16.8 C
Sibiu
joi, mai 2, 2024

Vaccinul antihepatitic B a ajuns astazi la Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

4800 de nou-nascuti din judetul Sibiu au  asigurata doza de vaccin Hepatitic B pediatric. Serul imunizant a ajuns deja la Directia de Sanatate Publica din Sibiu.
„Noul stoc de vaccin Hepatitic B pediatric a ajuns la DSP Sibiu in aceasta dupa-amiaza, urmand distributia acestuia in spitale.”, a declarat pentru Sibiu100% Krisztina Gaal, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica a judetului Sibiu.
Dozele de vaccin vor fi impartite pana la sfarsitul saptamanii in 4 spitale din judet. Este vorba despre Maternitatea din Sibiu, un spital privat, Spitalul din Medias si cel din Agnita.
In ultimele doua saptamani, de teama de a nu ramane cu stoc zero de vaccin, medicii de pe sectiile de nou-nascuti din spitalele sibiene au decis sa vaccineze doar copiii proveniti din mame bolnave de hepatita de tip B.
Vaccinul Hepatitic B pediatric se administreaza copiilor in primele 24 de ore de viata. In cazul celor care nu au primit doza la nastere, recuperarea la vaccinare se va face de catre medicul de familie atunci cand se administreaza vaccinul hexavalent.
Ministerul Sanatatii a distribuit in cursul acestei saptamani, in judetele din toata tara, 198.000 de doze de vaccin Hepatitic B pediatric.
Prioritate la primirea dozelor de vaccin au avut judetele unde stocul a fost zero sau aproape de zero.
Reprezentantii Ministerului sanatatii dau asigurari ca situatia lipsei vaccinurilor nu se va mai repeta.
„Voi lua toate masurile necesare astfel incat sa asiguram continuitate in aprovizionarea cu vaccinuri in viitor. Sunt necesare proceduri mai clare si clauze care sa permita derularea contractelor cadru-astfel incat sa nu ne mai confruntam cu situatii limita intr-o problema atat de importanta precum respectarea Calendarului National de Vaccinare”, a declarat Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Camelia Constantinescu: ”Am vrut să miroasă casa bunicilor iar a ceară de albine”

Casa ce miroase a ceară de albineCa să ne dăm seama cum arată o lumânare făcută din ceară de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect