Connect with us

Economie

VIDEO Premierul Florin Cîțu a avut o zi plină în Sibiu: întâlniri „în forță” cu oamenii de afaceri, proiectul de spital „cel mai avansat” din România și „implicare” a cultelor pentru susținerea vaccinării

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Prim-ministrul Florin Cîțu a vizitat Sibiu toată ziua de sâmbătă, într-un program destul de încărcat, care a început de dimineață, cu întâlniri cu oamenii de afaceri, cu marii angajatori din oraș, cu Primăria Sibiu, apoi a vizitat Spitalul Județean, pentru ca, după amiaza, să se întâlnească cu reprezentanți ai cultelor din Sibiu. Evident, orice sibian curios s-a întrebat pentru ce toate aceste întâlniri ale premierului? Fiecare dintre ele a avut câte un scop, iar toate la un loc au mai multe elemente comune.

În cursul dimineții, Florin Câțu s-a întâlnit cu reprezentanții companiilor private care sunt membre ale Clubului economic german. Este vorba despre investitori importanți din economia locală de care guvernul are nevoie pentru a implementa proiectele din PNRR.

„Am început în forţă cu două întâlniri cu oamenii de afaceri din Sibiu, cei mai mari angajatori, de cel puţin o oră fiecare. Mesajul este foarte clar şi vreau să mă văd cu aceşti oameni, pentru că în România vor intra, până în 2026, 76 miliarde euro. Noi pregătim terenul pentru aceşti bani, dar aceste investiţii vor fi implementate cu ajutorul sectorului privat. Este nevoie de fiecare companie din România, să se pregătească, să ştie că urmează aceşti bani şi să îşi dezvolte capacitatea de producţie”.

PUBLICITATE

Dar Florin Cîțu a mai dat câteva mesaje importante, pentru români și mai ales pentru oamenii de afaceri. Este vorba despre înghețarea taxelor și predictibilitatea atât de necesară în economie.

“Mesajul a fost foarte clar, am menţinut ceea ce spun din primul moment de când am preluat mandatul de ministru de finanţe şi apoi mandatul de premier în decembrie: nu vom creşte, noi, taxe, nu vom introduce altele noi. Acest lucru rămâne, să fie foarte clar, ca să fie predictibilitate”, a spus Cîțu.

Noul Spital Județean, cel mai avansat proiect la nivel național

PUBLICITATE

Un alt subiect discutat a fost cel al Spitalului Județean din Sibiu. Premierul a vizitat actualul spital județean, dar a vorbit și despre proiectul noului spital județean. „Deşi s-au investit bani în spitale în ultimii ani, să ştiţi că nu se mai vede, deci nu ai cum, oricât ai investi în unele dintre ele, chiar nu se mai vede şi nu ai cum să le mai dezvolţi. De aceea este foarte important ca prin PNRR să construim acele spitale pe care le avem acum”, a spus premierul la încheierea vizitei din spital. El a afirmat că susține construirea noului spital, că acesta este cel mai avansat dintre proiectele existente pentru spitale noi. “Mai mult decât mi-l asum, este inclus în PNRR. Este un proiect care, după cum ştiţi, este avansat, este, cred, cel mai avansat proiect de spital în România astăzi, deci cu siguranţă îmi asum şi acest proiect, ca toate proiectele din PNRR şi sunt sigur că le vom face pe toate până în 2026”, a mai declarat Florin Cîțu.

Preoții, chemați să susțină campania de vaccinare

PUBLICITATE

Prim-ministrul României s-a mai întâlnit la Sibiu și cu reprezentanții cultelor din județ, subiectul discuțiilor fiind unul delicat. Campania de vaccinare are nevoie de susținere în zona rurală, acolo unde procentul de vaccinare este foarte scăzut. Preoții sunt vectori care ar putea mobiliza populația din sate și comune pentru a se vaccina și pentru a se proteja astfel de Covid.

„Acum trebuie să ducem vaccinul în zona rurală și pentru aceasta trebuie să mă văd cu reprezentanții cultelor să vedem cum putem să implicăm pe fiecare dintre noi ca această campanie  să meargă mai departe. Încă nu am depășit pandemia, chiar dacă rezultatele sunt bune în acest moment”, a explicat Florin Cîțu.

Dincolo de toate aceste întâlniri, utile pentru bunul mers al României, să nu uităm că Florin Cîțu se află în “campanie electorală” internă, pentru că în toamna acestui an va candida împotriva lui Ludovic Orban pentru postul de președinte al PNL. Vizitele din județe se vor intensifica, în perioada următoare, pentru că acolo este nevoie de întâlniri cu șefii organizațiilor locale care vor vota la viitorul congres al PNL, din septembrie.

PUBLICITATE

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economie

Premiile Google pentru HoReCa: O pensiune din Sibiu și o cafenea din Mediaș, premiate în Regiunea Centru

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Review-urile pe care clienții le fac pe Google Maps s-au transformat într-o competiție organizată de cei de la Google, care acordă premii pentru cele mai bune recenzii, pentru zona de hoteluri și restaurante. Anul acesta, două afaceri din județul Sibiu au fost câștigătoare pentru Regiunea Centru.

Google a anunțat premierea celor mai apreciate afaceri din domeniul HoReCa, de pe Google Maps, pe criterii strict legate de numărul și nivelul recenziilor făcute de clienți. În ierarhia din acest an au fost premiate 31 de afaceri din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României și 4 domenii de activitate, cu cel mai mare rating pe Google Maps în regiunea și sectorul din care fac parte. Fiecare afacere câștigătoare primește trofeul „Recenzia de Aur” din partea Google, ca apreciere a calității serviciilor și produselor oferite, reflectate în recenziile clienților. Pe Regiunea Centru, cea mai apreciată afacere din domeniul hotelier a fost în acest an Vila Bohemia, iar cea mai apreciată cafenea a fost The Bean Specialty Coffee, din Mediaș. tot în regiunea noastră au mai fost premiate La Birou Bistro, din Brașov, pe zona de restaurante, și Masaj Salina, tot din Brașov, pe zona de Spa.

Pentru a se calificat în acest concurs, companiile trebuie să fie înscrise pe „Compania mea” (Google My Business), să aibă profilul actualizat și să fie active prin publicarea de actualizări constante. De asemenea, trebuie să aibă cel puțin 100 de recenzii pe Google Maps și un minim de 4,5 stele. Iată care au fost în aceast an cele mai apreciate restaurante, hoteluri, centre spa și cafenele din România:

Afacerile listate pe Compania Mea sunt afișate pe Google Maps, la orice căutare a unui utilizator al acestei aplicații.

PREMIILE GOOGLE HORECA 2021

„A fi online este o condiție critică în lumea de astăzi. Google Compania Mea oferă afacerilor posibilitatea de a ieși în întâmpinarea potențialilor clienți, cu toate informațiile de care aceștia au nevoie (site, adresă, orar, telefon, etc.). Am decis să premiem afacerile care au cele mai bune recenzii pe Google Maps, deoarece un rating mare reflectă aprecierea pentru produsele și serviciile lor din partea celei mai mari părți a clienților. Recenzia de Aur este un premiu al publicului, al clienților mulțumiți. Vom continua să acordăm anual această distincție, pentru a evidenția importanța prezenței online și a susține afacerile românești” – Dan Oros, Head of Marketing Google România.

Potrivit celor de la Google, pe Google Maps există, în România, peste 200.000 de afaceri verificate, care și-au validat locația pe hartă. Aceste afaceri sunt din domenii diverse, de la turism si HoReCa, domenii unde prezența pe Google Maps este critică, la servicii specializate, precum saloane de cosmetică sau frizerii, instituții financiar – bancare, magazine diverse, centre comerciale, afaceri din domeniul medical sau auto. O statistică oficială a Google Maps spune că există peste 8,000 de restaurante – din care 1.000 au rating peste 4,5 și mai mult de 100 de recenzii, peste 7.000 de hoteluri/ unități de cazare – din care aproape 1.000 au rating peste 4,5 și mai mult de 100 de recenzii, peste 1.700 de cafenele – din care 350 au rating peste 4,5 și mai mult de 100 de recenzii, peste 200 de spa-uri – din care 20 au rating peste 4,5 și mai mult de 100 de recenzii.

CITEȘTE MAI MULT

Economie

Uber își începe activitatea pe piața din Sibiu

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

A doua companie de mobilitate care intră în Sibiu, cea mai cunoscută la nivel global, Uber a anunțat că își începe activitatea în Sibiu. Este al treisprezecelea oraș din România în care sunt disponibile mașinile companiei.

Una dintre companiile cele mai cotroversate, atât în România, cât și la nivel global, din cauza concurenței pe care o face sistemelor clasice de taximetrie, Uber și-a deschis începând de astăzi operațiunile pe piața din Sibiu, cu prețuri speciale de lansare.

„Începând din această după-amiază, Uber va fi disponibil în Sibiu, unul dintre cele mai importante orașe din Transilvania, cunoscută destinație turistică și fostă capitală culturală europeană”, transmit reprezentanții companiei de transport.

De remarcat că în Sibiu, la momentul lansării, vor fi disponibile serviciile UberX, mai scumpe, dar care garantează un timp de așteptare mai scurt.

Având în vedere controversele de-a lungul anilor, privind necesitatea ca șoferii Uber să parcurgă aceleași proceduri de autorizare precum în cazul firmelor de transport persoane, Uber anunță că toți șoferii sunt licențiați pentru această activitate.

Uber lansează cursele din Sibiu în „ziua internațională fără mașini”, în timpul „Săptămânii Europene a Mobilității”, fără a avea neapărat vreo legătură cu scopul acestor evenimente, în care este promovată deplasarea fără autovehicule, cu biciclete sau cu transportul în comun.

Călătoriile cu Uber pot fi plătite în aplicație, cu cardul, sau cash, direct la șofer. Pentru comanda unei călătorii este obligatorie aplicația pe telefon și un cont deschis în această aplicație.

În Sibiu există deja mașinile Bolt, o companie care oferă același tip de serviciu, transport de persoane.

CITEȘTE MAI MULT

Economie

Noi investiții imobiliare în Sibiu: cartier nou în vestul orașului și mall în Cisnădie

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Unul dintre investitorii în parcuri industriale din România, care are sediul principal în Sibiu, a anunțat că a vândut o parte din portofoliul de parcuri și va investi în spații rezidențiale, inclusiv în Sibiu.

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria, care are sediul în Sibiu, a anunțat că a vândut patru parcuri logistice către unul dintre competitori, CTP, urmând ca fondurile obținute să fie reinvestite în spații rezidențiale, dar și comerciale.

„În ceea ce privește planurile noastre imediate, vom continua dezvoltarea de noi parcuri industriale, în primă fază în Sibiu și Pitești și, mai mult, vom accelera construcția ansamblurilor rezidențiale, având deja câteva terenuri pregătite. În același timp, infuzia de capital va fi direcționată și către noi linii de business pe care dorim să le deschidem în România, îndeosebi în sectorul de retail”, a declarat Jonathan Scifo Diamantino, CEO Zacaria.

Compania a îânceput să deruleze mai multe investiții, între care una în Sibiu, într-un proiect rezidențial. „În ultimele luni am lucrat intens pentru a putea demara cât mai rapid trei proiecte rezidențiale, în Sibiu, Craiova și București. Eforturile au dat rezultate și suntem încântați că putem începe lucrările în perioada imediat următoare, astfel că vom scoate pe piață aproximativ 550 de apartamente la standardul de calitate demonstrat deja prin proiectele anterioare”, a mai spus șeful companiei.

Oficialul companiei mai spune că în ultimele luni s-a lucrat la trei proiecte rezidențiale care ar urma să fie demarate la Sibiu, Craiova și București. Dezvoltatorul va scoaste pe piață circa 500 de noi locuințe în perioada imediat următoare.

Proiectul din Sibiu va demara în luna octombrie și va cuprinde 3 blocuri și 121 de apartamente „în imediata vecinătate a viitorului spital județean”. Vânzările vor începe în aceeași lună.

Zacaria intenționează să se extindă și în segmentul de spații comerciale, după ce achiziția și transformarea spațiului din zona Metro – Șos. Alba Iulia a fost una reușită. De data aceasta, planurile prevăd un mall deschis, similar cu cel dezvoltat în zona Hornbach de cei de la Oasis Retail.

„Compania a hotărât să dezvolte un nou proiect de tip strip mall, în centrul orașului Cisnădie. Securizând deja Lidl ca ancoră de food, dezvoltatorul intenționează să construiască două clădiri cu o suprafață închiriabilă de aproape 9.000 mp. Cisnădie Retail Park va reprezenta primul proiect de acest tip din oraș”, mai spun cei de la Zacaria.

„Ne dorim ca acest proiect să devină principalul centru de shopping și de relaxare pentru populația din Cisnădie”, a declarat Marius Moga, director de vânzări și marketing.

CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE