3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

FOTO: Reîncep incendiile de vegetație în județul Sibiu. Ce recomandări au pompierii

Cele mai citite

Pompierii sibieni au intervenit în ultimele 24 de ore la unnumăr de 35 de solicitări, în cazul a patru intervenții fiind vorba despre incendii. De asemenea, 26 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD. De asemenea, 26 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

Miercuri dimineața, pompierii militari din cadrul Stației Agnita au intervenit în localitatea Ruja pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta mocnit la coșul de fum al unei locuințe. Incendiul a fost lichidat în scrut timp fără pagube semnificative. A ars hornul și aproximativ doi metri pătrați din acoperișul situat ăn jurul acestuia.
În cursul serii de miercuri, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul unei case de locuit din zona Tropinii Noi. A ars acoperișul în totalitate pe o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați și a fost deteriorat interiorul casei atât la etaj cât și la parter. O persoană, cu atac de panică, o femeie de 65 de ani, proprietara casei, a primit îngrijiri medicale și a refuzat transportul la spital.
De asemenea, în cursul zilei de miercuri s-a intervenit pentru stingere a două incendii de vegetație uscată și resturi vegetale în municipiul Sibiu, în zona străzilor Henri Coandă și Atena unde au ars în total aproximativ 10 hectare de vegetație uscată și resturi vegetale.
Având în vedere că arderile necontrolate pot provoca adevărate dezastre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu transmite locuitorilor județului să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea mi multor reguli. Este vorba despre condiţii meteorologice fără vânt, colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată sau executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile.
În același timp se recomandă curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri, desfăşurarea arderii numai pe timp de zi, asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii și stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.
Potrivit Hotărârii Guvernului României 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

„Legionar”, cel mai căutat cuvânt pe DEX online în noaptea alegerilor. Ce alte cuvinte au mai fost căutate

„Legionar” a fost cel mai căutat cuvânt de către români, în noaptea de duminică spre luni, conform unei indexări...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect