Connect with us

Info utile

VIDEO Trenurile Soarelui, de la Sibiu la Mangalia, au vagon de dormit, în acest an, dar și prețuri pe măsură

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Sibienii care doresc să meargă pe litoral cu trenul, au ocazia, din acest sezon, să călătorească cu vagoanele de dormit. Trenurile Soarelui, programul estival al CFR, începe pe 11 iunie și se încheie la toamnă.

Compania de căi ferate CFR Călători lansează la mijlocul lunii iunie celebrele curse Trenurile Soarelui, trenuri estivale care funcționează doar pe perioada verii. Trenurile leagă marile orașe din România cu Mangalia, astfel că românii pot călători în siguranță, fără a mai avea grija traficului auto. Singura problemă este timpul petrecut în tren, care nu este însă cu mult mai mare decât cel petrecut în mașină.

Din Sibiu, trenul IRN1924 va pleca de la 18.30 și va ajunge după 13 ore și 17 minute, adică la 7.47, la Mangalia. Prețul pentru un bilet așa cum este afișat de site-ul CFR este de 97,45 lei, pentru un adult, la clasa doua, și 151 de lei la clasa întâi. Pentru un student, prețul este de 57 de lei, la clasa doua. Pentru un loc single la vagon de dormit prețul este de 307 lei, respectiv 227 de lei în cușetă de două persoane.

PUBLICITATE

Pentru Sibiu, noutatea este dată de Trenurile Tineretului IR 1924 și IR 1923 Sibiu – Mangalia și retur, care vor avea în compunere vagon de dormit, iar pe distanța București Nord – Mangalia vor avea tarife de Regio Expres.

După cum anunță CFR Călători, primele trenuri vor pleca în 11/12 iunie 2021 și vor circula până la data de 5/6 septembrie. În total vor fi 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

Practic, CFR Călători a prelungit spre Mangalia unele trenuri care aveau ca destinație finală București Nord și a introdus, de asemenea, din 25/26 iunie, noi trenuri ce au ca destinație exclusivă litoralul Mării Negre și Delta Dunării.

PUBLICITATE

Programul complet pentru Trenurile Soarelui, din 25/26 iunie:

•             38 trenuri directe (19 dus/19 întors) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe, vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.

•             32 de trenuri (16 dus/16 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur (12 perechi din București Nord, 3 perechi din București Băneasa, 1 pereche din București Obor).

•             Pentru călătoria în Delta Dunării, din 12 iunie 2021, trenurile RE 8007/RE 8653 și RE 8658/ RE 8008 vor asigura zilnic, pe întreaga durată a sezonului, legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

PUBLICITATE

Trenurile Soarelui CFR – plecări spre Litoral

Trenurile Soarelui CFR – sosiri de pe Litoral

Există și varianta unei legături prin Brașov, de unde există alte trenuri spre Constanța și retur cu patru perechi de trenuri directe printre care se numără și noul tren IR cu condiții de IC – Tomis Expres (IR 1686, IR 1688).

PUBLICITATE

O altă variantă pentru sibieni este legătura cu Bucureștiul. Aici, trenul Regio 8024 de la Constanța va avea sosirea și în acest sezon în București Nord în loc de București Obor, cu oprire și în București Băneasa.

Alte 4 trenuri de viteză (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688), care circulă fără opriri intermediare între București Nord şi Constanța, ajung la destinație în două ore – timp greu de atins în condiții legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului în centrul Constanței. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute.

Potrivit CFR, toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil și instalații de climatizare, majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) în anul 2020, și chiar în 2021. Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă, iar vagoane restaurant sau vagoane prevăzute cu bar se află în compunerea trenurilor IR 1944/ IR 1948 şi IR 1945/ IR 1949 Satu Mare  – Mangalia şi retur, IR 1994 și IR 1993 Craiova – Mangalia și retur, IR 1983 și IR 1984 București Nord – Mangalia și retur, IR 1686 și IR 1688 „Tomis Expres” Brașov – Constanța și retur.

PUBLICITATE

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economie

Uber își începe activitatea pe piața din Sibiu

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

A doua companie de mobilitate care intră în Sibiu, cea mai cunoscută la nivel global, Uber a anunțat că își începe activitatea în Sibiu. Este al treisprezecelea oraș din România în care sunt disponibile mașinile companiei.

Una dintre companiile cele mai cotroversate, atât în România, cât și la nivel global, din cauza concurenței pe care o face sistemelor clasice de taximetrie, Uber și-a deschis începând de astăzi operațiunile pe piața din Sibiu, cu prețuri speciale de lansare.

„Începând din această după-amiază, Uber va fi disponibil în Sibiu, unul dintre cele mai importante orașe din Transilvania, cunoscută destinație turistică și fostă capitală culturală europeană”, transmit reprezentanții companiei de transport.

De remarcat că în Sibiu, la momentul lansării, vor fi disponibile serviciile UberX, mai scumpe, dar care garantează un timp de așteptare mai scurt.

Având în vedere controversele de-a lungul anilor, privind necesitatea ca șoferii Uber să parcurgă aceleași proceduri de autorizare precum în cazul firmelor de transport persoane, Uber anunță că toți șoferii sunt licențiați pentru această activitate.

Uber lansează cursele din Sibiu în „ziua internațională fără mașini”, în timpul „Săptămânii Europene a Mobilității”, fără a avea neapărat vreo legătură cu scopul acestor evenimente, în care este promovată deplasarea fără autovehicule, cu biciclete sau cu transportul în comun.

Călătoriile cu Uber pot fi plătite în aplicație, cu cardul, sau cash, direct la șofer. Pentru comanda unei călătorii este obligatorie aplicația pe telefon și un cont deschis în această aplicație.

În Sibiu există deja mașinile Bolt, o companie care oferă același tip de serviciu, transport de persoane.

CITEȘTE MAI MULT

Info utile

Localitate din județul Sibiu, fără energie electrică

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Pentru efectuarea unor lucrări programate, se va întrerupe furnizarea energiei electrice, după cum urmează:

MIERCURI 22 SEPTEMBRIE

între orele 9-13 în BOITA , strazile: PRINCIPALA; TRAIAN; ALBOIULUI;TALMACELULUI; ANDREI SAGUNA; VAII; DN 7; BOICIOARA.

În cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, lucrările pot fi reprogramate. Informaţii actualizate despre întreruperile programate sunt disponibile şi pe pagina de web a societăţii: www.sdeets.ro rubrica „Întreruperi programate – SDEE Sibiu” sau la „Call Center”, telefon 0800-500-929.

CITEȘTE MAI MULT

Info utile

VIDEO Prima zăpadă din acest sezon, pe Transfăgărășan

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

A căzut prima zăpadă pe Transfăgărășan, după cum se poate vedea din filmul publicat de CNAIR, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Sezonul de vară din acest an al șoselei Transfăgărășan s-ar putea încheia mai devreme, dacă vremea este nefavorabilă. Deocamdată, drumarii au îndepărtat primii fulgi de zăpadă, căzuți azi noapte, și se poate circula.

„Din fericire deocamdata doar pe #Transfăgărășan…

Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic.

Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență.”

CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE