fbpx
Acum citesti:
Ce le datorăm eroilor noștri?
Intreg articolul 3 minute de lectura

Ce le datorăm eroilor noștri?

 

„Din păcate, noi am pierdut dialogul cu strămosii noștri. Istoria predată în școlile din România nu este bine predată. Este doar o istorie bazată pe date și pe cifre. Mii de ani, strămoșii noștri au trudit, s-au bucurat și au murit pentru pământul pe care trăim noi astăzi.  Au știut și au spus din tată în fiu, prin veacuri, că vechea Dacie este tărâmul cel mai frumos și cel mai bogat al lumii. Așadar, indiferent de vârstă, nu uita să îți cinstești neamul, strămoșul”, Romina Dăneci.

 

 

„Trăim într-o lume din ce în ce mai grabită și mai lipsită de credință și ideal care a uitat să își mai amintească de cei care au luptat să apare pământul pe care noi călcăm astăzi. Stămoșilor noștri le datorăm trecutul, prezentul și poate că și viitorul nostru. Oare câți dintre noi au aprins vreodată o lumânare pentru strămoșii acestei patrii? Cred că este o întrebare fără răspuns”, Laurențiu Boldor.

 

 

„Istoria României de azi este scrisă de românii de ieri. Nu avem dreptul să uităm această moștenire. Pentru că ne-a fost lăsată cu limbă de moarte. Să nu uităm de unde venim, ca să știm cine suntem, și mai ales, încotro ne îndreptăm. Este datoria fiecăruia dintre noi. Le-o datorăm strămoșilor noștri, le-o datorăm copiilor noștri”, Andreea Niță.

 

 

„În primul rând nu avem voie să uităm faptul că și-au sacrificat viețile pentru dreptate, libertate,  apărarea și întregirea neamului nostru. Avem datoria să îi învățăm pe copiii noștri istoria țării (și să le explicăm cum eroii noștri s-au sacrificat pentru un viitor mai bun) și  să facă tot ce le stă în putință ca istoria să nu se mai repete”, Maria Buciuta.

 

 

„Nu avem voie să avem voie să uităm pe cei ce și-au dat viața pentru ca noi ca să o trăim pe a noastră în pace. Rovine, Călugăreni, Șelimbăr, Grivița, Smârdan, Vidin, Mărășești sau Oituz sunt doar File de istorie scrise cu sânge,  din dragoste de țară, din dragoste de copii, din dorința de a lupta, din încrâncenarea de a supraviețui, din speranță pentru un viitor mai bun”, Andrei Bolota.

 

 

„Le datorăm onoare și trebuie să ne îndeplinim și noi obligațiile pe care le avem față de acest neam, pentru ca munca lor să nu fi fost zadarnică”, Ștefania Pavăl.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.