fbpx
Connect with us

Judeţ

Vis realizat, alee senzorială pentru copiii cu autism din Mediaș

Avatar

Published

on

O alee senzorială pentru copiii cu autism din Mediaș va fi inaugurată vineri în municipiul de pe Târnava Mare. Un vis mai vechi a fost astfel realizat într-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere al pandemiei de COVID. Nimic însă nu a stat în calea unui vis care a devenit realitate.

În urmă cu mai bine de un an s-a ivit o șansă pentru împlinirea unui vis mai vechi al coordonatoarei Crucii Roșii din Mediaș: o alee senzorială. Șansa era înscrierea proiectului la Maratonul Internațional Sibiu.

Pandemie fiind, evenimentul a avut loc într-un mod mai puțin convențional, dar cu atât mai eficient: alergătorii care au ales să susțină cauza aleii senzoriale puteau alerga oriunde pe planetă și aduna donații de la oricine. Așa s-a făcut că au ridicat mâna 72 de alergători au strâns donații de aproape 10.000 de lei, dublul bugetului propus, de la 95 de susținători.

Odată cu venirea primăverii s-a început amenajarea aleii senzoriale pentru copiii cu autism, în incinta Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian din Mediaş, cu o lungime de 30 de metri, realizate cu materiale naturale, unde drumeţia în picioarele goale pe porțiuni cu nisip, pietriş de diferite mărimi și forme, conuri de brad, scoarță de copac, rumeguş, buşteni, iarbă și coceni de porumb să fie o modalitate de relaxare şi terapie pentru aceştia.

“În tălpi există 7.200 de terminații nervoase ce sunt conectate la toate părțile corpului, iar aceste legături sunt procesate prin coloana vertebrală și creier. Prin masajul tălpilor durerile și stresul se atenuează, iar organismul intră într-o stare de confort. Prin crearea aleii senzoriale, copiii cu autism pot urma programe intensive de terapie care duc la o recuperare funcţională a întârzierilor în dezvoltare şi la adaptarea acestora la mediul în care trăiesc, în special la mediul natural.

Și pentru că au fost susținători numeroși și generoși, din bugetul neașteptat de mare a fost cumpărat și un complex de joacă de exterior, de cățărat, cu leagăn, cu tobogan și două panouri cu jucării senzoriale.

Vineri, 25 iunie, la ora 19, vom da în folosință toate acestea, în curtea Asociației Sfântul Casian, în compania câtorva alergători pentru cauza noastră, a reprezentanților Maratonului Internațional Sibiu, copiilor beneficiari direcți și părinților acestora, împreuna cu voluntarii Crucii Roșii Mediaș și Love, Light, Romania care au lucrat pentru împlinirea acestui vis.

Se cuvin laude organizatorilor, Maratonul International Sibiu, pentru cadrul și oportunitatea de fundraising, alergătorilor care au ales cauza noastră, donatorilor care au ales să sprijine alergătorii, voluntarilor Love, Light, Romania, care au muncit asiduu, presei locale care a dat mai departe apelul nostru, și firmelor care și-au oferit sprijinul generos: SN Deco Vamilex, Intervalle, Tipografia BonyMed”, au transmis inițiatorii acestui extrem de util proiect.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Judeţ

170.000 de lei pentru bisericile din Mediaş

Avatar

Published

on

Nouă biserici din municipiul Mediaș vor primi ajutor financiar din partea municipalității.

La ședința Consiliului Local pentru luna iulie, aleșii medieșenilor vor aproba, cel mai probabil, hotărârea privind acordarea unui sprijin financiar pentru cele 9 culte religioase sau parohii de pe raza municipiului. Banii vor fi folosiți pentru diferite lucrări de investiții sau renovări, realizarea picturilor sau pentru susținerea costurilor cu încălzirea în timpul iernii. Valoarea totală a ajutorului care va fi acordat bisericilor din Mediaș este aproximativ 170.000 de lei.

Din această sumă, 30.000 de lei vor merge către Parohia Ortodoxă Română Mediaş-Catedrală II şi tot 30.000 de lei vor fi alocaţi pentru Biserica Buna Vestire din cartierul Gura Câmpului. Parohia Ortodoxă Română Mediaş-Catedrală II va primi 50.000 de lei, , iar câte 15.000 de lei sunt prevăzuţi pentru Biserica Reformată, respectiv Biserica Creştină după Evanghelie Izvorul Vieţii.

Parohia Greco-Catolică Română Unită cu Roma Mediaş I, de pe strada Mihai Viteazu, va beneficia de 20.000 de lei, iar Parohia Ortodoxă Sfânta Treime II Mediaş, de pe strada Calafat va primi 10.000 de lei. În sfârşit, Parohia Greco-Catolică Mediaş IV de pe strada Sticlei va beneficia de 20.000 de lei, iar Biserica Unitariană de pe strada I.C Brătianu va primi 10.000 de lei.

Continue Reading

Fapt Divers

FOTO 4 autoturisme distruse în urma unu incendiu violent, în Mediaş

Avatar

Published

on

Un incendiu violent s-a produs, vineri, la o societate comercială de dezmembrări auto din municipiul Mediaş, iar 4 autoturisme au fost distruse.

Vineri după amiaza, pompierii militari din cadrul Detașamentului Mediaș au fost solicitați să intervină în municipiul Mediaș, pe strada Gării pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe autoturisme aflate în parcarea unui operator economic cu domeniul de activitate dezmembrări auto.

Pompierii au iuntervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la patru autoturisme situate una lângă alta. Intervenția rapidă a salvatorilor a condus la localizarea și lichidarea incendiului fără ca acesta să cuprindă toate autoturismele aflate în imediata apropiere. Nu s-au înregistrat victime în urma incendiului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, auza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de scânteile rezultate din utilizarea unui flex.

FOTO: ISU Sibiu

Continue Reading

Fapt Divers

FOTO Un motociclist a murit după ce s-a izbit de un TIR şi un autoturism

Avatar

Published

on

Un nou accident rutier mortal s-a produs vineri după amiaza în judeţul Sibiu. Un motociclist şi-a pierdut viaţa la Tălmaciu după ce s-a izbit de un TIR şi un autoturism.

Pe Drumul Naţional 7, la intrarea în Tălmaciu dinspre Vâlcea, un motociclist a intrat în coliziune cu un TIR şi un autoturism, impactul fiind devastator. La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Ambulanţei Sibiu, însă nu s-a mai putut face nimic pentru motociclist, care a decedat în urma producerii evenimentului rutier.

Poliţiştii rutieri sibieni se află la locul tragediei şi efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs acest accident mortal. Traficul în zona evenimentului se desfăşoară îngreunat.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

  • Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Slimnic, judetul Sibiu
    on 23 iulie 2021

    Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Slimnic, in data de 24 iulie incepand cu ora 2:00, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 24 iulie, incepand cu ora 12:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta. .  

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE