fbpx
Acum citesti:
Ce faceți în minivacanța de 1 Mai?
Intreg articolul 3 minute de lectura

Ce faceți în minivacanța de 1 Mai?

imagine rubrica vox sibiu 100

„Am așteptat cu nerăbdare această minivacanță de 1 Mai pentru a ieși la un grătar, la un mic cu prietenii. Păstrăm tradiția de a sărbători Ziua Munci, așa cum făceam și pe timpul vechiului regim de conducere. Cred că aceste minivacanțe au rolul de a ne mai detensiona, dar am impresia că ai noștri conducători ne cam răsfață cu aceste zilele libere și nu știu dacă acest lucru este de bine sau nu. Micii să sfârâie pe grătar, berea să fie rece și buna dispoziție să fie cu noi. Vă doresc un 1 Mai cu mult soare și multă relaxare”, Marian Constantin.

 

„Vineri seara vom pleca la mare. Am decis ca în această minivanță de 1 mai să ne bucurăm de briza mării, deoarece acum avem liber toată familia. Decizia de a pleca la mare am luat-o cu vreo două-trei zile în urmă, dar era să nu mai găsim loc liber la hotelul unde ne-am cazat. Sper să fie foarte cald zilele acestea și de ce nu să reușim să facem și o baie în mare. Nouă ne place să petrecem 1 Mai călătorind, anul trecut am fugit câteva zile în Deltă. Fiica mea era în clasa a 12-a și am vrut să ia bac-ul și la propriu, adică examenul de Bacalaureat, pe care l-a avut vara trecută și l-a promovat cu 9, 50”, Aniela Iuga.

 

„Îmi aduc aminte cu nostalgie de 1 Mai din perioada regimului ceaușist. Muncitori, ţărani, intelectuali sau elevi, cu toţii ne strângem pentru a demonstra în sincron prin faţa autorităţilor.   După Revoluţie, 1 mai a devenit simplă tradiţie sau, mai degrabă, amintire. Astăzi, oamenii sărbătoresc la mare, la munte, cu mici, cu bere şi, eventual, doar cu o scurtă dezbatere despre vremurile demult apuse. Anul acesta voi petrece 1 Mai alături de cei doi nepoței ai mei cărora le voi povesti despre 1 Mai-ul muncitoresc. Sunt amintiri frumoase, amintiri triste, amintiri despre ce am făcut noi, generația veterană în acea perioadă pe care cred eu că ar trebui să le știe și nepoții mei”, Elena Neagu.

 

 

„Din păcate în acest 1 Mai nu mă voi bucura de zile libere, deoarece lucrez într-un domeniu, în care nu prea ai zile libere. Sunt ospătăriță la o cafenea din Sibiu și tura mea este la lucru. Dar vă doresc celor care nu munciți să vă bucurați de soare și de vremea frumoasă”, Lavinia Caucăr.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.