fbpx
Acum citesti:
Ce denumire ați da monedei speciale pentru Sibiu Regiune Gastronomică?
Intreg articolul 3 minute de lectura

Ce denumire ați da monedei speciale pentru Sibiu Regiune Gastronomică?

„Da, știu că autorităţile locale pregătesc în premieră, pentru anul 2019, lansarea unei monede locale,  cu care vom putea plăti consumaţia în restaurante, când Sibiul va avea statutul de Regiune Gastronomică Europeană. Este o modalitate de promovare a județului nostru. Dar nu cred că toate  restaurantele văd cu ochi buni acest proiect. Nu înțeleg cum se va face tranzația și încă nu știm care este valoarea acelui produs, adică eu dacă folosesc acea monedă voi plăti același preț pe un produs la fel ca și cineva care plătește cu bani cash? De unde putem achiziționa acea monedă, câte vor fi puse în circulație sau dacă plătim vreun preț pentru a putea intra în posesia lor? Dar poate că răspunsul la aceste întrebări îl vom avea odată cu trecerea timpului. Dacă s-ar ține cont de denumirea la care mă gândesc acum ar fi Banul Sibian”,  Marinela Lung.

„Sibiu Regiune Gastronomică 2019 mi se pare un proiect interesant și cred că sunt nenumărate evenimente gastronomice și chiar culturale care au o latură gastronomică unde vom putea utiliza această monedă. Oare când o vom putea achiziționa? Știu că au făcut și un concurs pe Facebook privind denumirea acesteia. Văd și mă bucur că administrația locală ține cont de părerea sibienilor în alegerea denumirii acestei monede. Cred că denumirea care îmi trece acum prin minte ar fi Sibmoney. Denumirea ar trebui să fie într-o limbă de circulație internațională, luând în calcul numărul mare de turiști străini care  vizitează Sibiu”, Gabriel Dumitraș.

„Cred că implicarea cetățenilor în alegerea denumirii acestei monede va duce la o îmbunătățire a comunicării dintre administrația locală și locuitorii săi. Nu știu dacă au mai fost vreodată proiecte atât de importante în care să fi fost implicați și sibienii. Ce ziceți de denumirea Moneda Cibiană?”, Marius Popa

 

„Sibiul este unul dintre cele mai importante județe și orașe din România și sunt mândru că sunt sibian. Cred că popularitatea Sibiului sa dartorat bunei administrări a tuturor obiectivelor și locațiilor turistice pe care le deține. Consider că această monedă ar trebui utilizată în toate aceste locații, în toate pensiunile, hotelurilor sau restaurantele din apropierea acestora. Iar persoanele care lucrează în acele instituții sau locații ar trebui să fie instruite privind folosirea monedei”, Robert Crăciunel.

 

„Știu despre concursul inițiat de administrația locală privind găsirea unei denumiri pentru acea monedă. Din ce am văzut și sibienii sunt atrași de ideea acestui proiect. Sper să fie aleasă cea mai frumoasă și reprezentativă denumire. Varianta mea de denumire ar fi Moneda GastroSib”, Dana Iuga.

 

 

Laura Denisia Nițu

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.