fbpx
Acum citesti:
Știți cum se procedează în cazul ințepăturii de căpușe?
Intreg articolul 3 minute de lectura

Știți cum se procedează în cazul ințepăturii de căpușe?

„Nu am avut niciun contact cu ele, însă a avut mama. Nu știu cum se procedează și cred că m-aş duce la doctor dacă aș avea contact cu căpușele”, Andeea Niță.

 

 

„Sincer să fiu, nu am avut! Dar știu că aceste vietăți sunt responsabile de moartea unui actor drag mie, Tudor Ionescu. Acestea pot fi scoase prin răsucire cu grijă dar, cel mai sigur este să apelezi la medic”, Laurean Boldor.

 

„Eu fiind de la țară am avut de-a face cu căpușele când eram mai mic. Îmi amintesc că l-a mușcat pe fratele meu. Inițial, el nu și a dat seama, dar după ce i-a arătat mamei că are pe picior ceva sub piele și locul era inflamat, mama știa că era vorba de o căpușă. Îmi amintesc că doar capul era sub piele și mama a uns piciorul cu ulei sau ceva de genul (probabil că este un leac babesc) pentru a ieși mai repede capșa de sub piele”, Simi Hanea.

 

„Chiar ieri mi-a scos soția o căpușă pe care a îndepărtat-o cu un chibrit, sulful l-am dat de jur împrejur și nu a mai trebuit să merg la urgență. Sunt mai multe metode de a îndepărta căpușele de pe piele”, Pavel Diaconu.

 

„De obicei, căpușele le luăm din iarba verde, din locurile unde a existat o stână înainte sau de la câini. Dacă ai neșansa de a lua o căpușă, se poate scoate cu bățul de chibrit sau se poate pune compresă cu acetonă. Nicidecum să nu încercați să o scoateți cu penseta pentru că se rupe și se poate infecta, iar dacă nu reușești este cel mai bine și mai indicat să mergi la spital pentru a primi ajutor medical”, Ovidiu Bălăcescu.

 

„Soțul meu a fost mușcat de o căpușă, care era acolo de aproximativ 7-10 zile. A îndepărtat-o la medic și i-a fost administrat vaccinul antitetanos. Medicul i-a dat nișe pastile pe bază de antibiotic. Când eram copil, mama îmi îndepărtara căpușa cu acetona. Îmi amintesc că îmbiba un tampon cu acetonă și punea pe aceasta. După ce cade, locul se dezinfectează. Dar eu am preferat să merg cu soțul meu la un mededic și așa vă recomand și vouă, deoarece sunt extrem de periculoase căpușele”, Marcela Socaci.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.