fbpx
Acum citesti:
Ce așteptări aveți de la Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019?
Intreg articolul 4 minute de lectura

Ce așteptări aveți de la Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019?

„Îmi doresc ca prin intermediul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană să fie organizate mai multe târguri gastronomice, atât în Municipiul Sibiu, cât și în celelalte zone din regiune. Cred că ar trebui ca Sibiul să profite de acest prilej și să promoveze, să facă cunoscute produsele și mâncărurile specifice acestui județ și de ce nu, o gamă cât mai variată de mâncăruri tradiționale românești. Din punctul meu de vedere, când spun Sibiu, mă gândesc la brânză de oaie și la produsele derivate din aceasta.”, Vlad Dîscă.

 

„Sibiul este un oraș cultural care atrage an de an numeroși turiști, fie că ne referim la perioada verii când au loc festivalurile de teatru, de muzică sau de film, fie  că ne referim la perioada Sărbătorilor de Iarnă când stațiunile de la munte devin un important punct de atracție. Mi-aș dori ca pe parcursul acestui an, numele Sibiului să fie pe buzele tuturor europenilor. O mulțime de turiști din toate colțurile lumii să vină să ne viziteze, să ne cunoască tradițiile, mâncărurile și de ce nu, poate se vor stabili aici. Avem multe rețete de mâncăruri pe care le-am preluat de la sașii care au trăit în această zonă și pe care le-am păstrat cu sfințenie.”, Carmen Gherman.

 

„Sibiul a demonstrat de-a lungul timpului că este unul dintre cele mai importante orașe și județe din România. În urmă cu 12 ani de zile a obținut titlul de Capitală Culturală Europeană, iar începând cu acest an va deține și titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Ce așteptări am eu sau ce îmi doresc să rămână la finele acestui mandat? Îmi doresc ca bucătarii și restaurantele din Sibiu și din Mediaș să fie mult mai bine promovate, produsele producătorilor locali să fie folosite în aceste localuri, adică să încurajăm micii producători, să încercăm să exportăm mai mult decât să importăm. Mi-ar plăcea ca în bucătăriile restaurantelor sibiene să lucreze bucătari străini, cu experiență și de ce nu, care au obținut premii la diverse concursuri internaționale.”, Ene Andrei Oliver.

 

„Sibiu Regiune Gastronomică Europeană oferă județului Sibiu șansa de a-și face cunoscute mâncăruri le tradiționale preluate de la sașii care au trăit în zonă și oferă micilor producători locali ocazia de a-și vinde produsele  la nivel internațional. Cred că va fi un schimb de experiență interesant, dar totodată și un schimb de cultură, de mentalități, de idei și poate se leagă și prietenii sau colaborări.”, Alexandru Cristian.

 

„Din păcate încă, percepția străinilor despre România este una negativă, ne promovăm mai mult nonvalorile și ne facem cunoscuți cu ceea ce nu putem realiza. Cred că Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, dar și Summit Uniunii Europene din luna mai vor juca o carte important nu doar în promovarea Sibiului, ci a întregii țări. Sibiul are o contribuție enormă la îmbunătățirea imaginii acestei țări. Este datoria noastră, a sibienilor să ne promovăm produsele și mâncărurile pe care le facem, să ne facem cunoscute tradițiile, să ne evidențiem ce avem noi mai bun sau mai special.”, Manuela Vrancea.

 

„Îmi doresc o promovare a bucătarilor, deoarece se spune despre această meserie că este motorul oricărui restaurant, oricât de mic ar fi el. Sunt mândru de Andra Andriuc că a reușit să facă cunoscută bucătăria locală și a reușit să facă o impresie bună, claxându-se pe locul doi la Young Chef Award 2018. Felicitări și celorlalți doi bucătari, Alin Barabancea și Daniel Joarza care ne-au reprezentat la edițiile anterioare ale acestui concurs. Sper ca bucătarii sibieni să aibă șansa să învețe de la bucătari străini cu experiență, să se creeze diverse proiecte și colaborări și Sibiul să ocupe un loc fruntaș în bucătăria europeană.”, Sorin Gancea.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.