fbpx
Connect with us

Cultura

Urmează conferința Photo Perfetto 20-21 iulie 2021, plus o zi de workshop – 22 iulie

Publicitate

Published

on

Sibiul o să fie din nou gazda unui eveniment de amploare din sfera conferințelor despre fotografie. Photo Perfetto reprezintă o întrunire anuală a fotografilor din România, cu o tradiție de mai bine de 6 ani. Aflată la a 2-a ediție sub această titulatură, conferința tinde să devină preferata tuturor, mai ales că a fost singura conferință de amploare desfășurată în țara noastră în anul 2020.

Astfel, Photo Perfetto are formatul unei conferințe de două zile 20-21 Iulie 2021, plus o zi de workshop-uri – 22 Iulie 2021.

Advertisement

Ne vom adresa tuturor iubitorilor de fotografie și frumos și încercam în mare masură să atingem cat mai multe stiluri și genuri fotografice, de aici și varietatea și notorietatea speakerilor prezenți în cadrul acestui eveniment. Vor urca pe scena unii dintre cei mai premiați fotografi români la nivel internațional. De asemenea, la această ediție, o să avem deosebita plăcere să avem pe scenă una dintre cele mai importante voci din marketingul autohton și anume Președintele IAA România, Valer Hancaș.

Lista speakeri:

Valer Hancaș – Manager Corporate Affairs & Comunicare Kaufland România.

Advertisement

Sorin Onișor – Fotograf etnografic, Ambasador Canon.

Dan Dinu – Nature & travel photographer, co-autor al proiectului România sălbatică

Ovi D. Pop – cel mai premiat fotograf român, peste 1400 de fotografii premiate internațional

Advertisement

Claudiu Guraliuc – Fotograf portert, maestu licențiat al societății fotografice din UK, jurat și premiat internațional.

Cristina & Petrică Tănase (FIXFoto) – Foto-jurnalism, fotografie eveniment peste 150 fotografii premiate internațional.

Ana & Daniel Dumbrava – Locul 1 Fearless România 2020, Fotografi – cameramani.

Advertisement

Marian Sterea – Fotograf eveniment, Ambasador Sony

Dragoș Băluță – Fotograf eveniment, fotografie cu telefonul.

Bogdan Chircan – Fotograf eveniment, locul 6 Fearless România 2020

Advertisement

Rareș Helici – Fotograf, autor a al proiectului 1000 Portrete

Ștefan Constantin – Ghidul DSLR, Ghidul IT

Mario Silaghi – Fotograf eveniment, Ambasador Panasonic;

Advertisement

Daniel Opriș – Avocat – Importanța unui contract

Numărul de participanți de acum trei ani (2018) a fost de 320 ( capacitate maximă), de acum doi ani a fost de 200 ( capacitate maximă) și 80 de persoane au reușit “să lupte cu pandemia” și să fie prezente în 2020. (numarul a fost limitat de restricții și norme la 100 de persoane). Așteptăm un număr mare și în 2021 ( peste 200 de persoane daca situația o să permită), datorită programului atractiv și renumelui caștigat.

Conferința se va desfășura în cadrul minunatei locații Versailles weddings & events Sibiu. Locația a fost aleasă datorită condițiilor deosebite puse la dispoziție atât pentru participanți cât și pentru partenerii.

Advertisement

Workshop-urile se vor desfășura în cadrul Hotelului Continental Sibiu, hotel care este locația oficială de cazare pentru speakeri și parteneri.

Începând cu această ediție, Kaufland se alătură și susține conferința ca și partener principal. Mai mult decât atât, pornim împreună proiectul “ Ambasada frumosului românesc”, proiect menit să susțină, protejeze și premieze fotografii care participă în mod deosebit la promovarea valorilor naționale. Proiectul o sa fie lansat oficial în cadrul conferinței și doar cei prezenți vor beneficia de avantajele lui.

Eu sunt Laurențiu Șălcăian, managerul acestui proiect și vă astept încă o dată cu mare drag, aștept să mă revăd cu prieteni și colegi, aștept să cunosc oameni noi și să petrecem iarăși clipe minunate împreună.

Informații și înscrieri pe www.photoperfetto.com

Advertisement

.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Unde Ieşim

4 zile de proiecţii la TIFF 2021 în Sibiu

Avatar

Published

on

Pentru al 15-lea an, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu între 5 și 8 august.

Timp de patru zile, la Sibiu vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitați speciali. Programul include peste 30 de producții, unele proaspăt premiate la TIFF 2021, precum și premiere românești în prezența echipelor. Proiecțiile vor avea loc în Piața Mică, Muzeul Național în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu(ultimul etaj) și la Cine Gold, cu respectarea măsurilor de siguranță aflate în vigoare.

Advertisement

În prima zi de festival, joi, 5 august, la Muzeul Național în aer liber Astra, sibienii vor putea urmări în premieră, alături de echipa filmului, documentarul România Sălbatică (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), cel mai iubit film românesc de la TIFF 2021, unde a obținut Premiul Publicului.

Inițiat în urmă cu 10 ani, România Sălbatică este cel mai amplu proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din România. Tot joi, 5 august, în prezența echipei, va fi proiectat și filmul Asta-i viața / La vida era eso (r. David Martín de los Santos, cu Florin Piersic Jr.), în Piața Mică. O poveste emoționantă despre întâlnirea dintre două femei din generații diferite.

În selecția TIFF Sibiu se regăsesc și cele mai așteptate filme românești ale anului. Joi, 5 august, Otto Barbarul (r. Ruxandra Ghițescu), desemnat Cel mai bun film românesc (lungmetraj) la TIFF 2021, va fi proiectat la Cine Gold, în timp ce thriller-ul Neidentificat (r. Bogdan George Apetri), distins cu Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film, rulează în prezența realizatorilor vineri, 6 august, tot la Cine Gold.

Advertisement

“Sâmbătă, 7 august, cei aflați în Sibiu au ocazia să urmărească în proiecție specială, avându-i ca invitați pe realizatori, producțiile Tata mută munții, cel de-al doilea film de lungmetraj semnat de Daniel Sandu, cunoscut pentru Un pas în urma serafimilor, #Dogpoopgirl (r. Andrei Huțuleac), considerat Cel mai bun film românesc de debut la TIFF 2021, precum și Complet necunoscuți (r. Octavian Strunilă), un remake românesc de succes al comediei-fenomen Perfetti Sconosciuti.

Filmul care a deschis oficial ediția 2021 a Festivalului de Film de la Cannes, Annette (r. Leos Carax), ajunge în premieră laSibiu, în două proiecții de festival: vineri, 6 august, în Parcarea supraterană Promenada Sibiu și sâmbătă, 7 august, la Cine Gold.

Tot din selecția Festivalului de Film de la Cannes (2021, Quinzaine des Realisateurs) este și Întregalde (r. Radu Muntean), o poveste captivantă cu accente de thriller despre limitele generozității. Filmul va putea fi văzut duminică, 8 august, în Parcarea supraterană Promenada Mall. La eveniment va fi prezent regizorul filmului, Radu Muntean.

Advertisement

Începând de vineri, 6 august, până duminică, 8 august, la Cine Gold vor avea loc proiecții pentru copii și adolescenți, în cadrul programului EducaTIFF. Selecția cuprinde: animația fantasy Nahuel și cartea magică (r. German Acuna), Mami / Petite Maman (r. Céline Sciamma), o poveste cuceritoare nominalizată la Ursul de Aur de la Berlinale 2021 și Blană bombă (r. Claudiu Mitcu), un film-documentar despre parcursul muzical al celor patru băieți din trupa Blană Bombă.

Biletele sunt disponibile pe tiff.eventbook.ro. Proiecțiile TIFF Sibiu din Piața Mică și din cadrul programului EducaTIFF la Cine Gold sunt cu intrare liberă, în baza rezervării unui bilet cu valoare 0″, au transmis organizatorii.

Advertisement
Continue Reading

Cultura

Teatrul Gong prezintă pentru ultima dată în acest an ,,Harap Alb”

Avatar

Published

on

Teatrul Gong informează că spectacolul ,,Harap Alb” se va putea vedea pentru ultima data în acest an, weekend-ul următor.

Pentru ultima dată în acest an, ,,Harap Alb” va putea fi urmărit la Teatrul Gong. Unul dintre cele mai premiate spectacole de la Sibiu se va juca în acest weekend sâmbătă, 7 august, de la orele 11.00 și 18.00, dar și duminică, 8 august, de la ora 11.00. Chiar dacă acesta este destinat copiilor, organizatorii nu recomandă să fie urmărit de copiii sub cinci ani.

Advertisement

Spectacolul ,,Harap Alb” a câștigat de-a lungul timpului premiile pentru regie și reteatralizarea unui text clasic în cadrul Festivalului Internațional „ImPuls” de la București, dar și premiul pentru cea mai bună scenografie în cadrul Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” din Galați. „Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea.

Pe scenă vor urca actorii Lucia Barbu, Mircea Corcoveanu, Raluca Răduca, Barbara Crişan, Paul Bondane, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Angela Páskuy și Adrian Prohaska.

Advertisement
Continue Reading

Cultura

Constantin Chiriac, directorul FITS: “Sibiul este un oraș binecuvântat”

Avatar

Published

on

Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru din Sibiu (FITS), a adus cele mai noi vești despre ediția din acest an a festivalului care atrage în Sibiu mii de oameni din țară și din toate colțurile lumii.

Directorul Festivalului Internațional de Teatru din Sibiu, Constantin Chiriac, a fost din nou prezent în fața presei, pentru a anunța noutățile celui mai important eveniment cultural din Sibiu. ,,Fără a gândi viitorul spațiului în care trăim, munca noastră este în zadar”, crede Chiriac, cu convingerea că fără comunități nu se pot dezvolta lucruri frumoase.

Advertisement

Chiriac se declară mulțumit de parcursul Sibiului de anul trecut, un an în care, așa cum spune și el, am învățat lucruri ca într-o operație pe cord deschis. Faptul că acest festival crește de la un an la altul nu este un secret, iar Chiriac nu se ferește să spună asta. De asemenea, numeroase personalități care au făcut parte din fenomenul FITS au recunoscut că sunt impresionate de oraș și de festival.

,,Mă bucur că am reușit să înnodăm o istorie de succes atât de importantă pentru comunități. Subliniez încă o dată faptul că, fără a gândi viitorul spațiilor în care trăim, fără a ne gândi la oamenii care compun comunitățile, munca noastră este în zadar. Din fericire, Sibiul este un oraș binecuvântat, este unul dintre cele mai favorabile orașe pentru a face mari proiecte. Ziua de astăzi este o zi fericită pentru că, alături de excelența în zona de tehnologie, nu numai din România, ci de oriunde din lume, se produce această cooperare, această formulă de frățietate cu cel mai mare festival de artele spectacolului, cel puțin din România. Faptul că Sibiul a avut primul teatru din estul și centrul Europei, un teatru de limba germană, pe care trebuie să știm să îl respectăm și să-l ducem mai departe, iată, ne dă această punte spre partenerul de mobilitate”, a declarat Constantin Chiriac.

Având în vedere faptul că FITS a devenit un festival de renume internațional, inevitabil a reușit să schimbe o mulțime de lucruri în Sibiu. Chiriac a observat că locurile de cazare ale hotelurilor din Sibiu au un preț dublu în perioada festivalului. De asemenea, biletele de avion au ajuns la sume mai mari decât cele din sezon, dacă nu e festival.

Advertisement

,,Profitul e motivul pentru aceste prețuri. Toți se bat ca după o perioadă atâta de grea să ajungă la un profit și este normal. În momentul în care există excedent de turiști mai mare decât locurile de cazare este normal într-un fel să reacționeze așa. Se știe că nu numai aici se întâmplă, este la fel ca la Untold sau în alte părți”.

Nou proiect în parteneriat cu Bebeșelea

Proaspăt numit ambasador al Sibiului, Gabriel Bebeșelea nu a stat mult pe gânduri și a trecut la fapte. Constantin Chiriac a declarat că a avut câteva discuții cu acesta în ultimele zile și că ,,în urma acestora se va naște un nou proiect care va însemna o revitallizare a acestei comunități prin muzică, nu numai prin teatru”. Directorul FITS a avut discuții în aceeași direcție și cu Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, în legătură cu patrimoniul minunat pe care îl avem.

Advertisement

Totuși, Chiriac a ales să țină secret, deocamdată, ce cuprinde parteneriatul dintre ei. ,,Prefer să vorbesc după ce vom realiza ceva concret, nu îmi place să vorbesc înainte și să nu se ajungă la fapte”.

Parteneriat de mobilitate cu Autoklass

În cadrul conferinței, Constantin Chiriac a ținut să anunțe și noul parteneriat cu Autoklass – dealerul din Sibiu al mărcii Mercedes-Benz. Acest parteneriat strategic are ca obiectiv susținerea desfășurării evenimentelor culturale derulate de cele două instituții, în anul 2021. Artiști de renume mondial, precum Charlotte Rampling, Akram Khan, Israel Galvan, cele mai mari companii de dans din Israel sau Japonia, precum și alte nume de prestigiu din domeniul artelor spectacolului vor beneficia de acest parteneriat de mobilitate pe durata FITS 2021.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE