177 de elevi, alături de 50 de profesori din 101 școli, au participat la Olimpiada Satelor din Transilvania, o competiție aflată la cea de-a zecea ediție. Etapa regională a Concursului Național de Matematică pentru clasele a IV-a – a VIII-a a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, în colaborare cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, iar premiile în valoare de 10.000 de lei au fost asigurate de Filiala Județeană Sibiu a Asociației Comunelor din România.
Concursul, adresat numai elevilor din mediul rural, s-a desfășurat online pe platforma educațională a AFT, în perioada 1-2 aprilie, reunind opt județe: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu.
Concursul s-a bucurat de o largă participare, 177 de elevi din clasele a IV-a – a VIII-a din 101 școli, precum și aproximativ 50 de profesori, cadre didactice universitare și specialiști.
S-au acordat diplome, medalii, premii în bani și obiecte, în cadrul unei festivități online cu aproape 200 de participanți. Toate județele participante au avut elevi premianți, dar s-au remarcat județele Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj și Maramureș, ai căror elevi au obținut premiile I. Elevul Pop Cristian de la Școala Gimnazială „Dr. Ilie Lazăr” Giulești – Maramureș a reușit să obțină punctajul maxim. În cadrul concursului, elevii au obținut cinci premii I, șase premii II, 11 premii III, 26 mențiuni și 47 mențiuni speciale.
Fondul de premiere de 10.000 lei a fost asigurat de Filiala Județeană Sibiu a Asociației Comunelor din România. Celelalte premii au fost asigurate de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Asociațiunea ASTRA, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.
Conform organizatorilor, principalele obiectivele ale concursului au fost: oferirea de șanse egale elevilor și profesorilor din mediul rural pentru participarea la competiții școlare de matematică; includerea zonelor rurale în circuitul competițiilor regionale de matematică; promovarea zonelor rurale din Transilvania, a tradițiilor și specificului local.