Seniorii sibieni au participat, în primele nouă luni de derularea proiectului-pilot „Conectăm Generaţii în lumea digitală”, la o serie de ateliere de educaţie digitală special concepute pentru ei, anunță Fundaţia Regală Margareta a României.
Numărul celor care au participat în acest an la ateliere se ridică la peste 500. Sibienii au dobândit competenţe digitale de bază, şi-au crescut autonomia şi încrederea în sine în cele 98 de ateliere care s-au desfăşurat în Sibiu, Bucureşti şi în alte 9 localităţi din ţară: Arad, Baia Mare, Mărăşeşti, Odorheiu Secuiesc, Piteşti, Rovinari, Sfântu Gheorghe, Tulcea şi Turnu Măgurele.
Vârstnicii, familiarizați cu Inteligența Artificială
Sibienii au deprins noţiuni de bază despre cum să utilizeze propriul smartphone, să folosească WhatsApp, Facebook sau aplicaţii de monitorizare a sănătăţii şi altele utile vieţii de zi cu zi, să distribuie informaţii şi fişiere, să acceseze şi să partajeze conţinutul online de divertisment, să îşi plătească online facturile sau chiar să afle mai multe despre inteligenţa artificială. În ţară, prin programul de pregătire a persoanelor resursă din organizaţiile care lucrează cu vârstnici în cele 10 localităţi, 20 de formatori locali, dintre care 10 seniori, au facilitat, în cele 82 de ateliere desfăşurate în perioada martie-iulie, transferul de cunoştinţe digitale de bază în regim peer-to-peer în rândul a aproape 472 de seniori din comunităţile lor.
Proiectul continuă
Proiectul a demarat în noiembrie 2023 şi se va încheia în octombrie 2024, iar seniorii sunt încurajaţi să se familiarizeze cu lumea digitală şi să devină utilizatori activi ai acesteia, precizează sursa citată, prin Agerpres. Ultimele sesiuni vor avea loc în lunile septembrie şi octombrie. Pentru detalii şi înscrieri, cei interesaţi pot apela gratuit Telefonul Vârstnicului – 0800 460 001. Locurile sunt limitate.
Proiectul „Conectăm Generaţii în lumea digitală” este o iniţiativă a unei fundații private, derulată de Fundaţia Regală Margareta a României.