Acum citesti:
Razie amplă a polițiștilor pe toate drumurile, zeci de șoferi au rămas fără permis
Intreg articolul 2 minute de lectura

Razie amplă a polițiștilor pe toate drumurile, zeci de șoferi au rămas fără permis

Polițiștii au făcut razii ample în trafic pe tot parcursul săptămânii trecute. Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere iar aproape 300 au fost amendați.

”În perioada 13 – 19 noiembrie, polițiștii sibieni au desfășurat activități specifice pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: indisciplina pietonilor, viteza excesivă sau neadaptată și neacordarea de prioritate. Activitățile polițiștilor sibieni s-au derulat în sistem integrat pe raza întregului județ, iar în ziua de sâmbătă, 18 noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au colaborat cu polițiștii din județul Brașov în cadrul unei acțiuni tip CASCADĂ pentru depistarea șoferilor care calcă excesiv pedala de accelerație.” a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

Au fost verificate aproximativ 700 de mașini iar polițiștii au întocmit 13 dosare penale pentru infracțiuni rutiere și suspendat 75 de permise de conducere.

Cele mai multe  infracțiuni au fost cele de conducere sub influența alcoolului sau fără permis, iar cele mai multe permise de conducere, 32, au fost reținute șoferilor care au depășit neregulamentar.

Au fost și șoferi vitezomani, agenții rutieri aplicând 273 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză. Dintre acești șoferi amendați, 6 au rămas și fără ermis pentru 90 de zile.

Oamenii legii au sancționat în săptămâna ce a trecut și 52 de pietoni dar și 12 bicicliști și 10 căruțași pentru că nu au respectat regulile de circulație.

 

În total, polițiștii au aplicat 770 de de amenzi în valoare de aproximativ 157.000 de lei iar în peioada următoare se continuă acțiunile de prevenire.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.