18.1 C
Sibiu
vineri, mai 3, 2024

ACTUALIZARE Vezi poze de la eveniment/ Candele aprinse pentru sufletele copiilor care au murit

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Mamele care vor să își comemoreze bebelușii pe care i-au pierdut sunt așteptate joi, 15 octombrie să aprindă o lumânsare în memoria lor. Evenimentul este organizat la inițiativa Organizației E.M.M.A și se va desfășura simultan în 18 orașe din România. Data nu este aleasă întâmplător, ziua de 15 octombrie fiind și „Ziua Internațională a comemorării bebelușilor și copiilor”, sărbătorită în Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Japonia și în câteva țări europene.
În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore. În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a sasea ediție și se va desfășura simultan în cel putin 18 orașe în care,intre orele 19.00-20:00, sute de lumânări vor arde în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi.
“Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România.Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Pentru a le arăta părinților îndoliați câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar trimite fotografii cu lumânările aprinse, pe adresa: contact@organizatiaemma.ro. ” – Bianca Brad.
La Sibiu, evenimentul are loc în curtea bisericii de pe Bulevardul Mihai Viteazu, între orele 19 și 20.
Organizația E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare( www.OrganizatiaEmma.ro), este o organizație neguvernamentală non-profit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfășoară pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă și de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, celor care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înteleasă.
IMG_6777
IMG_6778
IMG_6780
IMG_6782
IMG_6781

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Scandalul copii la local. Reacții de la „mă mir că nu au instalat la intrare și niște lese” și ”încă puțin și îi...

Internetul din România este împărțit în două după postarea unui local din București în privința părinților care vin însoțiți...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect