fbpx
Connect with us

Sănătate

Vaccinul anti COVID ar urma să devină obligatoriu pentru personalul medical din Franţa

Avatar

Published

on

Guvernul francez va face vaccinul COVID-19 obligatoriu pentru lucrătorii din domeniul sanitar, informează luni postul BFM TV înainte de un discurs televizat al preşedintelui Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Franţa are o mişcare anti-vaccinistă tenace, dar autorităţile au mizat pe faptul că vor putea convinge suficiente persoane, inclusiv personal medical, să se vaccineze voluntar pentru a diminua răspândirea virusului.

Advertisement

Totuşi, o scădere a ratelor de vaccinare pe măsura ce se avansează în lunile de vară şi o creştere a numărului de infectări din cauza noii variante dominante Delta au forţat guvernul să regândească strategia, notează Reuters.

BFM TV a mai relatat că Macron va spune în discursul că un permis sanitar solicitat pentru a participa la evenimente pe scară largă sau a merge în cluburi va fi solicitat de acum înainte şi pentru alte evenimente, stimulându-i practic pe oameni să se vaccineze.

Franţa a trecut de la un număr mediu de 400.000 de inoculări pe zi la sfârşitul lui mai, la circa 165.000 pe zi în prezent. (AGERPRES)

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

INFO COVID Aproape 300 cazuri noi, raportate

Avatar

Published

on

271 de noi cazuri de COVID au fost raportate, miercuri, de către Grupul de Comunicare Strategică, din aproape 30.000 de teste efectuate. La ATI-urile din ţară a crescut din nou numărul pacienţilor COVID internaţi în stare gravă.

Cele mai multe cazuri noi de coronavirus au fost raportate în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Ilfov, Timiş, Iaşi. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 456. Dintre acestea, 67 sunt internate la ATI.

Advertisement

Până miercuri, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.982 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.048.072 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 34.298 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. De marţi până miercuri a fost raportat şi un deces al unui bărbat internat într-un spital din judeţul Maramureş. Acesta prezenta comorbidităţi.

Pe teritoriul României, 1.289 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 610 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 53.738 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 76 de persoane.

În judeţul nostru, miercuri a fost o nouă zi fără niciun caz nou raportat şi niciun deces cauzat de COVID. De la debutul pandemiei și până în prezent, în judeţul nostru au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 26.534 de persoane. Până miercuri s+au vindecat 21.457 de persoane, iar 1.070 de persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. 6 persoane erau internate miercuri în spitalele din judeţ.

Advertisement

Continue Reading

Sănătate

Bulgaria şi România, codaşele UE la vaccinarea anti COVID

Avatar

Published

on

Spania, cu 57,61 % din populaţie vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, conduce lista Uniunii Europene cu cel mai mare număr de persoane imunizate, în afară de Marea Britanie şi de statele membre în Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (AELS), potrivit datelor Universităţii britanice Oxford, relatează EFE.

Informaţia a fost preluată marţi de grupul de investigaţie BIOCOMSC al Universităţii Politehnice din Catalonia.

Spania, cu 47,3 de milioane de locuitori, se află în fruntea Belgiei, cu 57,21 % din populaţie vaccinată şi chiar a Marii Britanii (56,49 %) şi a Germaniei (52,58 %), în timp ce Ungaria asigură că a vaccinat cu schema completă 56,3 % din populaţie.

În schimb, cei vaccinaţi parţial (cu o singură doză dintre cele două necesare) reprezintă 10,51 % în Spania, în urma altor ţări precum Norvegia (32,5 %), Suedia (21,9 %), Ţările de Jos (18,6 %) şi Danemarca (17,4 %), deşi aceste ţări au o populaţie mult mai mică decât cea a Spaniei.

La capătul opus se află Bulgaria şi România, cu 14,4 % şi respectiv 25,2 % de persoane vaccinate anti-COVID-19 din totalul populaţiei lor. (AGERPRES)

Advertisement
Continue Reading

Featured

A fost confirmat, oficial, primul caz de infectare cu tulpina Delta în judeţul Sibiu

Avatar

Published

on

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a anunţat, marţi, că în județul nostru a fost confirmat primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină Delta, la o persoană în vârstă de 30 de ani, care a intrat pe teritoriul României din Tadjikistan, în ziua de 30 iunie 2021.

Simptomele au debutat în 12 iulie, pacientul fiind testat RT PCR o zi mai târziu cu rezultat pozitiv. În 14 iulie a fost trimisă o probă pentru secvențiere SARS-CoV-2 la Laboratorul Spitalului Clinic Judeţean din Târgu Mureș.

Advertisement

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a efectuat ancheta epidemiologică, a identificat contacții direcți, apropiați ai cazului și a dispus carantinarea acestora. Persoana infectată cu tulpina Delta a necesitat asistență medicală și a fost internată pentru investigații și tratament de specialitate în cadrul Secţiei de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

“S-a luat legătura cu reprezentantul legal al unității unde lucrează persoana confirmată, pentru a se dispune măsurile necesare în vederea limitării extinderii infecției cu Covid-19.

Cazul confirmat a avut formă ușoară/medie de boală, fiind declarat vindecat după 14 zile de la testul pozitiv. Nu au apărut cazuri secundare de îmbolnăvire care să prezinte link epidemiologic.

Advertisement

Menționăm că până la momentul de față au fost expediate 5 probe în vederea secvențierii, din care 3 au fost infirmate pentru variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, una confirmată, ultima aflându-se în lucru”, au precizat reprezentanţii DSP Sibiu.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE