2.4 C
Sibiu
joi, noiembrie 28, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Workshop: Lecții de biologie cu animale vii

Cele mai citite

Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Școala gimnazială nr. 21 Sibiu, au organiza la Centrul de Reuniune Academică al Universității „Lucian. Blaga” Sibiu, workshopul -Lecții de biologie cu animale vii, eveniment realizat în cadrul proiectului ELENA – Experiential Learning and Education for Nature Awareness sau Învăţare și educație prin experimentare pentru conştientizarea protecției naturii”, în parteneriat cu instituții de profil din Germania, Ungaria și Georgia. Proiectul, unic pentru România şi implementat la nivel de pilot în judeţul Sibiu aduce în prim plan necesitatea dezvoltării competenţelor specifice pentru conservarea şi utilizarea durabilă a biodiversităţii. Acesta va fi finalizat în 2016 când se aşteaptă ca şcoli din judeţul Sibiu să integreze activităţi care implică animale vii, atât la lecţiile de biologie cât şi la alte discipline.
Scopul workshop-ului a fost lansarea oficială a proiectului, prezentarea progresului acestuia precum și informarea profesorilor de biologie, invitați în proiect, cu privire la noile activități ce se pot integra curriculei de biologie.
În deschiderea evenimentului, domnul prorector Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor și doamna inspector școlar general adjunct Christine Manta-Klemens, invitați la workshop și-au exprimat interesul pentru componenta de cercetare a proiectului și caracterul inovativ al acestuia.
Coordonatorul de proiect din partea României, doamna şef lucrări univ. dr. Mihaela Antofie-Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, a prezentat celor 15 cadre didactice, profesori de biologie din județul Sibiu, caracterul inovativ al proiectului, prin faptul că animalele adevărate devin parte a procesului didactic de predare, fiind studiate în mod responsabil de către profesori și elevi prin accesarea emoțiilor pozitive care stau la baza formării de noi abilități și competențe. D-na inspector şcolar Anca Voineag a subliniat activităţile de instruire necesare personalului didactic care se va fi implica în implementare, iar d-nul inspector şcolar Nicolae Suciu a menţionat elemente esenţiale de etică şi morală atinse de acest proiect. Judeţul Sibiu va implementa trei module: furnica, reptile, lupul şi câinele. În acest context d-na lector univ.dr. Voichiţa Gheoca a prezentat modulul – ”Furnica, o altă abordare în lecția de biologie”, prin care elevii pot să dezvolte noi abilități de: observare, reflecție, conștientizare privind conservarea biodiversivității. Parteneritatul cu instituții de profil precum Centrul chinologic ”Aurel Greblea” din Sibiu reprezentat la workshop de d-nul Viorel Poroşanu, vor contribui la realizarea unor activități specifice prin care copiii să înţeleagă şi să înveţe comportamentul animalelor. Ceea ce este semnificativ pentru acest proiect este faptul că pentru prima dată este cuplată într-o formă ştiinţifică curricula şcolară şi module specifice de studiu ale animalelor vii ce pot fi integrate inclusiv prin educaţia de mediu.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Coliziune între două TIR-uri pe A1. Trafic îngreunat în zona municipiului Sibiu

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier se desfășoară dirijat, pe prima bandă, pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect