Connect with us

Zig Zag

Replică a celui mai mare dinozaur descoperit vreodată, expusă la New York

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Muzeul de Istorie Naturală din New York expune, de vineri, o replică a scheletului celui mai mare dinozaur descoperit până acum, un titanozaur cu o lungime de 37,2 metri găsit în Patagonia argentiniană.

Potrivit AGERPRES, scheletul acestui dinozaur colosal, supranumit ‘El Gaucho’, a fost descoperit în deşertul patagonez de o echipă de paleontologi argentinieni în urmă cu doi ani, iar replica acestui animal preistoric este atât de mare, încât capul depăşeşte salonul de expoziţii şi se întinde până în vestibul. 

Este vorba de o specie de dinozauri atât de recentă încât experţii nu i-au găsit un nume oficial, deşi sunt de părere că este vorba de un ierbivor gigant din familia tiranozaurilor. Animalul preistoric putea ajunge, potrivit experţilor, până la o greutate de 70 de tone şi trăia în jungla în care se află acum Patagonia în urmă cu circa 100 sau 95 de milioane de ani. 

“Pentru ca un animal de dimensiuni atât de mari să supravieţuiască, oasele sale trebuiau să fie foarte uşoare”, a explicat directorul secţiei de paleontologie al muzeului, Mark Norell. Muzeul newyorkez, care va expune temporar şi cinci fosile originale, a dorit să fie primul care prezintă un model al dimensiunii reale a acestui animal, necunoscut până recent şi catalogat de experţi drept “unul dintre cei mai mari dinozauri descoperiţi în întreaga lume”. 

Noul schelet expus începând de vineri înlocuieşte o replică a dinozaurului Barosaurus care prezida sala din 1996. Scheletul noului animal este atât de mare, încât capul monstrului îi va saluta de la intrare pe cei care vizitează etajul dedicat dinozaurilor. 

Expoziţia îşi deschide porţile vineri, 15 ianuarie, şi va putea fi vizitată până în ianuarie 2020

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *