-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Ce trebuie să faci pentru a te asigura că mașina ta de spălat spală rufele mai bine

Cele mai citite

Mașina de spălat este unul dintre aparatele electrocasnice care ne ajută să facem economie de timp și efort. Cu toate acestea, uneori nu îi acordăm atenția pe care o merită. Și, mai mult, nu exploatăm tot potențialul pe care îl are și folosim doar câteva programe, oricare ar fi rezultatul pe care vrem să-l obținem cu spălarea.
Pentru ca hainele să fie curate, trebuie să profitați la maximum de mașina noastră de spălat. Și pentru aceasta, există câteva lucruri de care să ținem cont.

  1. Să știm cum se folosește corect mașina de spălat

Poate cel mai important punct dintre toate, este să știi cum funcționează aparatul, pentru a profita la maximum de el. Pentru a face acest lucru, nu ar strica să citim manualul de instrucțiuni, care ne permite să înțelegem și să optimizăm mașina de spălat. Să înțelegem pentru ce este fiecare program ne va permite să exploatăm pe deplin toate capacitățile pe care ni le oferă.

  1. Să nu supraîncărcăm mașina de spălat

Pentru a obține rezultate excelente, este o idee bună să nu supraîncărcăm mașina de spălat. Dacă punem prea multă rufe, tamburul nu se va putea roti corect și este posibil să nu funcționeze la 100% din capacitate. Dacă umplem mașina cu articole de îmbrăcăminte mici, poate afecta și echilibrul tamburului, așa că este recomandat să amestecăm haine de diferite mărimi, introducând, de exemplu, un prosop. La fel se întâmplă și dacă spălăm doar o pătură uriașă sau o pilotă.
De asemenea, este important ca după folosirea mașinii de spălat să lăsăm ușa tamburului deschisă, pentru a usca mai ușor în interior. Astfel, vom preveni acumularea umezelii, ceea ce facilitează întotdeauna apariția bacteriilor. In acest fel vom ajuta la eliminarea mirosului urât pe care il lasă in urmă unele mașini de spalat rufe.

  1. Să verificăm dacă există scurgeri de apă

Dacă mașina de spălat face lucruri ciudate sau credeți că a încetat să mai spele la fel de bine ca înainte, verificați dacă există scurgeri de apă. În mod normal, scurgerile se văd rapid, deoarece ies afară și lasă bălți de apă, dar există momente când scurgerea poate fi minoră și trece neobservată. Prin urmare, este bine să verificăm furtunurile. Dacă găsim o eroare care este ușor de remediat, cum ar fi o potrivire proastă, o putem remedia singuri. Dacă, în schimb, percepem ceva mai complex, cel mai bine este să apelăm la un tehnician.

  1. Să știm cum să curățăm mașina de spălat

În general, este recomandabil să curățăm mașina de spălat o dată pe lună, inclusiv compartimentele pentru detergent și balsam. Ușa și piesele din cauciuc trebuie, de asemenea, curățate cu un produs neabraziv. De obicei, este indicat  să rulăm un ciclu cu tamburul gol, fără haine în interior și cu apă fierbinte. Asta  pentru că și mașina de spălat rufe are nevoie de puțină îngrijire pentru ca să funcționeze corect, iar durata de viață a acesteia să poată fi prelungită mult mai mult.
Curățarea mașinii de spălat în mod general este foarte ușoară și constă practic în îndepărtarea tuturor urmelor de calcar, săpun și murdărie care rămân acumulate în acest aparat, unul dintre cele mai folosite în toate locuințele. O cunoaște bine oricine locuiește într-o zonă cu apă dură, deoarece în aceste locuri calcarul lasă urme și este necesară îndepărtarea lui pentru a garanta buna funcționare a aparatului.
Cel mai recomandat și mai ușor este să folosim un produs ieftin pe care îl avem cu toții acasă: oțetul. Așa au făcut mereu mamele și bunicile noastre, care, mai ales dacă au o anumită vârstă, nu au avut întotdeauna acces la produse de curățenie scumpe și totuși mașinile lor de spălat au rezistat uneori decenii și au funcționat întotdeauna corect.
Mașina de spălat rufe –opinii, oferte & idei
Pentru a curăța mașina de spălat nu trebuie decât să cumpărați o sticlă de oțet, poate fi de vin sau de măr, și dacă este la 2 litri, mai bine decât la un litru, și turnați-o atât în ​​tamburul mașinii de spălat, cât și în cutiile care distribuie detergent și balsam. Apoi, programăm un ciclu mediu de spălare și lăsăm oțetul să funcționeze în tot acest timp. Cu oțetul vom putea îndepărta calcarul, îndepărta reziduurile de detergent si vom dezinfecta tamburul si cutiile.
Cu acest mod de curățare a mașinii de spălat, nici nu va trebui să o mai clătim, deoarece ciclul de clătire se va ocupa de această sarcină și va lăsa aparatul perfect. De fapt, odată ce este terminat, îți poți spăla hainele normal și fără probleme.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect