Administrația Fondului Cultural Național finanțeaza în acest a trei proiecte ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.
În luna aprilie, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul -Junii” Sibiu a aplicat a aplicat cu trei proiecte culturale la sesiunea de finanțare II/2016, iar în urma evaluării toate cele trei proiecte au primit o finanțare în valoare de 175.250 lei: Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, ediția a XVIII-a – 60.000 lei, Festivalul Internațional „Cântecele Munților”, ediția a 41-a – 60.000 lei, Călători în Țara Vinului – 55.250 lei.
Obiectivul nostru principal este să creăm și să oferim publicului evenimente de calitate pe segmentul de conservare și promovare a culturii tradiționale. Cele două festivaluri – „Ioan Macrea” și „Cântecele Munților” – sunt o carte de vizită a instituției, recunoscute în plan național și internațional ca exemple de bune practici în valorificarea patrimoniului și educația prin cultură a publicului. „Călători în Țara Vinului” reprezintă un demers firesc în eforturile instituției de cercetare, conservare și promovare a culturii tradiționale din județul Sibiu, iar în acest an vom reliefa îngemănarea culturii tradiționale cu specificul viticol al Văii Târnavelor. – Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu
În fiecare toamnă, Festivalul Internațional de Folclor reunește ansambluri folclorice profesioniste, cu scopul de a valorifica patrimoniul cultural imaterial de pe întreg cuprinsul României.
„Cântecele Munților”, cel mai vechi festival folcloric al municipiului Sibiu vine în perioada 3-7 august cu șapte tipuri de evenimente: spectacole în aer liber, seri tradiționale cu specific gastronomic, numeroase spectacole în spații neconvenționale parada portului popular, workshopuri de dans, expoziție și campanie de informare online.
Cel de-al treilea proiect, „Călători în Țara Vinului” se va desfășura în lunile iunie – noiembrie 2016 și își propune valorificarea interdisciplinară a patrimoniului cultural ce vizează semnificația viţei de vie și a vinului în cultura tradițională românească, prin prima cercetare integrată, interdisciplinară desfășurată pe Valea Târnavelor – Țara Vinului, și prin activități de conștientizare a publicului (evenimente in-situ, expoziții online multimedia, tehnici multimedia de comunicare, editare de carte și evenimente cu caracter participativ).