia, Bermuda, Georgia, Serbia, Cuba, Saint Lucia, Suriname, Malaezia, Saint Kitts şi Nevis, Kosovo, Sint Maarten, Marea Britanie, Seychelles, Anguilla, Palestina, Antigua şi Barbuda, Statele Unite ale Americii, Costa Rica, Aruba, Slovenia, Insula Man, Elveţia, Albania, Bahamas, Azerbaidjan, Botswana, Iran, Irlanda, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Bonaire, Saint Eustatius şi Saba, Estonia, Macedonia de Nord, Lituania, Belize, Brunei Darussalam, Maldive, Turcia, Jersey, Norvegia, Barbados, Guyana, Fiji, Grecia, Cipru, Jamaica, Liechtenstein, Sri Lanka, Kazahstan, Africa de Sud, Brazilia, Nepal, India.

Conform documentului, în zona galbenă au intrat:

* din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Bulgaria, Franţa, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini şi Guernsey;

PUBLICITATE

* din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent şi Grenadine şi Gibraltar.

În zona galbenă se află: Curacao, Thailanda, Noua Caledonie, Bulgaria, Austria, Insulele Turks şi Caicos, Guernsey, Gibraltar, Croaţia, Letonia, Guatemala, Armenia, Filipine, Mauritius, Belarus, Franţa, Libia, Belgia, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Monaco, Puerto Rico, Bosnia şi Herţegovina, Olanda, Tunisia, San Marino, Portugalia, Irak, Trinidad şi Tobago, Republica Moldova, Vietnam, Liban, Federaţia Rusă, Germania, Eswatini, Japonia, Saint Vincent şi Grenadine, Timorul de Est, Islanda şi Honduras.

CNSU precizează că în zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc şi Montserrat.

PUBLICITATE

Tot în zona verde se află şi: Suedia, Canada, Finlanda, Malta, România, Italia, Emiratele Arabe Unite, Groenlanda, Slovacia, Australia, Ucraina, Cehia, Republica Dominicană, Ungaria, Noua Zeelandă, Polonia, Vatican. (AGERPRES)

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE