16.8 C
Sibiu
joi, mai 2, 2024

FOTO: Elevi şi cadre didactice, „Evacuate” din Şcoala Generală Tîrnava

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

exercitiu evacuare tirnava micLocalitatea Tîrnava a găzduit luni un amplu exercițiu de alarmare publică. Tema principală a exercițiului a fost verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la exerciţiu, al comitetului local pentru situații de urgență și a modului de intervenție al serviciului voluntar pentru situații de urgență în gestionarea unei situații de urgență generate de un cutremur.

Publicitate

În cadrul acestei activități, a fost realizată evacuarea a aproximativ 100 de elevi și cadre didactice din Școala Generală a localității, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tîrnava și SMURD Copșa Mică, sub supravegherea lt. Iancu Andrei din cadrul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, care a întreprins măsuri în conformitate cu prevederile legale și proceduri specifice, fiind atins obiectiviul principal al activității, acela de a pregăti populația pentru a reacționa corect în cazul unui cutremur.

„Astăzi am orgnizat la nivel de comună o simulare de catastrofă, mai exact cutremur, în Școala Gimnazială, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu și SMURD Copșa Mică. La această intervenție au participat un număr de 20 de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tîrnava, am luat măsuri de evacuare, de stingere a incendiului și de asigurare a perimetrului. Toți membrii au echipament de protecție, căști, mănuși anticalorice, brâuri PSI și stații emisie-recepție. Ne bucurăm că după atâta timp putem să punem și la noi în comună, baza unui Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență și că el devine pe zi ce trece tot mai eficient.

Publicitate

Acest tip de exercțiu se desfășoară în toate comunele și orașele din județul Sibiu.

Vezi mai jos câteva fotografii:

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Camelia Constantinescu: ”Am vrut să miroasă casa bunicilor iar a ceară de albine”

Casa ce miroase a ceară de albineCa să ne dăm seama cum arată o lumânare făcută din ceară de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect