Connect with us

Fapt Divers

„VREI SĂ DEVII POLIȚIST?” Poliția Sibiu angajează ajutor de șef de post fără școală de specialitate

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Poliția Sibiu caută polițiști, din sursă externă, așa cum se numește recrutarea din rândul persoanleor care nu au absolvit studii de specialitate și nu au făcut parte din structurile de poliție anterior. Sunt căutate persoane cu studii medii, fără tatuaje și care vorbesc corect limba română. Alte condiții, precum aptitudinile fizice sau un cazier curat sunt și ele eliminatorii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează un concurs pentru ocuparea a 12 posturi vacante de ajutor șef de post, specialitatea ordine publică, prin încadrare directă din sursă externă. Lista posturilor pentru care se caută ajutor de șef de post cuprinde mai multe posturi de poliție din comune ale județului Sibiu:

PUBLICITATE

–          1 post ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Rășinari din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr;

–          1 post  ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Roșia din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr;

–          1 post ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Șelimbăr din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr;

PUBLICITATE

–          1 post ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Ațel din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș;

–          1 post ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Blăjel din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș;

–          1 post ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Nocrich din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Agnita;

PUBLICITATE

–          1 post ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Arpașu de Jos din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos;

–          2 posturi de ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Șeica Mare din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Axente Sever;

–          1 post ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Jina din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat;

PUBLICITATE

–          1 post ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Orlat din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat;

–          1 post ajutor șef de post la Postul de Poliție Comunal Biertan.

Înscrierea candidaților se va realiza pe toate posturile de ajutor șef de post din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu enumerate anterior, urmând ca repartizarea pe posturi a candidaţilor declaraţi „admis” să se realizeze în ordinea descrescătoare a notelor finale obținute.

PUBLICITATE

Pot participa la concurs/examen, candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

 1. a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
 2. b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
 3. c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
 4. d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (aptitudinea/ inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu, exclusiv pentru candidatul declarat ”admis”).
 5. e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
 6. f) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat;
 7. g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;
 8. h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
 9. i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
 10. j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
 11. k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
 12. l) să nu aibă, la încadrarea ca poliţist, calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic;
 13. m) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ţinuta de vară (condiție ce va fi verificată cu ocazia examinării medicale, în cazul candidatului declarat ”admis”);
 14. n) dacă prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate nu dobândesc grade profesionale mai mici decât gradele militare echivalente deţinute în rezervă;
 15. o) să dețină permis de conducere, categoria ”B”;
 16. p) să deţină/obţină autorizaţie de acces la informaţii clasificate cu caracter secret de serviciu;
 17. q) să deţină/obţină avizul pentru desemnarea în structurile poliţiei judiciare şi poliţist rutier.

 

Înscrierea se realizează, în perioada _13.09-24.09.2021 (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 24.09.2021 doar până la orele 16:00), online la adresa de e-mail sursaexterna@sb.politiaromana.ro.

Cererile de înscriere însoțite de documentația solicitată transmise după data de 24.09.2021, orele 16:00, nu vor fi luate în considerare.

PUBLICITATE

Relații suplimentare se pot obține la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu la numărul de telefon 0269/208.312, precum și pe site-ul instituției sb.politiaromana.ro, secțiunea Carieră, sub-secțiunea Posturi scoase la concurs.

 

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fapt Divers

Fetiţă accidentată de un autoturism în urma unei traversări neregulamentare

Avatar

Publicat

pe

O fetiţă de 10 ani a fost accidentată, duminică după amiaza în urma unei traversări neregulamentare. Accidentul rutier a avut loc în Porumbacu de Jos.

Fetiţa a traversat neregulamentar strada şi a fost accidentată de un autoturism condus spre Sibiu de către o femeie în vârstă de 41 de ani, din judeţul Dolj. Un echipaj SMURD a intervenit pentru a-i acorda copilei primele îngrijiri medicale, minora fiind ulterior transportată la Compartimentul Primire Urgenţe al Spitalului Luther cu suspiciune de fractură de şold.

PUBLICITATE

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

FOTO Accident grav în zona Hula Bradului între un autoturism şi o cisternă

Avatar

Publicat

pe

Două persoane au fost rănite, duminică dimineaţa, într-un accident rutier produs pe Drumul Naţional 1, în zona Hula Bradului, între o cisternă şi un autoturism.

Autoturismul era condus spre Braşov de către o femeie în vârstă de 50 de ani, din Ilfov, iar cisterna din sens opus de un bărbat de 64 de ani din Covasna. În urma impactului dintre cele două autovehicule, conducătoarea auto şi o pasageră din autoturism au fost rănite. Echipaje de la Ambulanţă, Descarcerare şi SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor celor două femei rănite, una dintre ele fiind încarcerată.

PUBLICITATE

Echipajul de la Ambulanţa Sibiu a transportat la spital femeia de 59 de ani, care a suferit un traumatism de coloană lombară şi un traumatism de torace, iar echipajul SMURD a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Sibiu femeia descarcerată, politraumatizată.

La această oră traficul rutier este blocat complet în zona accidentului. Poliţiştii sibieni au deschis o anchetă în acest caz.

FOTO: ISU Sibiu

PUBLICITATE
Accident grav in zona Hula Bradului intre un autoturism si o cisterna 1
Accident grav in zona Hula Bradului intre un autoturism si o cisterna 2
Accident grav in zona Hula Bradului intre un autoturism si o cisterna 3

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

FOTO Accident grav pe DN 14, la Şura Mare. Unul dintre şoferi a fugit de la locul evenimentului

Avatar

Publicat

pe

Accident rutier grav la intrarea în Şura Mare, duminică dimineaţa. Un autoturism s-a răsturnat în urma impactului cu o altă maşină, iar unul dintre şoferi a dispărut de la locul accidentului.

În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că un autoturism condus spre Şura Mare a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus care s-a răsturnat în afara şoselei. Şoferul autoturismului condus spre Sibiu are 50 de ani şi este din Şura Mare.

PUBLICITATE

Acesta a primit îngrijiri medicale din partea unui echipaj al Ambulanţei şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Sibiu pentru un consult medical amănunţit. În urma impactului acesta s-a ales cu un traumatism toracic şi multiple escoriaţii.

Poliţiştii rutieri sibieni încearcă acu, să dea de urma şoferului care imediat după producerea accidentului rutier a abandonat maşina şi a fugit. În acest moment traficul rutier este blocat total în zona evenimentului rutier, fiind deviat prin Viile Sibiului.

FOTO: Ambulanţa Sibiu, DRDP Braşov

PUBLICITATE
Accident grav DN 14 Sura Mare 1
Accident grav DN 14 Sura Mare 2
Accident grav DN 14 Sura Mare 3
Accident grav DN 14 Sura Mare 4

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE