5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Dăncilă: Activarea articolului 7 pentru România nu poate deveni realitate; nu este încălcat statul de drept

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că nu se poate vorbi despre activarea articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene în cazul României, subliniind că în ţara noastră nu este încălcat statul de drept.
Dăncilă a fost întrebată la conferinţa de presă comună cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, susţinută la Strasbourg, care ar fi aliaţii României în cazul în care ar fi activat articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene împotriva Guvernului român, având în vedere că Polonia şi Ungaria, împotriva cărora a fost începută procedura, se susţin reciproc.
„Legat de activarea articolului 7 şi de aliaţi, eu consider că România nu trebuie să se gândească la aliaţi, pentru că activarea articolului 7 pentru România nu poate deveni realitate, pentru că în România nu este încălcat statul de drept. Deci, nu putem vorbi despre activarea articolului 7 în această situaţie. Nu aş vrea să punem România alături de Ungaria, de Polonia şi nu aş vrea să vorbim despre acest lucru, pentru că în România este respectat statul de drept şi nu cred că este utilă o discuţie care să reliefeze acest aspect”, a răspuns Viorica Dăncilă.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect