SOS Satul Copiilor Cisnădie a împlinit, recent, un sfert de secol de existență. Au trecut 25 de ani de când copiii defavorizați își găsesc o familie alături de mamele SOS. La sărbătoare au participat reprezentanți ai SOS Satele Copiilor România, dar și ai autorităților locale și județene.
Evenimentul a fost unul plin de emoție și a cuprins discursuri din partea conducerii asociației și filmulețe ce au creionat istoria organizației non-guvernamentale.
„E un moment emoționant și de sărbătoare pentu noi. Începând cu anul 1949, ideea de SOS vine de la medicul Hermann Gmeiner, care după război, când au rămas foarte multe femei văduve, copii orfani, s-a gândit să facă un așezământ prin care să le ofere sprijin acestor micuți. La anul o să avem 70 de ani de SOS Kinder. În timp, ideea a fost replicată, astfel că azi e prezent în 134 de țări. La noi în România, SOS funcționează din 1990, când s-a semnat convenția. Începând cu 1991, începe construcția celor două sate, la București și la Cisnădie. În 24 octombrie 1993 a fost inaugurată partea de case de la SOS Satul Copiilor Cisnădie”, a declarat Florin Hariga, directorul SOS Satul Copiilor Cisnădie.
Cu ocazia acestei aniversări, și Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj de felicitare, mărturisind echipei că „sunteți un exemplu care merită susținerea noastră, a tuturor și un model de intervenție care ar trebui extins la nivel național”.
La rândul lui, primul director al SOS Satul Copiilor Cisnădie, Nicolae Tatu, a adresat un mesaj prin care a spus că este mândru de asociația care a ajuns la vârsta de 25 de ani.
De asemenea, Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie, a felicitat personalul pentru dedicarea și implicarea în acest proiect, iar Diana Podaru, directorul SOS Satele Copiilor România, a precizat că „vom continua încrezători pe acest drum, pentru că, din păcate, sunt încă copii în România care ai nevoie de noi”.
SOS Satele Copiilor România mai are sedii în București și în Hemeiuș, județul Bacău.