-1.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

FOTO – Ministrul Pădurilor, Ioan Deneș, a plantat puieți la Copșa Mică

Cele mai citite

Sub titulatura „Reconstrucție ecologică la Copșa Mică”, joi a avut loc un eveniment organizat de către Romsilva în colaborare cu Direcția Silvică Sibiu pe un teren aparținând comunei Axente Sever, la ieșirea din Copșa Mică spre Blaj.
Au fost prezenți Mministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, Directorul General Romsilva-Gheorghe Mihăilescu, prefectul Județului Sibiu-Adela Muntean, senatorul Viorel Arcaș, reprezentanți ai Direcției Silvice Sibiu și primarii din Copșa Mică, Axente Sever, Șeica Mică, Micăsasa și Valea Viilor.
În cadrul întâlnirii de joi au fost prezentate rezultatele obținute la reconstrucția ecologică din zona Copșa Mică, împăduririle versanților afectați de poluarea istorică din oraș. De la prezentare s-a trecut apoi la fapte, adică la plantarea, asistată de specialiști forestieri și pădurari a aproximativ 400 de puieți salcâm și paltin într-o zonă pregătită de Romsilva şi Direcția Silvică Sibiu. Odată cu venirea primăverii s-a dat astfel startul unui amplu program național de reconstrucție a zonelor poluate prin reîmpăduriri, pentru ameliorarea solului și a mediului, pentru reconstrucția ecologică.
Până în prezent, Romsilva a plantat specii forestiere pe 802 hectare de terenuri afectate de poluare, din zona localității Copșa Mică, din care 254 ha în pădurile intens degradate, iar pe 548 de hectare s-au constituit perimetre de ameliorare. Peste 5 milioane de puieți au fost plantați până acum, valoarea lucrărilor de reconstrucție ecologică, ce includ și lucrări complexe de stabilizare a terenurilor și de ameliorare a solurilor, ajungând la 1,25 milioane de euro.
Poluarea din zona Copșa Mică a fost cauzată, în principal, de activitatea industrială cu profil chimic și de metalurgia neferoasă din perioada 1939 – 2008, de poluarea cu dioxid de sulf și pulberi de metale grele. Urmarea a fost uscarea totală a vegetației forestiere pe 254 ha și degradarea puternică a terenurilor pe o suprafață de aproximativ 10.000 ha.
Înainte de a se deplasa la Copșa Mică, ministrul Ioan Deneș și prefectul Adela Muntean au participat la workshop-ul internațional pentru situri UNESCO, găzduit de sala de conferințe a Hotelului Continental Forum din Sibiu.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect