Casa de Cultură a Studenților anunță concursul „Deșeul ca Resursă” . Acesta este deschis tuturor tinerilor din județul Sibiu: elevi din clasele primare, gimnaziale, liceale și studenți. Tema competiției este „Deșeul ca Resursă”.
Categoriile de vârstă care se pot înscrie în concurs sunt următoarele:
Clasele 0-IV (elevi de la învățământul primar)
Clasele V-VIII (elevi de la învățământul gimnazial)
Clasele IX-XII (elevi de la învățământul liceal)
Studenți (ani I-VI)
Tinerii pot lucra singuri sau în echipă
Cei interesați se pot înscrie singuri sau alături de o echipă. Elevii care doresc să participe trebuie să vorbească cu profesorul coordonator, iar acesta va trimite solicitarea de înscriere. Iar studenții se pot înscrie direct la organizatori.
Concursul este împărțit în mai multe secțiuni:
Creație artistică (colaj, tablouri, obiecte decorative)
Creație tehnică (dispozitive, mecanisme, instalații)
Idei-concept (machete, desene tehnice)
„Scopul concursului este să arăm cum putem transforma deșeurile obișnuite în lucruri noi și utile. Participanții pot construi un obiect interesant din materiale reciclate, cum ar fi: sticle de plastic transformate în ghivece sau decorațiuni, cutii de carton refolosite pentru a crea organizatoare, machete sau jocuri, cârpe vechi folosite pentru a face haine pentru păpuși sau ornamente, lucruri vechi (jucării stricate, aparate uzate) reinventate într-un mod creativ. Lucrările grafice pot fi pe orice tip de suport: hârtie, carton, lemn etc., și poți folosi creioane, carioci, acuarele sau orice alt material artistic. Machetele/Obiectele fizice trebuie să fie realizate doar din materiale reciclabile. Creațiile digitale trebuie să fie filme scurte, de maxim 5 minute, legate strict de tema concursului”, au transmis organizatorii.
Procedura înscrierii lucrărilor
Lucrările trebuie fotografiate și trimise, până la data de 1 octombrie, pe adresa de e-mail [email protected], alături de o etichetă de 8×3 cm cu următoarele informații:
Numele concurentului sau al echipei;
Școala/Facultatea;
Clasa/Anul de studiu;
Numele profesorului coordonator (pentru elevi) ;
Filmele trebuie trimise în format MPEG sau AVI, cu aceleași informații în corpul e-mailului.
Evaluarea juriului
„Juriul va ține cont de originalitate, cât de creativ și unic este proiectul. Creativitate , cât de inovator este modul în care au fost folosite deșeurile. Funcționalitate/Utilitate, dacă proiectul are și o aplicabilitate practică și munca în echipă, dacă lucrarea a fost realizată de mai multe persoane, se va evalua și modul în care au colaborat”, mai spun cei de la Casa de Cultură a Studenților.