18.1 C
Sibiu
marți, mai 14, 2024

Patru proiecte de peste 140 de milioane de euro vor demara, în 2021, în Mediaș

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Modernizarea transportului public de călători, un nou proiect de modernizare a infrastructurii de apă din Mediaș și nordul județului Sibiu, construcția unui bazin de înot sau a 88 de locuințe ANL sunt patru dintre proiectele care vor demara pe parcursul acestui an în municipiul Mediaș.

Apă și canal în Mediaș și nord
Anul trecut, la Mediaș a fost semnat documentul de finanțare a “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare. Este vorba despre un contract în valoare de aproximativ 122 de milioane de Euro, fonduri europene care vor fi folosite pentru reabilitarea infrastructurii de apă și canalizare pe mai multe străzi din Mediaș, dar și în localitățile din nord-estul județului Sibiu.
În cadrul proiectului se vor realiza sau după caz reabilita, sistemele de alimentare cu apă și canalizare în 37 de localități din zona de nord a județului Sibiu din cadrul a 18 unități administrativ-teritoriale. În ceea ce privește infrastructura de apă, proiectul prevedere o extindere a rețelelor de aducțiune și rețelelor de distribuție de peste 200 de kilometri, iar în ceea ce privește sistemele de canalizare vor fi realizați peste 70 de kilometri de rețele noi, urmând să fie modernizate și reabilitate rețelele de pe aproximativ 50 de kilometri. În total, aproape 100.000 de locuitori ai zonei de nord a județului vor beneficia de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare peste câțiva ani.
Transportul public se modernizează
Un alt proiect foarte important care va demara în acest an este și cel de reabilitare și extindere a sistemului de transport public electric din oraș, în valoarea de aproximativ 11 milioane de euro. În cadrul proiectului se vor derula mai multe lucrări care se referă atât la modernizarea mijloacelor de transport cât și la prelungirea rețelelor de troleibuze. Astfel, vor fi achiziționate 3 troleibuze noi, vor fi modernizați aproape 19 kilometri de cale simplă pe lungimea rețelei de contact existentă și va fi extinsă cu 14,3 kilometri rețeaua de contact pe strada Stadionului, strada Avram Iancu și strada Moșnei până la Heleșteul de la ieșirea spre Moșna.
Proiectul mai prevede realizarea unui sistem de ticketing, modernizarea sistemului de management al traficului prin semaforizare inteligentă pe traseul mijloacelor de transport în comun și reabilitarea a 4 poduri. Este vorba despre pasajul peste calea ferată din Piața Andrei Șaguna, podul peste pârâul Ighiș, podul peste pârâul Moșnei și podul de pe strada Aurel Vlaicu. Proiectul, finanțat în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 privind reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane se numește “Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș” și urmează să fie implementat în următorii ani.
Zeci de ANL-uri
Aproape 90 de locuințe ANL vor fi construite în municipiul Mediaș, demararea efectivă a proiectului fiind programată pentru acest an. Este vorba despre o investiţie estimată la 32,5 milioane de lei. Din această sumă, 27,99 de milioane de lei sunt asigurate de Ministe, prin ANL, iar 4,55 de milioane de lei reprezintă finanţarea asigurată de Primăria Mediaş. Banii care provin de la bugetul local al Mediașului vor fi folosiți pentru realizarea utilităţilor şi a dotărilor tehnico-edilitare.
Locuințele ANL vor fi construite pe strada Gheorghe Lazăr din Mediaș. Este vorba despre cartierul din zona Târgului din municipiu. Obiectivul de investiții va fi realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi va include 88 de locuinţe. Este vorba despre 24 de apartamente cu trei camere, 40 de apartamente cu două camere şi 24 de apartamente cu o cameră.
Bazin de înot
În ultima parte a anului trecut, municipalitatea medieșeană a fost informată de către Compania Națională de Investiții că va finanța construcția bazinului de înot din cartierul Vitrometan. În acest fel, cel mai probabil în acest an, va începe și demararea efectivă a acestei investiții. Viitorul bazin de înot va fi amenajat de către Compania Națională de Investiții pe strada Blajului numărul 4A, din cartierul Vitrometan.
Amplasamentul viitorului bazin a fost predat către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, la solicitarea acestuia. Recent, aleșii locali din Mediaș au aprobat predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării respectivului bazin de înot. Proiectul bazinului de înot a fost aprobat de către Guvernul României, iar construcția efectivă a acestuia va demara în 2021.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Lege adoptată: Șoferii prinși băuți sau drogați la volan vor rămâne 10 ani fără permis

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, proiectul de lege care prevede că şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect